Un mesaj de ramas bun pentru toti cei care au participat

eyowf 2013 mascot instances

Stingerea flăcării olimpice marchează finalul Festivalului Olimpic al Tineretului European – Brașov 2013, dar spirtitul olimpic va rămâne prezent în sufletele noastre pentru totdeauna.
România și Brașovul sunt onorate că v-au fost gazdă, sperăm să purtați amintirea momentelor frumoase pe care le-ați trăit aici și vă așteptăm să reveniți cât mai des în aceste locuri.

Au fost cinci zile de întreceri sportive care s-au desfășurat la cel mai înalt nivel de performanță și care au demonstrat că sportivii prezenți la acest eveniment vor fi viitorii campioni ai jocurilor olimpice de iarnă. Felicit câștigătorii, felicit reprezentanții țărilor participante pentru modul în care s-au prezentat.

Trebuie aduse mulțumiri tuturor celor care au contribuit la succesul acestui festival, începând cu Președintele și Guvernul României, foști și actuali miniștri, primari, șefi ai instituțiilor publice centrale și locale, operatori privați și tuturor celor implicați în acest proiect, dar nu în ultimul rând, celor aproape 500 de voluntari care au fost alături de noi, trup și suflet, pe toată perioada Festivalului.
Tot efortul pe care l-am făcut împreună s-a materializat în buna organizare a acestui eveniment, în crearea unei infrastructuri sportive rămasă la dispoziția tinerilor din România, dar și în cele trei medalii obținute de țara noastră, o performanță care nu a mai fost atinsă din 1990 și care ne face să privim înspre viitor cu încredere.

Lasă un comentariu

Patrick Hickey: Totul a fost bine la F.O.T.E. 2013

             

  Odată cu încheierea Festivalului Olimpic al Tineretului European oficialitaţile implicate în organizarea şi desfăşurarea evenimentului au susţinut o conferinţă de presă. Cu acest prilej a fost realizat un bilanţ al festivalului.

 Preşedintele comitetului de organizare, George Scripcaru a declarat: „ În calitate de Preşedinte al Comitetului de Organizare vreau să vă spun că acest eveniment, care s-a derulat la Braşov, Predeal, Râşnov, Cheile Grădiştei şi Poiana Braşov, a parcurs, din punct de vedere organizatoric, toate etapele care au fost prevăzute. În opinia mea pot să spun că nu am avut probleme.Puţinele lucruri care au creat unele probleme au fost gestionate corespunzător.”

La rândul să Patrick Hickey, președintele Comitetului Olimpic European a declarat: „ Suntem la sfârşitul acestui festival, din punctul tuturor de vedere totul a fost foarte bine şi eu sunt de acord cu aceasta, este vorba despre sportivi şi mentorii acestora. A fost o atitudine minunată din partea tuturor inclusiv a voluntarilor care au muncit foarte mult de aceea trebuie să le mulţumim tuturor celor care au contribuit la aceasta.”

Şi-a prezentat gândurile la finalul competiţiei şi Octavian Morariu, Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român: „ Aş dori să fac un bilanţ sportiv al acestei competiţii. Au participat 45 de ţări. Sunt 18 ţări care au luat medalii, pe primul loc s-a clasat Rusia cu 22 de medalii în totalurmată de Germania, Franţa, Slovenia, Austria, Italia, Norvegia, iar România a ocupat un foarte onorant loc opt, cu trei medalii, dintre care una de aur. Din punct de vedere sportiv, festivalul s-a desfăşurat fără incidenteiar toate infrastructurile care au găzduit competiţia au fost bine apreciate de toată lumea, adică de competitori, de antrenorii lor şi de toţi experţii care au fost aici. Acest lucru înseamnă că mesajul pe care am vrut să-l transmitem şi anume, acela că România poate găzdui competiţii de înalt nivel, a fost transmis şi recepţionat corespunzător. Din punct de vedere al mesajului sportiv, consider că festivalul este o reuşită. De remarcat că foarte multă lume a venit la competiţie, foarte mulţi tineri s-au arătat interesaţi de această competiţie şi consrider că din punct de vedere al difuzării şi răspândirii informaţilor despre sportul de iarnă toată lumea a avut de câştigat. Se constată că interesul pentru toate disciplinele sportului de iarnă sunt în creştere.”

Lasă un comentariu

Finlanda a câştigat aurul la hochei

 

Mult aşteptata finală a competiţiei de hochei, din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, a adus faţă în faţă cele mai galonate echipe, prezente la Braşov: Finlanda şi Rusia.

Şi de această dată interesul pentru acest meci a fost major, peste 2000 de spectatori arătându-se interesaţi să urmărească un meci de calitate, între două echipe provenind din ţări unde hocheiul este sport naţional.

Aşteptările publicului nu au fost înşelate de competitoare, care au prestat un joc de excepţie, în viteză cu un patinaj excelent. Favorita, respectiv echipa Finlandei, s-a impus în cele din urmă cu 4 la 2. Nordicii au condus cu 2-0, ruşii au redus apoi din handicap, după care, până la finalul reprizei secunde, scorul a devenit 4-1 pentru Finlanda. În ultima repriză s-a înscris un singur gol, de către Rusia, antrenorul acestei echipe scoţând portarul şi atacând cu un om în plus pe gheaţă. Era prea târziu, iar Finlanda a cucerit aurul. La finalul meciului au fost premiaţi cei mai buni jucători din cele două echipe, dar şi evidenţiaţii turneului, iar spectatorii au aplaudat la scenă deschisă spectacolul oferit de competitoare. Clasamentul final al turneului de hochei: 1. Finlanda, 2. Rusia, 3. Elveţia, 4. Cehia, 5. Letonia, 6. România.

1 Comentariu la “Finlanda a câştigat aurul la hochei”

 1. Boros Arpad

  Dintre cele 6 echipe cred ca cel mai mare succes a avut Romania, chiar daca vi se pare caraghios.
  In functie de nr.jucatori pentru selectie, nr. patinoare unde ar putea exersa eventualii jucatori, mediatizarea acestui sport, nivelul de experienta a acestor jucatori dar si a antrenorilor, nivelul de calitate pentru antrenamente etc. sunt asa de minime incat acele goluri de onoare inseamna o victorie pentru Romania. Pe de alta parte celelalte echipe nationale sunt printre cele mai bune din lume atat la juniori cat si la seniori. As dori sa trag un semnal de alarma: politicul sa sustina sporturile in general si nu numai fotbalul ca sa obtina o imagine , fara ca fotbalul sa aduca ceva medalii Romaniei. Printre altele doresc sa-i felicit pe toti sportivii indiferent daca au castigat sau nu. Organizare perfecta si ma bucura acest fapt ca FOTE si sportul iarasi au dovedit ca sunt cei mai buni ambasadori a Romaniei. Felicitari pentru toata lumea !!!!

Lasă un comentariu

Rusia și-a adjudecat medalia de aur și la patinaj artistic-băieți

 

Competiția de patinaj artistic de la Festivalul Olimpic al Tineretului European s-a încheiat, odată cu desfășurarea programului liber, din cadrul concursului masculin. A fost o întrecere dominată, ca și la feminin, de Rusia, care și-a adjudecat primul loc, prin Adryan Pitkeev, care a acumulat, după programul scurt și cel liber, 177,10 puncte, intrând în posesia medaliei de aur. Rusul a impresionat prin tehnicitate, prin ținută și siguranță, întrecându-l, la diferență considerabilă, pe Yaroslav Paniot, din Ucraina, care a adunat 156,02 puncte și care a ocupat locul doi. Pe locul trei s-a clasat Adryen Tesson, din Franța, cu 154,12 puncte.

Surpriza plăcută a fost românul Cătălin Ștefan Dimitrescu, el având o evoluție aproape perfectă, care a atras aplauze din tribune. Dimitrescu a acumulat 133, 31 puncte și a terminat pe un loc foarte bun.

Învingătorul, rusul Adryen Pitkeev, în vârstă a declarat, după anunțarea rezultatelor oficiale: ,,A fost greu, sunt și obosit, dar până la urmă a fost foarte bine. M-am pregătit cu atenție câteva săptămâni, pentru acest concurs și sunt bucuros că am câștigat. Acum, mă voi concentra pentru concursurile la care voi participa în Rusia și sper că experiența acumulată la Brașov îmi va fi de folos.”

La programul liber al concursului de patinaj artistic pentru băieți, au fost prezenți 19 concurenți.

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale: Biatlon Ștafetă Mixtă (22.02.2013)

Pentru rezultatele oficiale dați click pe linkul de mai jos:

Biatlon Ștafetă Mixtă (22.02.2013)

1 Comentariu la “Rezultate oficiale: Biatlon Ștafetă Mixtă (22.02.2013)”

 1. Ioan Tudor

  Ca de obicei,cursa de stafeta a fost foarte spectaculoasa,publicul spectator avizat si cunoscator al probei. Pana la ultimul schimb echipa romaniei a fost inTOP. Oricum eu le spun BRAVO atat sportivilor cat si antrenorilor.Uitati-va numai ce echipe sunt in urma Romaniei ?

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale: Schi Fond Ștafetă Mixtă (22.02.2013)

Pentru rezultatele oficiale dați click pe linkul de mai jos:

Schi Fond Ștafetă Mixtă (22.02.2013)

 

Lasă un comentariu

Hochei: Letonia – Romania (21.02.2013)

[scrollGallery id=52]

Lasă un comentariu

Schi alpin baieti (21.02.2013)

[scrollGallery id=51]

Lasă un comentariu

Patinaj artistic fete (21.02.2013)

[scrollGallery id=50]

Lasă un comentariu

Snowboard PGS (21.02.2013)

[scrollGallery id=49]

Lasă un comentariu

Biatlon proba de sprint (21.02.2013)

[scrollGallery id=48]

Lasă un comentariu

Programul de astăzi, Vineri 22.02.2013

08:00 – 17:00 SCHI ALPIN – Concurs pe echipe mixt – paralel
09:00 – 10:30 Antrenament oficial HOCHEI
10:00 – 12:00 BIATLON – Ştafetă mixtă 2×6 km Fete+ 2×7,5 km Băieţi
10:00 – 12:00 SCHI FOND – Ştafetă mixtă 4×5 km
10:00 – 14:00 PATINAJ ARTISTIC – Program liber Băieţi
11:30 – 14:00 SĂRITURI CU SCHIURILE – Competiţia de echipe mixte HS 71
14:30 – 17:00 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Finala
17:00 – 18:00 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Ceremonia de decernare a medaliilor
19:00 – 19:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
19:30 – 21:00 Ceremonia de închidere

 

Intrarea este gratuită la toate competițiile în funcție de locurile disponibile!

Competițiile de Schi alpin se vor desfășura în Poiana Brașov, la pârtia Subteleferic.
Competițiile de Biatlon se vor desfășura la Cheile Grădiștei – Fundata
 Competițiile de Schi Fond se vor desfășura pe Valea Rasnoavei (Predeal)
Competițiile de Patinaj Artistic se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov 
Meciurile de Hochei se vor desfășura la Patinoarul Olimpic Brașov 
Competițiile de Short Track se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov 
Concursurile de Sărituri cu Schiurile se vor desfășura pe Valea Cărbunării – Râșnov
Concursurile  de Snowboard se vor desfășura pe pârtia “Clăbucet Sosire” – Predeal  

Lasă un comentariu

Ceremonia de acordare a medaliilor (21.02.2013)

[scrollGallery id=47]

Lasă un comentariu

Un fost campion olimpic, în tribunele Patinoarului Olimpic Brașov!

În tribunele Patinoarului Olimpic din Brașov s-a aflat, la finala mică a turneului de hochei, din cadrul  Festivalului Olimpic al Tineretului European și cehul Milan Hmilicka. Acesta este fost campion olimpic la hochei, împreună cu echipa Cehiei,  la ediția Jocurilor Olimpice de la Nagano. Hmilicka a jucat până acum doi ani la echipa Liberec, din prima ligă cehă, dar are la activ și partide peste Ocean, în NHL, unde a evoluat peste 10 ani. L-am abordat, ca pe un cunoscător în materie și l-am rugat să își spună părerea despre Patinoarul Olimpic Brașov și despre Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Cu multă amabilitate, ne-a spus : ,, Am profitat de oportunitatea acestui festival să vin la Brașov, în România. A fost un festival foarte bine organizat. Mi-a plăcut mult patinoarul, este o construcție modernă și funcțională, iar suprafața de joc se prezintă în condiții foarte bune. Voi reveni cu plăcere aici, ori de câte ori am posibilitatea, pentru că îmi place Brașovul, este un oraș deosebit”

Lasă un comentariu

Elveția a câștigat medaliile de bronz la hochei

Finala mică a turneului de hochei, din cadrul Festivalului olimpic al Tineretului European, a adus față în față, pe gheața Patinaorului Olimpic Brașov echipele Elveției și Cehiei. Două țări, unde hocheiul este ridicat la nivel de artă, unde hocheiul este sport național, s-au întrecut pentru medalia de bronz a Festivalului Olimpic al Tineretului European. În faza grupelor, echipa Elveției a pierdut în fața Rusiei, în timp ce echipa Cehiei a făcut parte din aceeași grupă cu România, pe care a învins-o la scor. Un meci atractiv,  care a adunat în tribunele Patinoarului Olimpic Brașov mai puțini spectatori decât în zilele anterioare, dar, la fel de dedicați hocheiului pe gheață, sport care prinde din ce în ce mai mult la poalele Tâmpei. Meciul dintre Cehia și Elveția a întrunit încă de la start toate atributele unei partide interesante, care a făcut o bună propagandă acestui sport. De remarcat, prezența în tribune a unei inimoase galerii a echipei din Țara cantoanelor, care și-a încurajat frenetic favoriții.

