Hochei: Campionatul Mondial U 20 la Patinoarul Olimpic Brașov

Ice Hockey EYOWF 2013

La începutul lunii decembrie, la Patinoarul Olimpic Braşov, a avut loc Campionatul Mondial de hochei pentru tineret (U20), Divizia a II-a, Grupa A.

Echipa României, proaspăt promovată în această grupă, s-a clasat pe locul III, fiind învinsă de Ungaria, în ultima zi de întreceri, cu 1-5 (0-3, 1-1, 0-1).
Echipa noastră a obţinut la întrecerile de la Braşov trei victorii : 6-3 cu Spania, 5-4 cu Olanda, 5-3 cu Lituania şi a suferit două înfrângeri : 1-4 cu Japonia şi 1-5 cu Ungaria.

În urma rezultatelor, clasamentul final al competiţiei a fost următorul : 1 Japonia, 2. Ungaria, 3. România, 4. Olanda, 5. Lituania, 6. Spania. Echipa Japoniei, care a impresionat prin forţă, viteză, tehnicitate şi fair play, a promovat în Divizia I, Grupa B, iar Spania a retrogradat în Divizia a II-a, Grupa B.

Competiţia de la Braşov s-a încheiat cu o spectaculoasă festivitate, în care au fost acordate şi premii speciale, România primind două nominalizări : cel mai bun portar – Tőke Zoltán, cel mai bun atacant – Roberto Gliga. Mai trebuie semnalat că jucătorul cu cea mai bună evoluţie în echipa României, pe tot parcursul turneului a fost desemnat Zsombor Molnar.

Echipa României s-a bazat pe următorul lot : Tőke Zoltán, Onodi Ottó – Hodos Detre, Bors Huba, Gliga Roberto, Biró Mátyás, Dumitru Dennis – Györfy Tihamér, Trancă Daniel, Biró Gergő, Tamás Nándor, Hildebrand Szabolcs – Mátyás Zsolt, Salló Alpár, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Márton Hunor – Gecse Hugó, Pataki Nándor, Csergő Hunor, Bocu Florin, Okos Csanád. Antrenori: Keresztes Ottó şi Trandafir Marius.

Aceasta competitie a constituit o competitie test premergatoare editiei Festivalului Olimpic al Tineretului European – Brasov 2013.

11 Comentarii la “Hochei: Campionatul Mondial U 20 la Patinoarul Olimpic Brașov”

 1. Anonymous

  Pacat de seniori

 2. Anonymous

  Pacat ca avem junior foarte buni si seniori fosrteeeeeeeee prosti

 3. Anonymous

  Ce naiba ba nationala feminina va da 7-0 ( sper ca acest mesaj sa ajunga sub ochii federatiei daca macar le pasa

 4. Anonymous

  Voi fi mereu aici sa va critic pana nu vad rezultate

 5. Anonymous

  Ce mai spuneti?????????

 6. Anonymous

  Nu meciuri nimic????

 7. Anonymous

  Mam intors fratilor

 8. Anonymous

  Macar tara asta are ceva de respectat in acest sport : bunul simt si ambitia rusiiiiineeeeeeeee!!!!!!!!!!!

 9. Anonymous

  Am si eu o intrebare ce ar fi daca eu ca sa mai spal din rusinea acestei mizeri de echipa as merge si as fi portar dar stai putin daca eu vin asta nu imi garanteaza ca nationala va inscrie sau va castiga

 10. Anonymous

  Acum intru pe sait sa vad ce minuni ati mai facut

 11. Anonymous

  Mam intors dragilor aporopo chiar daca brasov nu a castigat cupa corect , eu tot continu sa urasc Miercurea Ciucul (echipa de liga a2a)

Lasă un comentariu