Meciul a început în nota de dominare a Elveției, care și-a înghesuit adversara în treimea ei. Totuși, cei care au deschis scorul, au fost cehii, cu mai puțin de două minute înaininte de prima pauză (1-0, pentru Cehia). În repriza secundă, Elveția a dominat categoric, dar momentul golului a fost amânat. Asta, până în min 11 al reprizei secunde, când Elveția a reușit egalarea, după o fază aplaudată de un întreg patinoar (1-1). Cu mai puțin de șase minute, înainte de a doua pauză, Elveția a reușit să întoarcă rezultatul și să treacă la conducere, spre bucuria spectatorilor (2-1 pentru Elveția!). A fost scorul final al acestui meci, pentru că în repriza a treia, niciuna dintre formații nu a mai înscris. Spre final, Cehia a asalatat poarta elvețienilor, însă apărarea acestora a fost la înălțime.

În urma acestui rezultat, Elveția intră în posesia medaliilor de bronz.

Lasă un comentariu

Karki Tuomo, mangerul echipei de hochei a Finlandei: Mă simt excelent la Brașov

În tribunele pline ale Patinoarului Olimpic Brașov, la meciul  de hochei România -  Finlanda, s-a aflat și team managerul echipei nordice, Karki Tuomo. Acesta a urmărit cu atenție partida și și-a notat de zor în carnețel, impresii despre joc. L-am întrerupt puțin și l-am rugat să ne spună ceva despre festival, despre Brașov și România…A răspuns cu jovialitatea și cu detașarea, specifice nordicilor : ,,Mă simt excelent la Brașov. Este o zonă superbă, cu munți, cu peisaje deosebite. Sunt pentru prima dată în România și pot spune că am văzut lucruri remarcabile. Mi-a plăcut mult deschiderea festivalului, în acel loc, la poalele muntelui. Este o ediție bine organizată și îi felicit pe cei care au contribuit la asta. Am rămas impresionat de atmosfera din tribunele patinoarului, de felul în care acești oameni cântă și își încurajează echipa. Este un patinoar frumos, iar afluența de public amator de hochei mi-a întrecut așteptările.”

Lasă un comentariu

Maria Stavitskaya, ,,regina” patinajului artistic

Pe patinoarul din Poiana Brașov s-au disputat întrecerile de patinaj artistic pentru fete. După două zile, în care s-a desfășurat programul scurt, respectiv, programul liber, a fost stabilit clasamentul final. Învingătoarea a fost Maria Stavitskaia, din Rusia cu 149,14 puncte, care a punctat în plus la tehnică, comparativ cu sportiva clasată pe locul secund, Anais Ventard, din Franta,care a acumulat 138,73 puncte și care a fost favorita publicului, în urma unei evoluții artistice de excepție pe gheață, care a atras ropote de aplauze. Pe podium a mai urcat Maria Herceg, Germania, cu 120,97 puncte. Reprezentanta României, Denisa Sandu, s-a clasat pe locul 22, acumulând 84,46 puncte.

Învingătoarea ne-a declarat : ,, Este cea mai valoroasă performanță și medalie din cariera mea. Am muncit mult să o obțin. Fac patinaj artistic de la 4 ani. Am avut și unele greșeli, dar până la urmă am reușit să le depășesc. Mă voi pregăti acum pentru campionatele mondiale pentru juniori, unde sper să am o evoluție la fel de bună. Mi-a plăcut atmosfera de la Brașov, de la festival și voi rămâne cu o amintire plăcută de aici.”

Foto, de la dreapta la stânga : Stavitskaia, Ventard, Herceg

Lasă un comentariu

Franţa, aur la biatlon, proba de sprint, 7.5 km băieţi

Proba de biatlon  sprint, 7.5 km la băieţi, care s-a desfăşurat la Cheile Grădiştei – Fundata a adunat la start 79 de sportivi. Câştigătorul acestei probe a fost francezul Jaquelin Emilien care a terminat cursa în 21:11.3 minute şi a avut o singură ratare.

În spatele său, la 4.5 secunde s-a clasat germanul Weick Lars-Erik cu două ratări la poziţia picioare, dar cu o deplasare pe schiuri foarte bună, iar pe locul trei a terminat Kryuko Viktar din Belarus, la 6.4 secunde în spatele liderului şi cu două ratări.

La finalul cursei francezul Jaquelin Emilien a fost mulţumit de cursa făcută: „Sunt foarte fericit, am fost într-o formă foarte bună astăzi, traseul a fost foarte dificil dar la trageri am fost bun, mă bucur mult că mă aflu aici. Ceilalţi concurenţi sunt foarte buni la deplasarea pe schiuri şi am ştiut că trebuie să trag foarte bine pentru a prinde un loc pe podium.”

Din păcate sportivii români nu au reuşit să dubleze evoluţia bună de la fete, cel mai bine clasat român dintre cei patru care au luat startul a fost Gego Hunor care a terminat pe locul 27 cu un timp de 23:11.4 şi patru ţinte ratate. Demeter Raul-Andrei a terminat cursa pe locul 49, Gerbagea Emanuel a terminat pe locul 52, iar Crăciun Richard pe locul 53.

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale: Biathlon 7.5 km Sprint băieți

Pentru rezultatele oficiale dati click pe linkul de mai jos:

Biathlon 7.5 km Sprint băieți

Lasă un comentariu

Aur pentru Cehia la sărituri cu schiurile pe echipe HS 71

Proba de sărituri cu schiurile pe echipe, la fete, a adus medalia de aur naţionalei Cehiei după o competiţie la care au participat doar trei naţiuni, Cehia, Germania şi Rusia.

Astfel, Cehia, compusă din Indrackova Karolina, Rajnochova Michaela, Dejmkova Natalie şi Blazkova Barbora, a luat locul întâi cu un punctaj de 812.9 puncte.

Argintul a mers la naţionala Germaniei, cu un total de 801.6 puncte, pentru care au participat Dollberg Celina, Wursthorn Carina, Selbach Lena şi Rupprecht Anna, câştigătoarea competiţiei individuale de marţi şi totodată săritoarea care a avut cea mai lungă săritură din concursul de astăzi, 64.5 metri.

Locul trei a fost ocupat de Rusia pentru care au sărit  Bobrakova Alina, Fakhertdinova Aysylu, Sutiagina Alena şi Zakirova Kristina adunând 658.7 puncte.

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale: Biatlon Fete Sprint 6 km (21.02.2013)

Pentru rezultatele oficiale dati click pe linkul de mai jos:

Biatlon Fete Sprint 6 km (21.02.2013)

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale: Sărituri cu schiurile Fete HS 71 (21.02.2013)

Pentru rezultatele oficiale dati click pe linkul de mai jos:

Sărituri cu schiurile Fete HS 71 (21.02.2013)

Lasă un comentariu

Buzas Dorottya: Sunt foarte bucuroasă, încă nu îmi vine să cred că am luat medalia de argint!

Biatlonul aduce a treia medalia pentru România din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European Braşov 2013. Vremea bună de la baza de pe Valea Grădiştei, publicul numeros şi o mare dăruire din partea numărului unu din lotul naţional de biatlon, Buzas Dorottya, au fost ingredientele perfecte pentru câştigarea unei noi medalii pentru România. Cursa a început intens pentru fanii români, Dorottya plecând a opta, iar după o primă tură de doi kilometri spectatorii au aplaudat intens tragerea perfectă care a urcat-o pe biatlonista noastră pe prima poziţie în clasamentul intermediar. Emoţiile au crescut la cea dea doua tragere, din picioare, unde Dorottya ratese două ţinte în cursa de marţi. De data aceasta însă emoţile nu au mai avut impact asupra sportivei noastre, a tras perfect şi a plecat pe o ultimă tură de doi kilometri, în uralele numeroşilor fani, tură la finalul căreia Buzal Dorottya a adus pentru România o nouă medalie de argint.

 La final, vizibil emoţionată în urma performanţei reuşite Buzas Dorottya (foto) a declarat: “ Sunt foarte bucuroasă, încă nu îmi vine să cred că am luat medalia de argint. Până acum nu am avut rezultate aşa de mari, nu am câştigat o competiţie aşa de mare şi mă bucur foarte mult. La final nu îmi mai simţeam picioarele dar mă bucur că am reuşit un astfel de rezultat.”

Antrenorul lotului naţional s-a declarat încântat de acest rezultat: “ Noi am avut ca obiectiv locurile 1-6, dar la proba individuală eu speram mai mult, pe ultima tragere am greşit. Eu sunt convins că şi la băieţi se poate, ştiam ce pot fetele, mai ales la tragere unde  sunt convis că pe plan internaţional suntem printre cei mai buni trăgători.”

Medalia de aur la proba de biatlon, sprint de 6 km a fost adjudecată de Polonia prin Mitoraj Kinga care a terminat cu un timp de 19:11.7, la 22.4 secunde în faţa reprezentantei noastre şi fără nici o ţintă ratată. Locul trei şi medalia de bronz a mers Merkushyna Anastasya din Ucraina, aceasta trecând linia de sosire cu un timp de 19:37.3 şi o ţintă ratată. Celelalte reprezentante ale României au terminat pe locurile 23, Racz Renata, două ţinte ratate, locul 51, Focze Bernadette, cinci ţinte ratate, şi locul 52, Vălean Andreea – Oana cu trei ţinte ratate.

 

5 Comentarii la “Buzas Dorottya: Sunt foarte bucuroasă, încă nu îmi vine să cred că am luat medalia de argint!”

 1. Zsolt BIRO

  BRAAAVOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!

 2. Attila

  Felicitari Dori!!!

 3. Alex

  Bravo! La mai multe…

 4. szikra

  Ügyes vagy , csak igy tovább.

Lasă un comentariu

Dragoș Moldovan, campion național la schi alpin: Avem nevoie de pârtii ca acestea, pentru pregătire

La baza pârtiei Subteleferic, din Poiana Brașov sunt prezenți, la concursurile de schi alpin din cadrul festivalului, și mulți sportivi români, care urmăresc întrecerile. Printre ei, multiplul campion național de juniori la schi alpin, Dragoș Moldovan (CSS Câmpeni). Acesta, împreună cu antrenorul lui, a urmărit competiția de slalom a băieților și nu și-a ascuns dorința de a beneficia la pregătire de pârtii, precum cea din Poiana Brașov:

,,Sportivii care sunt prezenți la acest concurs sunt valoroși, mulți dintre ei fiind în primii 30, iar unii au participat cu bune rezultate în concursuri internaționale de anvergură, cum ar fi Cupa Europei. Pentru concurenții români este o onoare să concureze alături de acești sportivi de excepție și, de ce nu, să-i vedem și pe ei, peste câțiva ani, la acest tip de concursuri. Din păcate, sportivilor români le lipsesc bazele de antrenament, pârtiile corespunzătoare, așa cum este aceasta din Poiana Brașov. Noi, pentru a ne pregăti, recurgem la deplasarea în străinătate. Ar fi bine să avem măcar o pârtie închisă, ca aceasta, pentru antrenamente. Pârtia Subteleferic este excelentă, a fost preparată foarte bine, iar de acest lucru s-au ocupat și specialișii străini.”

Lasă un comentariu

Buzas Dorottya, argint pentru România la biatlon!

Zi excelentă la biatlon la proba de sprint după ce Buzaş Dorottya a adus cea de-a treia medalie pentru România. Două trageri excelente şi o deplasare foarte bună pe schiuri a urcat-o până pe locul doi într-o zi istorică pentru România.

Lasă un comentariu

Slalom fete (20.02.2013)

[scrollGallery id=46]

Lasă un comentariu

Ceremonie decernare medalii (20.02.2013)

[scrollGallery id=45]

Lasă un comentariu

Nikon – furnizorul oficial de fotografii la FOTE Brasov 2013

Sporturile de iarna sunt foarte solicitante pentru aparatura fotografica.  Frigul, umezeala, vantul consuma atat resurele fotografului, cat si ale aparatului foto. Fotografii prezenti la Festivalul Olimpic al Tineretului European Brasov 2013 pot beneficia de serviciile Nikon de curatare si intretinere a aparaturii. La Centrul de Presa din cadrul Hotelului Aurelius din Poiana Brasov, fotografii Nikon pot sa isi curete aparatele foto si sa isi incarce bateriile, care se consuma mult mai repede datorita temperaturilor scazute. Fotografii acreditati pot, de asemenea, sa imprumute aparatura profesionala Nikon.

Pe partia Subteleferic din Poiana Brasov, Nikon a pregatit fotografilor si spectatorilor alte surprize. Cortul Yellow Store, magazin exclusiv Nikon, ii asteapta pe pasionati cu aparate si accesorii foto, promotionale Nikon si un serviciu de imprimare foto. In fiecare zi, spectatorii se pot fotografia alaturi de mascota FOTE si pot imprima fotografiile direct in cortul Yellow Store.

In plus, toate fotografiile oficiale ale Festivalului, pe care le puteti vedea in ziar si pe situl oficial, sunt realizate cu echipamente profesionale Nikon.

Lasă un comentariu

Hochei: Cehia – Romania (20.02.2013)

[scrollGallery id=44]

Lasă un comentariu

Robert Renaldo Frățilă, locul 32 la slalom

Cu timpul total de 1:50,50, după două manșe, sportivul român Robert Renaldo Frățilă s-a clasat pe locul 32, în proba de slalom, desfășurată pe pârtia Suteleferic din Poiana Brașov. Originar din Sinaia, Frățilă a fost singurul schior român care s-a calificat în manșa secundă a competiției. Proba a revenit slovenului Stefan Hadalin (1:31,69), urmat de compatriotul său, Aljaz Dvornik(1:32,23) și de Elie Gateau, Franța (1:32,80).

Robert Renaldo Frățilă a declarat : ,,A fost o probă tehnică, o probă de viteză.Este greu să progresăm, din moment ce situația la nivelul federației noastre de specialitate este foarte grea și fondurile nu sunt mari. Aici am avut condiții de concurs foarte bune, cu o pârtie bine pregătită, însă concurența a fost foarte mare. Cât privește antrenamentele, eu încerc să mă pregătesc pe Valea Prahovei, la Sinaia, la Azuga, la Predeal.”

Vineri, în ultima zi de întreceri, pe pârtia Subteleferic se va desfășura spectaculoasa probă de slalom uriaș paralel.

Lasă un comentariu

Programul de astăzi, Joi 21.02.2013

09:00 – 12:30 Antrenament oficial PATINAJ ARTISTIC  stil liber Fete
09:00 – 15:30 Antrenament oficial HOCHEI
09.45 – 13:00 SNOWBOARD – Calificări PGS
10:00 – 11:30 SCHI ALPIN – Slalom Băieţi- Runda 1
10:00 – 11:30 BIATLON – Sprint 6 km Fete
10:00 – 10:35 SCHI FOND – Calificări Spint FT Fete
10:45 – 11:30 SCHI FOND – Calificări Sprint FT Băieţi
11:30 – 14:00 SĂRITURI CU SCHIURILE – Competiţia pe echipe Fete HS 71
12:30 – 17:00 PATINAJ ARTISTIC – Program liber Fete
12:30 – 14:30 SCHI FOND – Finala Sprint FT Fete + Băieţi
13:00 – 14:30 BIATLON – Sprint 7,5 km Băieţi
13:30 – 15:00 SCHI ALPIN – Slalom Băieţi – Runda 2
13:30 – 15:30 – Snowboard –Finala PGS
15.30 – 16.30 Antrenament oficial SCHI FOND
16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci pentru locul 5 Grupa A3 -Grupa B3
17:30 – 19:45 Antrenament PATINAJ ARTISTIC stil liber Băieți
19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci pentru locul 3 Grupa A2 –Grupa B2

 

Intrarea este gratuită la toate competițiile în funcție de locurile disponibile!

Competițiile de Schi alpin se vor desfășura în Poiana Brașov, la pârtia Subteleferic.
Competițiile de Biatlon se vor desfășura la Cheile Grădiștei – Fundata
 Competițiile de Schi Fond se vor desfășura pe Valea Rasnoavei (Predeal)
Competițiile de Patinaj Artistic se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov 
Meciurile de Hochei se vor desfășura la Patinoarul Olimpic Brașov 
Competițiile de Short Track se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov 
Concursurile de Sărituri cu Schiurile se vor desfășura pe Valea Cărbunării – Râșnov
Concursurile  de Snowboard se vor desfășura pe pârtia “Clăbucet Sosire” – Predeal  

Lasă un comentariu

Hochei: Letonia – Rusia (20.02.2013)

[scrollGallery id=43]

Lasă un comentariu

Patinaj artistic Fete (20.02.2013)

[scrollGallery id=42]

Lasă un comentariu

România va juca pentru locurile 5-6

Același public numeros și cald a luat cu asalt și miercuri tribunele Patinaorului Olimpic Brașov, pentru meciul România-Cehia, decisiv pentru ambele echipe, în tentativa lor de a se califica în partida pentru locul trei, de la Festivalul Olimpic al Tineretului European. României i-a revenit din nou o misiune dificilă, pentru că a trebuit să înfrunte, după Finlanda, o altă echipă, provenind dintr-o țară unde hocheiul este sport național. Prima repriză a meciului cu Cehia a scos în evidență o echipă a României mai decisă decât în ajun să încerce imposibilul. Au fost din nou multe minute de penalizare pentru ,,tricolori” în primele 20 de minute ale meciului, însă apărarea echipei noastre și-a făcut datoria, în frunte cu portarul Adorjan. Totuși, spre finalul primei reprize, Cehia a marcat și a încheiat în avantaj primele 20 de minute (1-0). În repriza secundă, Cehia a profitat din plin de două erori ale apărării României, înscriiind de tot atâtea ori, al doilea gol fiind oferit practc pe tavă cehilor : 3-0 pentru Cehia.

Repriza a treia a adus și primul gol al României, la acest turneu, înscris de Iszlay Gergo, la capătul unei faze de toată frumusețea. Golul României, atât de așteptat de spectatori, a aruncat în aer tribunele, cei peste 2000 de spectatori, bucurându-se ca pentru o victorie. Totul a reintrat însă în normal,după ce echipa Cehiei a înscris până la finalul meciului încă de patru ori. Rezultat final: Cehia – România 7-1 și echipa României va juca pentru locurile 5-6 cu Letonia (joi, ora 16,00).

1 Comentariu la “România va juca pentru locurile 5-6”

 1. Sebastian

  Frumos meciul. Bravo Brasov! Bravo Romania!

Lasă un comentariu

Rusul Adyan Pitkev a câştigat proba scurtă la patinaj artistic

În cadrul programului scurt de patinaj artistic la băieţi au fost înscrişi 19 participanţi din 19 ţări. Primul loc a fost obţinut de rusul Adyan Pitkev cu 58.61 de puncte,urmat de ucrainianul Yaroslav Paniot cu un punctaj de 57.10 iar al treilea a fost reprezentantul Marii Britanii, Graham Newberry cu un punctaj de 48.90

Concurentul Franţei, Adrien Tesson (foto), clasat pe locul 4, cu un punctaj de 48.61, a declarat: „Nu sunt foarte mulţumit, deoarece reprezentaţia mea la programul scurt nu este atât de bună. În plus, am căzut la două dintre sărituri, pe care nu le-am ratat la antrenamente, însă se mai întâmplă. Practic acest sport de la 7 ani şi îmi place foarte mult. Braşovul este un oraş frumos, am vizitat Castelul Bran, Castelul lui Dracula şi mi-a plăcut ce am văzut.”

Lasă un comentariu

Maria Stavitskaya (RUS) a câștigat proba de program scurt la patinaj artistic

Deşi a fost frig, atmosfera de pe Patinoarul din Poiana Braşov a fost încălzită de entuziasmul publicului, venit în număr mare, care a aplaudat frenetic fiecare concurent. Melodiile pe care au patinat fetele au fost din cele mai diverse, de la coloane sonore ale unor filme sau desene animate cunoscute, până la cele tradiţionale, specifice tării respective.

În maxim 2 minute şi 50 de secunde, pe o melodie aleasă de concurenţi, aceştia au efectuat 8 elemente obligatorii: 3 piruete, 3 sărituri şi 2 secvenţe de paşi rapizi. Punctajul obţinut de concurenţi a avut la bază elemente tehnice şi de prezentare (abilităţi de patianj, tranziţii, perormanţa, execuţia, coregrafia şi interpretarea).

Primele trei locuri locuri la proba de program scurt au fost ocupate de Maria Stavitskaya (Rusia) care a obţinut 54.13 de puncte, Anais Ventard (Franţa)  cu 46.86 de puncte şi Maria Katharina Herceg (Germania) cu 44.28.

Concurenta din Rusia, Maria Stavitskaya, a declarat: „Programul scurt este o probă dificilă. Aştepţi foarte mult până să intri pe gheaţă. Trebuie să ştii ce ai de făcut la momentul potrivit. Este foarte greu pentru toţi şi mărturisesc că şi pentru mine a fost greu. Practic acest sport de la 4 ani, iar acum am 15 ani. Aici este aceeaşi atmosferă ca la Jocurile Olimpice, este o competiţie a tineretului european, însă la nivel olimpic. Îmi place ţara voastră şi îmi place Braşovul. Datorită competiţiilor nu am avut foarte mult timp la dispoziţie să văd foarte multe, însă după concurs voi avea două zile libere pentru a face acest lucru.”

La proba de patianj artistic program scurt s-au înscris 29 de patinatoare din 29 de ţări. Printre acestea s-a numărat şi românca Denisa Maria Sandu, intrată în cursă cu numărul 29. La finalul competiţiei s-a clasat pe locul al 17-lea cu un punctaj 32.31 În urma programului artistic aceasta a declarat:”Este prima olimpiadă la care particip. A fost cel mai bun program din acest sezon de când m-am operat şi mă bucur că am putu să demonstrez în sfârşit că potdup[ accidentare. A fost destul de grea revenirea după şase luni de pauză. Nu mi-am imaginat că va veni atâta lume. Condiţiile de concurs au fost foarte bune, temperatura a fost potrivită, iar atmosfera nemaipomenită. Sincer,acum nu am avut emoţii, ci dimineaţă la antrenamentele oficiale. Muzica pe care am patinat a fost un tango modern, o melodie foarte energică, care s-a potrivit cu costumaţia roşie, culoarea fiind preferata mea.  Am început patinajul la vârsta de 4 ani. Părinţii mei au ales să practic această disciplină, însă am prins gustul acestui sport şi îmi place foarte mult. Mă pregătesc zilnic câte două-trei ore după şcoală,  pentru performanţă este nevoie de antrenament, însă datorită pauzei pe care am făcut-o nu m-am putut antrena atât de intens. Am participat la Campionatul Naţional de Juniori, a urmat Cupa României, urmând câteva campionate internaţionale.”

Lasă un comentariu

Hochei: Rusia s-a calificat în finală

Echipa Rusiei a reușit să se califice în finala de hochei a turneului, din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European. Formația pregătită de Pavel Baulin a întâlnit în meciul decisiv eshipa Letoniei, care pierduse în prima partidă, cu Elveția. A fost un meci disputat, cu răsturnări de scor, pe placul publicului. Echipa Rusiei a condus cu 1-0, prin reușita lui Fazllev, după care echipa Letoniei a întors scorul, înscriind de două ori, prin Vasilonoks și Zembergs. În repriza secundă însă, rușii au întors, la rândul lor, rezultatul, marcând două goluri spectaculoase, prin Nikolishin și Yazkov. A fost repriza câștigătoare, în care rușii au jucat foarte bine și au reușit să-și asigure calificarea în finala competiției. În al treilea act al meciului nu s-a mai înscris, în ciuda eforturilor disperate ale Letoniei. Scor final : Rusia – Letonia 3-2 (1-2, 2-0, 0-0) și echipa Letoniei va fi nevoită să lupte pentru meciurile de clasament.

1 Comentariu la “Hochei: Rusia s-a calificat în finală”

 1. Ionut

  la ce ora joaca maine Romania pentru locul 5?

Lasă un comentariu

Bilanț de jumătatea Festivalului Olimpic al Tineretului European

Factorii responsabili cu organizarea și desfășurarea Festivalului Olimpic al Tineretului European au fost prezenți miercuri la întâlnirea cu presa, pentru concluziile desprinse la jumătatea competiției.

Președintele Comitetului de organizare, George Scripcaru: ,,Consider că suntem în grafic. Lucrurile se desfășoară, din punctul meu de vedere așa cum trebuie, cu unele inadvertențe firești, de înțeles, pe parcursul unei astfel de competiții și care țin de de factorul uman sau de partea logistică. Chiar dacă au fost unele probleme minore, le-am gestionat pe parcurs. Seara, la ședințele Comitetului de organizare, analizăm fiecare problemă care ne este sesizată în cursul zilei, stabilim care sunt măsurile pe care trebuie să le luăm. Suntem o echipă și ținem contactul și cu COSR sau cu dl  ministru Bănicioiu, pentru a găsi soluții împreună diverselor probleme.

Președintele Comisiei Festivalului Olimpic al Tineretului European, din cadrul Asociației Comitetelor Olimpice Europene, Guido de Bondt a declarat : ,,Suntem la jumătatea drumului și putem spune că sportivii sunt mulțumiți, antrenori sunt mulțumiți, în consecință și noi suntem mulțumiți. Noi avem acum un rol de observatori, de urmărire a întrecerilor sportive, iar întreaga responsabilitate rămâne acum la Comitetul de organizare. Asta nu înseamnă că nu răspundem solicitărilor acestui comitet, de câte ori este nevoie. Am lucrat cu Comitetul de organizare, cu cel de coordonare al FOTE, cu COSR și pot spune că am avut o colaborare foarte bună, pentru realizarea acestui festival”.

 Președintele Comitetului de Coordonare al FOTE, Guro Lium, a precizat : ,,Comitetul de coordonare are cinci membri. În ultimii trei ani, am avut mai multe vizite la Brașov și în Poiana Brașov, în timpul cărora am poposit în toate locațiile, unde se desfășoară competițiile. Rolul nostru este de a supraveghea dacă atribuțiile fiecărui reprezentant sunt îndeplinite și dacă sunt puse la punct toate lucrurile, așa cum este impus de comitetul de coordonare. Pot să spun că până în acest moment am reușit tot ce ne-am propus. Am avut și un raport de la schi alpin, din partea delegațiilor Austriei și Elveției, care au apreciat la superlativ starea pârtiilor, fiind foarte mulțumiți. Cred că atâta timp cât avem un raport bun de la ei, asta înseamnă că toate competițiile se desfășoară foarte bine. La fel, la schi fond, delegația din Norvegia a făcut comentarii pozitive despre starea pârtiilor. De aceea, consider că responsabilitățile tuturor au fost îndeplinite. În fiecare seară la locul unde se desfășoară ceremonia de decernare a medaliilor este o atmosferă foarte fumoasă, ceea ce înseamnă că sportivii sunt mulțumiți”

Președintele COSR, Octavian Morariu a spus: ,,În primul rând vreau să mulțumesc comisiei de coordonare, pentru că a avut un sprijin imens în organizarea acestei competiții și, de multe ori, expertiza lor ne-a scos din niște momente ceva mai delicate. Cât privește partea sportivă, considerăm că infrastructura pentru acest festival ne rămâne, ne rămâne pentru echipele olimpice, pentru sportivi și pentru publicul larg. Echipa României se clasează pe locul 7, la jumătatea competiției, ceea ce este extrem de meritoriu. Dacă privim că după noi sunt echipa precum Elveția sau Norvegia, suntem mândri de clasarea României. Vom vedea pe ce loc terminăm vineri, dar, până acum, cred că am putut adăuga unei bune organizări, o parte a noastră foarte bună,  pentru care merită felicitări sportivul Imre Emil, antrenoarea lui și toată federația. Apoi, locul opt la sărituri cu schiurile e un lucru foarte bun, pentru că este pentru prima dată când participăm la astfel de concurs. Suntem deci foarte mulțumiți de partea sportivă, de ceea ce a realizat delegația României până acum și de calitatea competiției. Aceasta, pentru că dacă facem o comparație a timpilor înregistrați față de alte competiții, suntem în creștere valorică. Mă bucură că rezultatele la fiecare sport sunt în creștere și mă bucură lucrul acesta, pentru că asta înseamnă că avem și o bună infrastructură.”

Ioan Dobrescu, secretar general al COSR: ,,Este extraordinar că primim confirmarea unui lucru, aceea că am muncit cu rezultate bune. Avem zero reclamații pentru transport, zero reclamații pentru cazare, zero reclamații pentru calitatea competiției. Este un lucru întotdeauna greu de obținut, pentru că nu poți să mulțumești pe toată lumea. Asta nu ne face să ne culcăm pe o ureche, ci să ne adunăm toate energiile și să încercăm să facem la fel și pe mai departe, chiar dacă oboseala intervine inerent. Am o experiență vastă în organizări de competiții și spun cu mâna pe inimă că toți cei care au contribuit la organizarea festivalului, merită respectul și, la final, aplauze. Este și o schimbare de mentalitate, pentru prima dată lucrăm împreună integrat, niște structuri ale statului român, particulare etc…Este un lucru bebefic, care se întâmplă în aceste zile aici. Trebuie să mai spun că sportivul român, care a obținut două medalii, nu este un sportiv întâmplător. El a venit dintr-un program finanțat de Comitetul olimpic, un program de pregătire focusat pe câteva elemente de înaltă performanță. El a fost într-un stagiu de pregătire în Coreea de Sud, susținut de Comitetul Olimpic. Asta nu reduce cu nimic talentul sportivului și priceperea antrenoarei lui.”

1 Comentariu la “Bilanț de jumătatea Festivalului Olimpic al Tineretului European”

 1. RICHEA VASILE NISTOR

  Felicitari tuturor celor implicati.Am asistat la probele de schi alpin si trebuie sa remarc faptul ca partiile, organizarea si sportivii sunt la cel mai inalt nivel, ca si la un concurs de cupa mondiala.
  Cu toate ca am o amaraciune in suflet pt ca probele de slalom urias nu s-au mai desfasurat la Azuga asa cum a fost initial stabilit, va felicit din toata inima pentru ceea ce ati facut in Poiana Brasov.
  Romania va fi privita cu alti ochi de comunitatea internationala dupa incheierea acestui festival.

Lasă un comentariu

Jacques Rogge si Patrick Hickey au primit cadouri inedite de la organizatorii FOTE 2013

Cu ocazia dineului  oficial dat în cinstea deschiderii F.O.T.E. 2013 Jacques Rogge, președintele Comitetului Olimpic International și Patrick Hickey, președintele Comitetului Olimpic European, au primit câte un cadou inedit din partea Comitetului de Organizare, câte un cojoc tradițional din zona Drăguș, lucrat manual.

Aceștia s-au arătat încântați de dar, atât datorită frumuseții și ineditului cadoului primit, dar și pentru faptul că pot lua acasă o parte din tradiția românească.

Lasă un comentariu

SĂRITURI CU SCHIURILE Băieţi HS 100 (20.02.2013)

[scrollGallery id=41]

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale: Slalom Fete (20.02.2013)

Pentru rezultatele oficiale dati click pe linkul de mai jos:

Rezultate oficiale: Slalom Fete (20.02.2013)

 

Lasă un comentariu

Record la sărituri cu schiurile: Prevc Cene a avut o săritură de 99 metri!

Săriturile cu schiurile adună din ce în ce mai mulţi fani la baza de pe Valea Cărbunării din Râşnov, unde azi, la competiţia pe echipe de băieţi, au asistat mai mult de 2000 de spectatori. Slovenia şi-a continuat forma bună, dominând întreaga competiţie  şi câştigând medalia de aur datorită excelentei evoluţii a celor patru componenţi ai echipei:  Seretinek Nejc, Prevc Cene, Jelovcan Florjan şi Lanisek Anze.  În urma acestei evoluţii Prevc Cene, câştigătorul de luni a etapei individuale, a stabilit un nou record oficial al trambulinei cu o săritură de 99 metri, după ce şi luni stabilise recordul trambulinei cu o săritură de 98.5 metri. La finalul competiţiei Prevc Cene s-a declarat mulţumit de evoluţia sa şi a echipei: „Sunt foarte fericit că am reuşit să ne facem treaba şi rezultatul a venit de la sine. Am fost foarte bine pregătiţi şi săriturile noastre au fost bune.”

Medalia de argint a mers la echipa Germaniei (Winter Paul, Hahn Julian, Dufter Thomas, Bradatsch Sebastian) cu un total de 952 de puncte, iar pe locul trei a terminat echipa Austriei (Steiner Maximilian, Mendel Mario, Greiderer Simon, Hofer Thomas)

Concursul de astăzi a adus o evoluţie foarte bună şi din partea echipe naţionale a României compusă din Tatu Robert Valentin, Buzescu Purice Constantin, Pîtea Iulian şi Torok Eduard terminând pe locul 5 în faţa unor echipe cu tradiţie în sportul icarilor moderni precum Finlanda, Rusia sau Cehia.  Cea mai bună evoluţie din echipa României a avut-o Pîtea Iulian cu o săritură de 96 de metri.

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale: SĂRITURI CU SCHIURILE Băieţi HS 100 (20.02.2013)

Pentru rezultatele oficiale dati click pe linkul de mai jos:

SĂRITURI CU SCHIURILE Băieţi HS 100 (20.02.2013)

Lasă un comentariu

Ceremonia de acordare a medaliilor (19.02.2013)

[scrollGallery id=40]

Lasă un comentariu

Schi Fond 5 km fete, 7.5 km baieti (19.02.2013)

[scrollGallery id=39]

Lasă un comentariu

Snowboard (19.02.2013)

[scrollGallery id=38]

Lasă un comentariu

SHORT TRACK,1000m fete, 1000m baieti, 3000m stafeta mixta (19.02.2013)

[scrollGallery id=37]

 

Lasă un comentariu

Schi Alpin Baieti (19.02.2013)

[scrollGallery id=36]

Lasă un comentariu

Hochei: Romania – Finlanda (19.02.2013)

[scrollGallery id=35]

Lasă un comentariu

Hochei: Elvetia – Letonia (19.02.2013)

După înfrângerea la scor cu Rusia, Elveţia a dorit să câştige partida contra Letoniei, în turneul de hochei pe gheaţă, din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European.

[scrollGallery id=34]

Lasă un comentariu

Programul de astăzi, Miercuri 20.02.2013

08:00 – 11:00 Antrenament oficial PATINAJ ARTISTIC stil scurt – Fete
09:00 – 11:00 Antrenament oficial BIATLON – Fete
09:00 – 15:30 Antrenament oficial HOCHEI
10:00 – 11:30 SCHI ALPIN – Slalom Fete – Runda 1
10:00 – 13:00 Antrenament PGS SNOWBOARD
10.00 – 13.00  Antrenament oficial Sprint SCHI FOND
10:30 – 13:00 SĂRITURI CU SCHIURILE . Competiţia de băieţi HS 100
11:00 – 14:00 Antrenament oficial PATINAJ ARTISTIC stil scurt – Băieți
12:00 – 14:00 Antrenament oficial  BIATLON – Băieți

Modificare ora de start SCHI ALPIN – Slalom Fete
12:30 – 13:30 SCHI ALPIN – Slalom Fete – runda 2
13:00 – 16:00  Antrenament SĂRITURI cu SCHIURILE  HS 71 Fete – 2 runde
14:00 – 17:30 PATINAJ ARTISTIC – Program scurt Fete
16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Letonia – Rusia
18:00 – 21:00 PATINAJ ARTISTIC – Program scurt Băieţi
19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Cehia – România

 

Intrarea este gratuită la toate competițiile în funcție de locurile disponibile!

Competițiile de Schi alpin se vor desfășura în Poiana Brașov, la pârtia Subteleferic.
Competițiile de Biatlon se vor desfășura la Cheile Grădiștei – Fundata
 Competițiile de Schi Fond se vor desfășura pe Valea Rasnoavei (Predeal)
Competițiile de Patinaj Artistic se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov 
Meciurile de Hochei se vor desfășura la Patinoarul Olimpic Brașov 
Competițiile de Short Track se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov 
Concursurile de Sărituri cu Schiurile se vor desfășura pe Valea Cărbunării – Râșnov
Concursurile  de Snowboard se vor desfășura pe pârtia “Clăbucet Sosire” – Predeal  

Lasă un comentariu

Zi inspirată pentru Germania la biatlon, Reiter Dominic a câştigat cursa individuală la biatlon

Competiţia individuală de băieţi la biatlon de ieri a oferit celor peste 1000 de spectatori prezenţi la baza de la Cheile Grădiştei – Fundata un spectacol foarte frumos. Cursa a fost câştigată, la fel ca la fete, de un reprezentant al Germaniei, Reiter Dominic, cu un timp de 36:08 secunde şi o singură ţintă ratată. Reprezentantul Germaniei a dominat proba pe parcursul întregii curse având al cincilea timp la deplasarea pe schiuri. Următoarele două locuri au fost ocupate de Benoit Anthony din Franţa cu un timp final de 38:00.8 secunde şi o singură ţintă ratată şi de Plitcev Viktor din Rusia cu un timp de 38:27.9 secunde şi trei ţinte ratate. Câştigătorul medaliei de aur a declarat: „Este extraordinar, am muncit întreg anul şi în final totul a ieşit aşa cum am vrut să iasă. Ca să fiu sincer speram la o medalie şi am concurat cu gândul la aur. Scopul meu a fost să câştig o medalie şi acum mă pot relaxa şi bucura de zilele rămase aici”.

                Cei patru români care au intrat în cursă nu au avut o zi foarte inspirată, cel mai bine s-a clasat Demeter Raul-Andrei, care a venit la şapte minute în spatele câştigătorului şi a ratat şapte din cele 20 de ţinte. Gerbacea Emanuel a terminat pe locul 32, Geno Hunor pe locul 40, iar Crăciun Richard a terminat pe locul 57.

1 Comentariu la “Zi inspirată pentru Germania la biatlon, Reiter Dominic a câştigat cursa individuală la biatlon”

 1. Tyson

  Eu nu stiu cum sunt lasati asa fara un gard seoirs de imprejmuire, doar o groapa cu apa si un zid de beton (sub nivelul terenului).In primul rand e periculos pentru copii, din greseala, daca sare unu peste balustrada ajunge deja la beton,iar in al doilea rand daca din bataie sau din joaca se suie un urs peste celalalt in apa, in mod sigur trece de nivelul betonului mie mi-a fost groaza cand am fost acolo Si nu stiu parerea voastra, dar ursii aia de la zoo au asa o ura in priviri, pe care nu o vezi la ursii din Racadau.

Lasă un comentariu

Alexey Chervotkin obţine încă o medalie de aur pentru Rusia la schi fond

La proba de Schi fond- 7,5 km tehnică clasică individual băieţi desfășurată ieri, s-au înscris 88 de participanţi din 33 de ţări.

 Rusul Chervotkin Alexey a obţinut din nou medalia de aur, cu un timp de 18:49.4, repetând performanța de ieri de la proba de 10 km.

La o distanţă de 9.5 secunde în spatele acestuia s-a aflat norvegianul Bruvoll Ole Jergen (bronz în proba de 10 km).

Bronzul a fost obţinut la această competiţie de germanul Cebulla Marius, cu un timp de 19:11.2, la o diferenţă de 21.8 secunde de medaliatul cu aur.

Bruvoll Ole Jergen: „Eram convins că dacă voi avea o zi puteam obține un loc pe podium, însă nu mă aşteptam ca două zile la rând să fie victorioase. Pentru această competiţie am început să mă antrenez la jumătatea lunii ianuarie. Condiţiile pot spune că au fost foarte bune. Victoria o voi sărbători la încheierea competiţiei”.

Cebulla Marius: „Ieri am ieşit pe locul 6, m-am străduit să fiu mai bun şi mă bucur că am obţinut locul al treilea. A fost o vreme minunată, zăpada  a fost perfectă, iar zona este deosebită, potrivită pentru un schior. În fiecare an parcurg kilometri întregi şi mă antrenez pentru diferite competiţii.  Dacă am timp, pe seară voi sărbători această victorie, pentru că mâine nu avem nicio competiţie, sunt doar antrenamente. Aştept în continuare competiţia de sprint.”

România a avut în concurs 4 concurenţi: Talpaş Marius Daniel (locul. 66), Cojocaru Luca Daniel (locul 53), Cioancă Alin Florin (locul 30) şi Pripici Florin Daniel (locul 40). Alin, sportivul de la Css Bistriţa, a declarat „Am avut o zi bună pentru că m-am simţim puţin mai bine ca ieri. Chiar dacă sunt obişnuit cu astfel de concursuri, faţă de alte competiţii din alte ţări, am avut emoţii”

Lasă un comentariu

Hochei: Elveţia a câştigat clar cu Letonia

După înfrângerea la scor cu Rusia, Elveţia a dorit să câştige partida contra Letoniei, în turneul de hochei pe gheaţă, din cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European. Planurile elveţienilor au reuşit, echipa impunându-se clar : 5-1(1-0, 2-1, 2-0). Elveţia şi-a adjudecat toate cele trei reprize, dovedindu-se superioară la forţă, rezistenţă şi tehnicitate. Echipa Elveţiei a deschis scorul repede, în min. 12, atunci când a marcat Kindschi, după care Letonia a egalat, prin reuşita lui Minajevs. A fost însă un simplu foc de paie, pentru că Elveţia a dominat clar şi a marcat, până la finalul jocului, încă de patru ori, prin Suter (2), Trisconi şi Shmutz. De remarcat că Elveţia a câştigat şi la…minutele de penalizare, acumulând aproape de două ori mai multe, decât echipa Letoniei…

Lasă un comentariu

Interviu. Ovidiu Gârbacea: „Ieri a fost o competiţie foarte reuşită de biatlon”

Interviu cu Ovidiu Gârbacea, proprietarul bazei de biatlon Cheile Grădiștei – Fundata.

Reporter:  A fost greu să construiţi baza?

Ovidiu Gârbacea:  Normal, orice lucru cu bătaie lungă şi cu cheltuială mare este, nu a fost uşor.

Reporter:  De unde v-a venit ideea să construiţi o bază de biatlon?

Ovidiu Gârbacea: Am mare pasiune pentru biatlon, am fost antrenor de biatlon, am trăit foarte mulţi ani din sport şi prin sport şi sigur acum mai spre bătrâneţe m-am gândit să reinvestesc în sport.

Reporter: Ce părere aţi avut de competiţile de ieri?

Ovidiu Gârbacea: Consider că a fost o competiţie foarte reuşită, este pentru prima dată când sunt în biatlon şi nu am emoţii pentru că nu m-a interesat cine câştigă, m-a interesat să iasă competiţia bine, să fie lumea mulţumită şi să câştige cel mai bun.

Reporter: Ce planuri aveţi pentru viitor cu această bază?

Ovidiu Gârbacea: Vrem să o îmbunătăţim din ce în ce mai mult în aşa fel încât să găzduim competiţii importante.

Reporter: Credeţi că o să găzduiţi o etapă de campionat mondial?

Ovidiu Gârbacea: E posibil pentru că au fost foarte mulţi din federaţia internaţională şi acum avem oameni din 27 de ţări, la toţi le-a plăcut foarte mult şi se pare că ne vor ajuta  în votul pentru obţinerea unor competiţii mari.

4 Comentarii la “Interviu. Ovidiu Gârbacea: „Ieri a fost o competiţie foarte reuşită de biatlon””

 1. Andu

  Senzationalul acestei stiri este modestia cu care zambeste acest om cand are satisfactia aprecierii muncii sale fantastice!

 2. Amit

  Don’t know J2ME well enough to know if I love it or hate it (I’m still woinkrg on understanding basic Java) but I definitely will keep an eye out on your blog as I’m learning it.

 3. Giulia

  Help the Universe my way a bit, too I miss you and would really love us to have a cup of tea smitemoe soon. What are you working on from home?

 4. Byron

  Local delegates can pay at any meembr of our staff, while visiting delegates can pay in the account given to them by email. Confirmation of committee and country allocation (of the two choices expressed in applications) will be mailed to participants a few days after the application deadline.

Lasă un comentariu

România a pierdut în fața experimentatei echipe a Finlandei

Mare interes la Brașov, pentru meciul de debut al echipei României, în turneul de hochei al Festivalului Olimpic al Tineretului European. Peste 2500 de spectatori, așa cum nu s-a întâmplat până acum la un meci de hochei, au umplut până la refuz tribunele patinoarului. Asta și pentru că România s-a confruntat cu Finlanda, una din forțele hocheiului de pe continent, la orice categorie de vârstă. Spectatorii, dornici de spectacol hocheistic de calitate, au creat o atmosferă magistrală, cântând și încurajând echipa României. Toată lumea a savurat la maximum fazele oferite de cele două echipe, Finlanda aflându-se în prim plan, din acest punct de vedere. Prima repriză a aparținut în totalitate nordicilor, care au înscris de patru ori, fară să primească gol. Echipa României a jucat mai mult în inferioritate în prima parte a meciului, lucru care s-a resimțit din plin pe gheață și…pe tabela de marcaj. În repriza a doua, România a fost înghesuită în propria treime, de unde a ieșit foarte rar…Drept urmare, Finlanda a înscris gol după gol, experimentații jucători finlandezi făcând legea pe gheață (9-0, după două reprize!). În repriza a treia, singura preocupare pentru ,,tricolori” a fost ca să înscrie golul de onoare. Lucru care, din păcate, nu s-a întâmplat. Mai mult Finlanda a mai înscris de trei ori. Scor final : 12-0 pentru echipa Finlandei. De remarcat puterea spectatorilor, care au continuat să încurajeze echipa României, în ciuda scorului. Bravo Brașov, Bravo România! Festivitatea de premiere a celor mai buni jucători din cele două echipe, a fost oficiată, la finalul partidei,de multipla campioană olimpică Nadia Comăneci.

La finalul meciului, Tanczos Barna, președintele federației Române de Hochei, ne-a declarat : ,,Mii de oameni au venit să vadă echipa României, de aceea cred că este un moment unic în viața acestor tineri sportivi, o emoție de care își vor aminti toată viața. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și ne-au ajutat să ne pregătim. Jucătorii au fost mult timp în cantonament și cred că au evoluat în ultimul timp, iar sacrificiile făcute de cluburi, de jucători și de părinți își vor arăta roadele. Indiscutabil,Finlanda este o forță în hochei și avem ce învăța de la acești jucători.”

Miercuri, echipa României va înfrunta, în cadrul turneului de hochei, echipa Cehiei (ora 20,00)

1 Comentariu la “România a pierdut în fața experimentatei echipe a Finlandei”

 1. Sebastian

  Un meci deosebit, mai ales din partea spectatorilor. Bravo nr. 13, Marinescu! Bravo Brasov! Bravo Romania!

Lasă un comentariu

Aurul la sărituri fete a mers în Germania

La Râşnov la baza de pe Valea Cărbunării a avut loc ieri competiţia de sărituri cu schiurile la fete la care au luat parte 22 de sportive. Proba a fost câştigată de Rupprecht Anna din Germania reuşind sărituri de 65 de metrii în ambele manşe şi un total de 225 de puncte. Medalia de argint a fost câştigată de reprezentanta Austriei, Schoitsch Sonija, care a sărit 66 de metri în prima manşă şi 63 de metri în a doua, cumulând un total de 224.9 puncte, iar medalia de bronz a mers tot la Germania prin săritoarea Selbach Lena care a sărit 65.5 metri în prima manşă şi 64.5 în cea dea doua adunând 223.3 puncte.

Din partea României a luat parte la această probă Dana Haralambie care a terminat pe locul al optulea cu două sărituri de 61 de metrii şi un total de 206 puncte.

Lasă un comentariu

Interviu cu Emil Imre, medaliat cu aur la Short Track 1000 m

Medalie de aur pentru Emil Imre. După ce a terminat pe locul secund, la 500 m, Emil a câștigat proba de Short Track 1000 m, învingându-l în finală pe patinatorul francez Tristan Navarro !!!

Performanță remarcabilă pentru Emil Imre, care ne-a acordat un interviu

Red : Cum te simți, Emil, după această performanță?

Emil Imre : Este o mare bucurie pentru mine, toată lumea a fost cu mine și am reușit să termin pe primul loc. Mă bucur tare, este o mare realizare a mea. Am avut emoții mari, înainte de concurs, dar acum sunt tare bucuros.

Red. : E mai dulce victoria la foto finish?

E.I. : Sigur că am avut emoții așteptând și decizia oficială, dar totul a trecut cu bine și acum sunt fericit

Red : Ai avut doi adversari în finală, care s-au împiedicat. I-ai vazut, ți-ai dat seama de acest lucru, în vâltoarea cursei?

E.I: Da am observat, însă eram concentrat la întrecere și mi-am zis că pot să termin și pe primul loc

Red : Ai avut în ultimul tur o evoluție debordantă, ai reușit să controlezi foarte bine tactic cursa…

E. I. Așa este, mi-am dorit mai mult decât locul doi, mi-am dat seama că se poate și am avut câștig de cauză

Red. : Te așteptai la începutul competiției la două medalii?

E.I: : Nu, ținând cont de faptul că nu erau probele mele favorite la patinaj viteză. Dar, când totul se termină cu bine, îți dai seama că în sport se poate întâmpla orice. Le mulțumesc tuturor care au fost alături de mine și au strigat mereu Hai Emil !, Hai România! Am simțit mereu sprijinul publicului.

Red : Ai trecut și peste oboseală, pentru că ai alergat mult și azi…

E. I. : Așa este, am avut curse peste curse, nici măcar nu am reușit să-mi trag sufletul sau să beau apă. Dar, am strâns din dinți și am reușit. Nici nu pot să spun acum cum mă simt.

Red. : Se vede mai clar acum Olimpiada de la Soci?

E. I. Cu siguranță. Îmi doresc foarte mult să ajung la Jocurile Olimpice de la Soci, unde voi încerca să dau tot ce pot, așa cum am făcut, dealtfel și la Brașov.

Red. : COSR te va premia pentru aceste medalii…

E.I. : Mulțumesc mult și promit că voi progresa, să pot face chiar mai mult, pentru sportul românesc.

Red. Crezi că de-acum încolo copiii îți vor lua exemplul și vor veni la Short Track?

E. I. : Îmi pace să cred aceste lucru. Short Track este un sport minunat şi merită orice sacrificiu.

Red.: Cui dedici cele două medalii?

E. I.: Părinților mei

Lasă un comentariu

Ceremonia de acordare a medaliilor (18.02.2013)

[scrollGallery id=33]

Lasă un comentariu

Emil Imre, aur pentru Romania la Short Track !!!

Emil Imre a câștigat proba de  Short Track 1000 m, învingându-l în finală pe patinatorul francez Tristan Navarro !!!

Bravo Emil !!!

3 Comentarii la “Emil Imre, aur pentru Romania la Short Track !!!”

 1. Zsolt BIRO

  BRAVOOOO!!!!!!

 2. Attila

  Felicitari Emil !!! Vae victis!

 3. gal diana cristina

  Felicitari!

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale: BIATLON – Individual 10 km Fete (19.02.2013)

Pentru rezultatele oficiale dati click pe linkul de mai jos:

BIATLON – Individual 10 km Fete

2 Comentarii la “Rezultate oficiale: BIATLON – Individual 10 km Fete (19.02.2013)”

 1. Zsolt BIRO

  BRAAAVOOOO Dorottya !!!!

 2. Attila

  Felicitari Dora !!!

Lasă un comentariu

Echo Investment sprijină Festivalul Olimpic al Tineretului European din Braşov, România

Compania Echo Investment, care construieşte în Braşov centrul comercial şi de divertisment Korona, este unul dintre sponsorii principali ai celui mai mare eveniment sportiv al tineretului din Europa.

„Suntem încântaţi că avem ocazia să sprijinim un astfel de eveniment mare care se bucură de un interes mare în rândul locuitorilor municipiului Braşov. Acest lucru constituie o oportunitate pentru a face cunoscută investiţia noastră comunităţii locale, care fiind cel mai mare centru comercial şi de divertisment va crea cu siguranţă o structură urbanistică nouă, unică – spune Marcin Materny, director al Departamentului Centrelor Comerciale în Străinătate de la  Echo Investment.

Korona este un centru comercial şi de divertisment modern, multifuncţional, cu o suprafaţă totală de 100 000 mp. În prima etapă a proiectului au fost prevăzuţi aproximativ 35 000 mp. pentru spaţiu comercial cu magazine şi puncte de servicii,  restaurant, zonă de agrement cu un cinematograf cu 7 săli, următoarea etapă prevede 10 000 mp. suplimentari de spaţiu comercial. Clienţii-conducători auto ai centrului Korona vor avea la dispoziţie cel puţin 1 500 de locuri de parcare. În unitate vor fi angajate aproximativ 1 500 de persoane. Proiectul conceptual al  centrului a fost elaborat de către biroul de proiectare Bose International Planning & Architecture. Costul de realizare a investiţiei este estimat la 100 mln. euro.

Construcţia centrului va demara în I jumătate a anului 2013 iar finalizarea este programată pentru al IV-lea trimestru al anului 2014.

Echo Investment SA este una dintre cele mai mari companii de inveştiţii şi dezvoltare din Europa, cu capital polonez. Compania realizează investiţii în patru sectoare principale ale pieţei imobiliare: construcţii de locuinţe, centre comerciale şi centre comerciale şi de divertisment, clădiri pentru birouri şi hoteluri .

 Începând cu anul 1996 compania este cotată la Bursa de Valori din Varşovia.

Firma a realizat 100 de proiecte în mai multe  oraşe din Polonia cu o suprafaţă totală de peste 800 mii mp. Compania desfăşoară, de-asemenea, investiţii în România, Ungaria şi Ucraina.

www.echo.com.pl

www.korona-brasov.ro

 

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale: SCHI ALPIN Slalom uriaş Băieţi – Runda 1 (19.02.2013)

Pentru rezultatele oficiale dati click pe linkul de mai jos:

Slalom uriaş Băieţi – Runda 1

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale: SCHI FOND – 5 km Tehnica clasica Fete

Pentru rezultatele oficiale dati click pe linkul de mai jos:

SCHI FOND – 5 km Tehnica clasica Fete

 

Lasă un comentariu

Medalie pentru Germania la proba individuală de biatlon feminin 10 km

Concursul de biatlon din cadrul F.O.T.E. 2013 de la Cheile Grădiştei a debutat cu o competiţie individuală feminină pe distanţa de 10 km.  După o cursă intens disputată, într-o atmosferă de zile mari făcută de spectatorii care au umplut tribuna de la baza de biatlon,  medalia de aur a mers la Deigentesch Marion din Germania.  Aceasta s-a remarcat atât la partea de fond cât şi la tragere reuşind să nimerească 19 din cele 20 de ţinte şi  terminând cursa cu un timp de 31:32.1 secunde. Pe locul doi a terminat Lescinskaite Gabriele din Lituania, iar pe locul trei Tomingas Tuuli din Estonia. Cursa de biatlon feminin a fost strânsă până pe final când oboseala şi emoţile le-au determinat pe concurente să greşească mai mult. După primele trei trageri ocupatele primelor trei poziţii au avut o reuşită de 100%, ultima tragere şi deplasarea pe schiuri făcând diferenţa. Concurenta din Germania a ratat o ţintă dar deplasarea superioară  i-a adus medalia de aur în pofida faptului că Lescinskaite Gabriele,din Lituania, nu a ratat nicio ţintă în cele patru trageri.

În competiţie au intrat şi patru concurente din România, cea care s-a remarcat a fost Buzaş Dorottya, locul 12, cu o evoluţie foarte bună până la ultimile două trageri unde a ratat de trei ori. Celelalte românce au fost Focze Bernadette, locul 54, Racz Renata, locul 55, şi Valean Andreea-Oana, locul 56.

Lasă un comentariu

Hochei: Rusia – Elvetia 6-1 (18.02.2013)

[scrollGallery id=32]

Lasă un comentariu

Locatiile Magazinelor de Suveniruri FOTE 2013

La cererea publicului, prezentăm o listă cu locațiile de unde se pot achiziționa suveniruri FOTE 2013:

1. Piața Medaliilor (în apropiere de Hotelul Aurelius din Poiana Brașov).

2. În apropiere de tirul „Orange”, lângă Centrul de Transport (Parcarea din Poiana Brașov).

3. Fun Zone (în interiorul hotelului Piatra Mare din Poiana Brașov).

4. La fiecare locație de desfășurare a concursurilor: (Râșnov – Valea Carbunării la trambuline, Predeal – Valea Râșnoavei și pârtia Clabucet Sosire, Fundata – Cheile Grădiștei la pista de biatlon, Poiana Brașov – pârtia Subteleferic si patinoarul Poiana Brasov, Brasov – Patinoarul Olimpic Brașov).

1 Comentariu la “Locatiile Magazinelor de Suveniruri FOTE 2013”

 1. Ovi

  Se mai pot achizitiona suveniruri cu FOTE? Daca da, imi puteti spune locatia? Multumesc!

Lasă un comentariu

Aur și bronz pentru Rusia la Schi fond – 5 km tehnică clasică individual fete

Azi a fost o zi excelentă pentru desfăşurarea competiţiilor de schi fond pe Valea Râşnoavei din Predeal, soarele încălzind atmosfera încă de la primele ore ale dimineţii.

La ora 10:00 a început proba de Schi fond – 5 km tehnică clasică individual, fete, unde au fost înscrise 68 de participante din 25 de ţări.

Aurul a fost câștigat de Sedova Anastasia (Rusia), medaliată cu argint ieri la Schi Fond 7.5 km individual tehnică liberă. Timpul obținut de câștigătoare a fost de 13:54 minute.

Pe locul doi s-a clasat Carl Victoria (Germania) cu 13:56 minute, cea care cu o zi în urmă a obţinut medalia de aur la 7.5 km.

Bronzul a fost adjudecat de Nepryaeva Natalia (Rusia) cu 13:57 minute.

”A fost o competiţie strânsă. Sunt foarte fericită că am obţinut o a doua medalie şi mă aşteptam la un rezultat bun. M-am antrenat foarte mult pentru această competiţie, iar pentru acest sport mă antrenez de 11 ani” a declarat Carl Victoria.

România a avut în concurs 3 fete: Vakaria Edit (locul 42 ), Bajko Reka (poziţia 40) şi Sara Erzabet Emilia (locul 35). Deşi se antrenează atât în străinătate, în Austria, cât şi în ţară, româncele şi-au dat silinţa să ocupe poziţii cât mai bune. Concurentele noastre au mărturisit că „Am mers mai bine decât ieri şi am dat tot ce am avut mai bun din mine. Sunt mulţumită de ce am realizat. A fost o cursă foarte grea şi obositoare, dar mai am energie pentru ştafetă şi spint” a declarat Emilia.

Lasă un comentariu

Hochei: Finlanda – Cehia 10 – 4 (18.02.2013)

[scrollGallery id=28]

Lasă un comentariu

SCHI ALPIN – Slalom uriaş, Fete, 18.02.2012

Pe pârtia Subteleferic, din Poiana Brașov au început întrecerile probelor de schi alpin. Prima, a fost rezervată fetelor, care s-au întrecut în spectaculosul slalom uriaș. Proba a fost câștigată de Gasslitter  Verena (Italia), urmată de compatrioata ei, Roberta Melesi și de Christina Ager (Austria).

[scrollGallery id=30]

Lasă un comentariu

SĂRITURI CU SCHIURILE – Individual Băieţi HS 100

Prima zi din competiţia săriturilor cu schiurile a adunat la baza din Râşnov mai mult de 1000 de spectatori care au urmărit o întrecere intensă la proba individuală de sărituri la băieţi. La startul acestei întrecerii au luat parte 56 de săritori, calificându-se în a doua manşă cei mai buni 30. Câştigătorul competiţiei a fost Prevc Cene din Slovenia acesta reuşind o săritură de 98.5 cu un total de  261 de puncte. Pe locul doi s-a clasat tot un sloven, Lanisek Anze cu o săritură de 97.5 metri şi cu un total de 256 de puncte, iar pe locul trei a terminat Hofer Thomas din Austria cu o săritură de 96 de metri şi un total de 246.5 puncte.

[scrollGallery id=26]

Lasă un comentariu

Programul de astăzi, Marți 19.02.2013

 

09:00 – 15:30 Antrenament Oficial HOCHEI
09:00 – 10:00 Antrenament oficial SĂRITURI cu SCHIURILE Fete
09:15 – 10:15 Antrenament oficial SBX SNOWBOARD
10:00 – 11: 30 SCHI ALPIN – Slalom uriaş Băieţi – Runda 1
10:00 – 11:30 BIATLON – Individual 10 km Fete
10:00 – 11:30 SCHI FOND – 5 km CT Fete
10:00 – 14:00 SHORT TRACK  – 1000m Fete, 1000 m Băieţi, 3000 m Finală ştafetă mixtă
10:30 – 13:30 SNOWBOARD – Calificări SBX
11:00 – 13:30 SĂRITURI CU SCHIURILE – Individual Fete HS 71
11:30 – 13:00 – SCHI FOND – 7,5 km CT Băieţi
13:30 – 15:00 SCHI ALPIN – Slalom uriaş Băieţi – Runda 2
13:00 – 14:30 BIATLON – Individual 12, 5 km Băieţi
13:30 – 16:00 Antrenament SĂRITURI cu SCHIURILE Băieți HS  100 – 2 runde
14:00 – 15:30 SNOWBOARD – Finale SBX
16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ . Meci Elveția – Letonia
16:30 – 19:30 Antrenament oficial Fete PATINAJ ARTISTIC
19:45 – 22:00 Antrenament oficial Băieți PATINAJ ARTISTIC
19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci România – Finlanda

 

Intrarea este gratuită la toate competițiile în funcție de locurile disponibile!

Competițiile de Schi alpin se vor desfășura în Poiana Brașov, la pârtia Subteleferic.
Competițiile de Biatlon se vor desfășura la Cheile Grădiștei – Fundata
 Competițiile de Schi Fond se vor desfășura pe Valea Rasnoavei (Predeal)
Competițiile de Patinaj Artistic se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov 
Meciurile de Hochei se vor desfășura la Patinoarul Olimpic Brașov 
Competițiile de Short Track se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov 
Concursurile de Sărituri cu Schiurile se vor desfășura pe Valea Cărbunării – Râșnov
Concursurile  de Snowboard se vor desfășura pe pârtia “Clăbucet Sosire” – Predeal  

 

Lasă un comentariu

Slovenia domină competiţia individuală băieţi la sărituri cu schiurile

Prima zi din competiţia săriturilor cu schiurile a adunat la baza din Râşnov mai mult de 1000 de spectatori care au urmărit o întrecere intensă la proba individuală de sărituri la băieţi. La startul acestei întrecerii au luat parte 56 de săritori, calificându-se în a doua manşă cei mai buni 30. Câştigătorul competiţiei a fost Prevc Cene din Slovenia acesta reuşind o săritură de 98.5 cu un total de  261 de puncte. Pe locul doi s-a clasat tot un sloven, Lanisek Anze cu o săritură de 97.5 metri şi cu un total de 256 de puncte, iar pe locul trei a terminat Hofer Thomas din Austria cu o săritură de 96 de metri şi un total de 246.5 puncte.

La finalul competiţiei slovenul Prevc Cene s-a declarat mulţumit de câştigarea medaliei dar şi de baza de la Râşnov: „ Sunt foarte emoţionat , mă bucur că am reuşit două sărituri bune şi să câştig. Competiţia nu a fost foarte dificilă, am simţit o presiune fizică mai mult decât o presiune psihică. Baza de la Râşnov este foarte bine pregătită, organizarea este foarte bună, au făcut totul foarte bine.”

Ca şi în ziua precedentă, când la antrenamente echipa Sloveniei a reuşit sărituri foarte bune şi acum în cadrul competiţiei oficiale, această țară  a calificat în a doua manşă toţi cei patru sportivi ai săi. Mai mult, în ambele manşe precum şi la final Slovenia a avut doi sportivi pe primele două locuri.

Echipa României  a avut o evoluţie apreciată calificând în a doua manşă trei sportivi, pe Iulian Pîtea, Torok Eduard şi Tatu Rrobert Valentin. Cea mai bună clasare, la finalul competiţiei a reuşit-o Iulian Pâtea, clasându-se pe locul opt, cu o săritură de 90 de metri în cea dea doua manşă şi un total de 226 de puncte. Torok Eduard a avut o săritură de 90.5 metri în manşa a doua adunând un total de 218 puncte şi terminând pe locul 16, iar Tatu Robert Valentin a reuşit o săritură de 88.5 în a doua manşă şi un total de 214.5 puncte terminând pe locul 18. În competiţia individuală de sărituri cu schiurile proba individuală băieţi a mai luat parte şi Mocăniţă Alexandru care nu a reuşit să intre în primii 30 de săritori sărind 71.5 metri .

1 Comentariu la “Slovenia domină competiţia individuală băieţi la sărituri cu schiurile”

 1. Ionut

  Ma bucur ca se tine in Romania un campionat de acest gen. Sper din tot sufletul sa nu ne facem de ras si pe final sa fie un plus de imagine pentru tarisoara noastra. Hai baieti, vrem si medalii!

Lasă un comentariu

Proba de Schi Fond 10 km câştigată de Rusia

Ieri,  89 de concurenţi s-au luptat pentru primele locuri la proba de schi fond băieţi, tehnică liberă – individual, pe distanţa de 10 km. Spre deosebire de competiţia din Cehia, de la Liberec, echipa Rusiei şi-a luat revanşa, obţinând primele două locuri, Norvegia fiind clasată pe locul al treilea.

Aurul şi argintul au mers la cei doi sportivi ruşi, Chervotkin Alexey respectiv  Vakhrushev Evgeniy, intraţi în concurs cu numerele 89 şi 54. Diferenţa dintre aur şi argint a fost de 33.6 secunde. Bronzul a fost câştigat de reprezentantul Norvegiei, Bruvoll Ole Joergen, aflat la o diferenţă de 41.6 secunde de medaliatul cu aur.

                La finalul cursei ocupantul locului trei, Bruvoll Ole Joergen, din Norvegia a declarat că a fost surprins de locul obţinut: “Există întotdeauna satisfacţia să te numeri printre cei mai buni. Sunt foarte fericit. Nu mă aşteptam la o medalie, însă acest lucru mă bucură.”

                La această cursă au luat parte şi trei români, Pripici Florin Daniel, locul 28, Cojocaru Luca Daniel, locul 36 şi Talpaş Marius Daniel, locul 53. Cojocaru Luca Daniel, sportive la Css Sinaia, clasat pe locul 36, a declarat că: “Am 17 ani. M-am pregătit intens pentru această competiţie, aproape 7 luni. Pot spune că sunt mulţumit de cum am alergat, deşi concurenţa a fost acerbă. Traseul a fost foarte greu în comparaţie cu celelelate pârtii internaţionale. Mulţumesc celor care m-au încurajat pe timpul cursei“.

Lasă un comentariu

Primul meci de hochei pe gheața la FOTE : Rusia – Elveția 6-1

Patinoarul Olimpic din Brașov a găzduit primul meci de hochei pe gheață la Festivalul Olimpic al Tineretului European : Rusia – Elveția. Echipa Rusiei s-a impus clar, în principal datorită evoluției din a treia repriză. Elvețienii au reuși să deschidă scorul, prin Meier, în chiar primul minut de joc, după care rușii au întors rezultatul, până la finalul primei reprize : 2-1, prin golurile marcate de Pilipenko și Svetlakov. În repriza secundă, nicio echipă nu a marcat, astfel încât deznodământul s-a amânat pentru ultima repriză. Acesta a aparținut în totalitate echipei Rusiei, care a înscris de patru ori, prin Pilipenko (2), Orlov și Lazarev. Dealtfel, Pilipenko a fost nominalizat cel mai bun jucător al meciului, din echipa învingătoare. Rusia reușește astfel primul succes, anunțându-se ca principala candidată la medalia de aur.

Echipa României va lua startul în competiția de hochei a Festivalului Olimpic al Tineretului European marți, când va întâlni Finlanda (ora 20,00).

Lasă un comentariu

Liviu Cocoş: F.O.T.E. va ajuta la creearea unei noi imagini turistice a Predealului

               

Liviu Cocoş primarul orașului Predeal:

“Ne dorim ca acest eveniment să constituie piatra de temelie a unui început de bun augur în oraşul nostru, pentru un lung şir de astfel de manifestări cu impact internaţional, care la randul lor să creeze o nouă imagine turistică a Predealulu, iar la crearea acestei noi imagini, suntem chemaţi cu toţii, cu mic, cu mare, nu numai guvernanţii, administraţia locală sau agenţii economici ci şi locuitorii din Predeal, într-un climat nou de colaborare şi idei novatoare”.

Lasă un comentariu

Italia a dominat proba de slalom uriaș fete la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013

Pe pârtia Subteleferic, din Poiana Brașov au început întrecerile probelor de schi alpin. Prima, a fost rezervată fetelor, care s-au întrecut în spectaculosul slalom uriaș. Proba a fost câștigată de Gasslitter  Verena (Italia), urmată de compatrioata ei, Roberta Melesi și de Christina Ager (Austria).

Învingătoarea a declarat : ,,Mă bucur că am câștigat, deși nu a fost ușor. Am crezut în acest succes și îmi pare bine că pe locul secund s-a clasat o colegă.” Cea mai bună clasare pentru delegația țării noastre a fost obținută de Ania Caill. Românca trăiește și se antrenează în Franța și a ocupat  doar locul 20, la peste cinci secunde de învingătoare. Celelalte românce s-au clasat astfel: Raluca Ciocănel pe 34, Bianca Copot pe 49, în vreme ce Șogor Șarolt a abandonat, după o căzătură, în manșa secundă. Probele de schi alpin vor continua marți, pe pârtia Subteleferic, unde este programat slalomul special rezervat băieților.

1 Comentariu la “Italia a dominat proba de slalom uriaș fete la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013”

 1. Ionut

  Ma bucur ca se tine in Romania un campionat de acest gen. Sper din tot sufletul sa nu ne facem de ras si pe final sa fie un plus de imagine pentru tarisoara noastra. Hai baieti, vrem si medalii!

Lasă un comentariu

Prima medalie pentru România : Imre Emil, ,,argint” la short track, 500 m

Excelentă comportarea sportivului român Imre Emil, în proba de short track, 500 m! După ce a încheiat pe locul 6 proba de 1500 m, în urma unei căzături, Imre s-a revanșat la 500 m, obținând un prețios loc secund și, totodată prima medalie pentru delegația României, la actuala ediție a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Imre a evoluat excelent în semifinale, câștigând una dintre serii și a fost foarte aproape să termine primul și în finală (i-au lipsit 700 de sutimi de secundă!), după o cursă entuziasmantă, câștigată de rusul Ayrapentyan Denis. Pe locul  în această probă s-a clasat italianul Leonardo Palla. Chiar dacă proba nu esta printre favoritele lui Imre Emil, el a strâns din dinți și a obținut această medalie, spre bucuria fanilor lui dar și a antrenoarei Maria Bogyo.

Foarte bucuros, Imre a declarat la finalul cursei : ,,Îmi doream să fiu între primii trei la această probă. Dacă la 1500 m am căzut, împins de un sportiv francez, acum m-am revanșat și l-am învins. Mă bucur că am adus această medalie pentru România, chiar dacă a fost foarte greu. Au fost alături de mine colegii și susținătorii mei și am simțit acest lucru:”

Marți, întrecerile de short track continuă cu proba de 1000 m, la care Imre poate să repete performanța.

2 Comentarii la “Prima medalie pentru România : Imre Emil, ,,argint” la short track, 500 m”

 1. Andreea Ureche

  Bravo felicitari !!!!!!!!!!!

 2. gal diana cristina

  Bravo felicitari!

Lasă un comentariu

Slovenia domină competiţia individuală băieţi la sărituri cu schiurile

Prima zi din competiţia săriturilor cu schiurile a adunat la baza din Râşnov mai mult de 1000 de spectatori care au urmărit o întrecere intensă la proba individuală de sărituri la băieţi. La startul acestei întrecerii au luat parte 56 de săritori, calificându-se în a doua manşă cei mai buni 30. Câştigătorul competiţiei a fost Prevc Cene din Slovenia acesta reuşind o săritură de 98.5 cu un total de  261 de puncte. Pe locul doi s-a clasat tot un sloven, Lanisek Anze cu o săritură de 97.5 metri şi cu un total de 256 de puncte, iar pe locul trei a terminat Hofer Thomas din Austria cu o săritură de 96 de metri şi un total de 246.5 puncte.

La finalul competiţiei slovenul Prevc Cene s-a declarat mulţumit de câştigarea medaliei dar şi de baza de la Râşnov: „ Sunt foarte emoţionat , mă bucur că am reuşit două sărituri bune şi să câştig. Competiţia nu a fost foarte dificilă, am simţit o presiune fizică mai mult decât o presiune psihică. Baza de la Râşnov este foarte bine pregătită, organizarea este foarte bună, au făcut totul foarte bine.”

Ca şi în ziua precedentă, când la antrenamente echipa Sloveniei a reuşit sărituri foarte bune şi acum în cadrul competiţiei oficiale, această țară  a calificat în a doua manşă toţi cei patru sportivi ai săi. Mai mult, în ambele manşe precum şi la final Slovenia a avut doi sportivi pe primele două locuri.

Echipa României  a avut o evoluţie apreciată calificând în a doua manşă trei sportivi, pe Iulian Pîtea, Torok Eduard şi Tatu Rrobert Valentin. Cea mai bună clasare, la finalul competiţiei a reuşit-o Iulian Pâtea, clasându-se pe locul opt, cu o săritură de 90 de metri în cea dea doua manşă şi un total de 226 de puncte. Torok Eduard a avut o săritură de 90.5 metri în manşa a doua adunând un total de 218 puncte şi terminând pe locul 16, iar Tatu Robert Valentin a reuşit o săritură de 88.5 în a doua manşă şi un total de 214.5 puncte terminând pe locul 18. În competiţia individuală de sărituri cu schiurile proba individuală băieţi a mai luat parte şi Mocăniţă Alexandru care nu a reuşit să intre în primii 30 de săritori sărind 71.5 metri .

Lasă un comentariu

Adrian Veștea: mulțumesc râșnovenilor pentru modul fair play în care încurajează toţi sportivii

Primarul orașului Râșnov, Adrian Veștea:

„Competiţia care s-a desfăşurat la Râşnov este o competiţie care se ridică la standardele europene, comparabilă cu cele desfășurate  Polonia şi Cehia, la care am asistat. Pe lângă nivelul foarte ridicat al sportivilor putem spune că am avut foarte mulţi oameni în public, iar lucrul acesta mă bucură pentru că toate aceste baze au finalitate şi sper ca pe zi ce trece  să avem şi noi educaţia celor care practică aceste sporturi de iarnă de foarte mult timp.

Mulţumesc comunităţii râșnovene pentru faptul că a înţeles că trebuie să facem astfel de investiţii, că au sprijinit tot acest demers, le mulţumesc de asemenea pentru modul fair play în care încurajează toţi sportivii care participă la această competiţie.”

1 Comentariu la “Adrian Veștea: mulțumesc râșnovenilor pentru modul fair play în care încurajează toţi sportivii”

 1. Florin Serac

  Mi-a placut foarte mult competitia.Se vede efortul mare facut de organizatoi,dar aveti foarte multe de facut ca sa integrati aceste trambuline in circuitul international, deorece:
  -nu sunt construite tribune pentru spectatori mai aproape de pista de aterizare(de fapt ele nici nu exista)
  -nu exista parcare pentru spectatori in imediata apropiere a complexului
  -nu exista tabela electronica de afisaj
  -plus inca multe amanunte mai mici dar foarte importante
  Ar trebui sa reflectati serios la toate acestea daca doriti ca acest complex sa nu moara prematur.

Lasă un comentariu

Concurs GROUPAMA

Groupama Asigurari a dat startul unui concurs pentru iubitorii sporturilor de iarna! Puteti castiga o casca si o pereche de ochelari de schi, daca intrati in concurs si trimiteti cea mai frumoasa amintire a voastra legata de sporturile de iarna.

 Start concurs: http://www.facebook.com/GroupamaRo/app_139973592834564

Mult noroc!

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale – SHORT TRACK 500 m, Fete / Băieți

Pentru rezultatele oficiale dati click pe linkul de mai jos:

Rezultate oficiale – SHORT TRACK 500 m, Fete / Băieți

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale – SHORT TRACK 1500 m, Fete / Băieți

Pentru rezultatele oficiale dati click pe linkul de mai jos:

Rezultate oficiale – SHORT TRACK 1500 m, Fete / Băieți

Lasă un comentariu

SCHI FOND – 7,5 km Tehnică liberă, Fete (18.02.2013)

[scrollGallery id=29]

Lasă un comentariu

Emil Imre argint în finala de 500 m la Short Track

În finala de 500 m la Short Track, reprezentantul României, Emil Imre s-a clasat pe locul doi în urma reprezentantului Rusiei.

1 Comentariu la “Emil Imre argint în finala de 500 m la Short Track”

 1. ELISABETA

  FELICITARI EMIL!!!!!

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale – Schi Fond Băieți, Tehnică liberă, 10 km

Pentru rezultatele oficiale dati clik pe linkul de mai jos:

Schi Fond Băieți, Tehnică liberă, 10 km

Lasă un comentariu

Rezultate oficiale – Schi Fond Fete, Tehnică liberă, 7.5 km

Pentru rezultatele oficiale dati clik pe linkul de mai jos:

Schi Fond Fete, Tehnică liberă, 7.5 km

Lasă un comentariu

Rezultate Oficiale – Slalom Uriaș Fete, prima rundă

Pentru rezultatele oficiale dati clik pe linkul de mai jos:

Rezultate Oficiale – Slalom Urias Fete, prima rundă

Lasă un comentariu

SHORT TRACK 500 m fete, 500 m baieti (18.02.2013)

[scrollGallery id=31]

Lasă un comentariu

Unul din voluntarii de la F.O.T.E. este campion național la patinaj viteză

Printre voluntarii prezenți de Festivalul Olimpic al Tineretului European se numără și Marius Paraschivoiu (22 ani), nimeni altul decât campionul național en titre la patinaj viteză pe distanță lungă!

Marius este voluntar…la Patinoarul din Poiana Brașov, acolo unde se dispută și întrecerile de patinaj viteză. Putem spune că nici nu se putea altfel, pentru că Marius Paraschivoiu a câștigat ultimele patru ediții ale campionatului național.

,,Sunt foarte bucuros că am ocazia să particip la acest eveniment, fie și ca voluntar. Am 22 de ani, deci nu mai pot concura, deși mi-aș fi dorit. O să rămână în istorie acest eveniment, pentru că s-au făcut lucruri deosebite, inclusiv acest patinoar. Sunt foarte bucuros că acest festival are loc la Brașov și sper ca și pe viitor autoritățile locale brașovene să ajute sportul. Cât privește întrecerile de patinaj viteză de la FOTE, pot spune că sunt de nivel ridicat. Avem sportivi de valoare, așa cum este Imre, care poate progresa, pentru că are talent. Am avut ocazia să vorbesc cu antrenorul Franței, care este coreean și care a avut cuvinte de laudă despre gheața patinoarului din Poiană. Ca obiectiv al meu, pot spune că îmi doresc foarte mult să particip la Jocurile Olimpice de la Soci”, ne-a declarat Marius

1 Comentariu la “Unul din voluntarii de la F.O.T.E. este campion național la patinaj viteză”

 1. Alex Oprea

  Mare om , mare caracter , mare nebun :*

Lasă un comentariu

Start în cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European Braşov 2013

[scrollGallery id=24]

Cea de-a 11-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European a fost deschisă, printr-o impresionantă ceremonie, desfăşurată pe arena Liceului Sportiv de la poalele Tâmpei. A fost un moment istoric pentru România, moment care a păstrat modelul deschiderii Jocurilor Olimpice. La festivităţi au participat delegaţiile celor 45 de ţări europene , sub privirile unor invitaţi de marcă, precum Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Patrick Hickey, preşedintele Asociaţiei comitetelor olimpice europene, sau primul ministru al României,Victor Ponta. Primul moment solemn a fost reprezentat de intonarea imnului naţional al României. Rând pe rând, au trecut prin faţa oficialităţilor şi publicului, sportivii ţărilor participante, purtând steagul ţărilor lor şi primind aplauze generoase. Ceremonia a continuat cu discursurile oficialităţilor române şi ale forurilor olimpice, primului ministru al guvernului României revenindu-i onoarea de a declara deschisă a 11-a ediţie, de iarnă, a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Spectatorii şi oficialităţile au ascultat şi imnul olimpic şi au asistat la ridicarea drapelului olimpic. Nu a lipsit nici ştafeta flăcării olimpice, care a pornit de la Primăria Braşov şi s-a oprit pe arena Liceului Sportiv, unde s-a desfăşurat momentul aprinderii flăcării olimpice, care va fi transportată în Poiana Braşov, unde va lumina şi încălzi pe toată durata desfăşurarii Festivalului Olimpic al Tineretului European. Pe ultima parte a drumului flăcării olimpice, aceasta a fost purtată, în incinta arenei Liceului Sportiv, de doi multiplii medaliaţi la Jocuri Olimpice, campionate mondiale sau europene, scrimerii Rareş Dumitrescu şi Mihai Covaliu. Ultimului i-a revenit misiunea de a purta flacăra olimpică pe ultima parte a traseului şi de a aprinde torţa din incinta arenei. A fost un moment istoric : pentru prima dată, flacăra olimpică a fost aprinsă pe teritoriul României, la Braşov, pentru o competiţie găzduită de ţara noastră, sub însemnul cercurilor olimpice. Respectând ceremonialul de deschidere al jocurilor olimpice, a urmat jurământul olimpic,rostit de sportivi, arbitri şi antrenori, momente nelipsite de la astfel de ceremonii.

Printre spectatorii, care au umplut până la refuz tribunele, s-au aflat şi foste glorii ale sportului braşovean, sportivi sau antrenori, care au scris istorie în sportul românesc şi care au primit invitaţii de a asista la ceremonie. Două dintre fostele glorii ne-au oferit declaraţii:

Antrenor emerit Tănase Tănase : ,,Mă bucur mult că am ajuns să trăiesc să văd flacăra olimpică aprinsă în România şi, mai ales, la Braşov, acolo unde mi-am adus o contribuţie importantă la dezvoltarea sportului. Am fost şi sunt încă un polisportiv şi preţuiesc tot ceea ce ţine de valorile olimpismului. Cred că această ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European va fi un succes.”

Antrenor emerit Gheorghe Ferariu : ,,Este un moment esenţial pentru dezvoltarea sportului românesc. Suntem cu toţii mândri că flacăra olimpică a poposit la Braşov. Acest lucru va face cunoscut Braşovul şi România în Europa şi în lume.”

Jacques Rogge, președintele Comitetului Olimpic International:         

“Dragi sportivi, mă adresez în primul rând vouă, viitoarei generaţii a marilor sportiv europeni. Pe parcursul zilelor care urmează veţi trăi într-o atmosfeeră olimpică precum campionii pe care îi umăriţi la televizor, aceia care v-au făcut să visaţi, aceia pe care încercaţi să-i depăşiţi, să-i admiraţi. Veţi trăi alături de experienţa sportivă şi o experienţă culturală, educatională, de neuitat. Bineînţeles unii dintre voi veţi câştiga medalii iar alţii vor avea mai puţin succes, cu toate acestea să vă amintiţi că cel care trece primul linia de sosire este câştigătorul, dar nu va fi neapărat un campion, un campion este persoana care îşi depăşeşte limitele şi care concurează fără a se dopa şi bazându-se pe fair play şi respectând pe deplin regulamentele. Aşa cum aţi urmat exemplul idolilor voştrii este rândul vostru acum să deveniţi exemplu pentru  cei mai mici decât voi. Astăzi este poate începutul unei lungi călătorii sportive. Sper ca această călătorie să vă conducă către cea dea doua ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret Lillehammer 2018 sau poate chiar mai sus la Jocurile Olimpice de Iarnă Soci 2014. Este cel mai bun lucru pe care mi-l doresc pentru voi şi vă mai doresc ca toate aceste vise să vi se îndeplinească”.

Patrick Hickey, președintele Comitetului Olimpic European:                “Acestea sunt jocurile voastre. Vă invit să vă bucuraţi şi să profitaţi de această mare experienţă sportivă şi să legaţi noi prietenii”

George Scripcaru, președintele Comitetului de Organizare F.O.T.E.:

“Este o mare onoare pentru România şi un privilegiu pentru oraşul Braşov să găzduiască acest eveniment major, ce reprezintă o oportunitate fără precedent pentru întreaga regiune de a se face cunoscută drept una dintre cele mai bune destinaţii a sporturilor de iarnă din Europa. Mă simt onorat să-i salut şi să le doresc bun venit tuturor oaspeţilor noştri la Braşov, oraşul ridicat în jurul unui munte, cum îmi place să-l numesc, care este acum oraşul dumneavoastră şi al Europei”.

Victor Ponta, prim-ministrul României:

                “Domnule Preşedinte, domnule primar, dragi participanţi, stimaţi organizatori, voluntari, invitaţi, în numele României, ţara organizatoare îmi revine deosebita onoare să declar deschisă a 11-a ediţie al Festivalului Olimpic al Tineretului European”.

7 Comentarii la “Start în cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European Braşov 2013”

 1. Farman

  Alteta Voastra,Ambele ceremonii, atat cea de ddcshieere a Jocurilor Olimpice cat si cea de inchidere a lor, au fost demne de prestigiul international covarsitor al Imperiului Britanic, al Casei Regale a Marii Britanii, si in special al Reginei Elisabeta a II-a. Anglia ar fi fost poate o versiune asemanatoare cu Romania de astazi daca nu si-ar fi continuat traditiile de secole si daca nu ar fi fost regat. Recunoastem in Casa Regala a Romaniei, in Majestatile Lor si in Altetele Voastre acelasi filon de noblete ce emana firesc din Familiile Regale, filon ce ar putea imbogati substanta vitala a poporului roman daca Parlamentul ar face acel atat de asteptat gest acela de a reinnoda firul istoriei intrerupt in 1947.In orice caz, bucuria de a Va avea alaturi este cu atat mai mare, cu cat cuprinde in ea si o nota de disperare, pentru ca Familia Regala ne este singurul nostru punct de sprijin.Va doresc o vara plina de bucurii si fructuoasa la Savarsin, si astept nerabdatoare intoarcerea Altetelor Voastre la Bucuresti.Cu nesfarsita dragoste, veneratie si loialitate,Diana Lucia Zotescu

 2. Stanley

  E adevarat si stiata King’s Cross St. Pancras este nod important in transportul londonez. Eu sunt mandra si as vrea sa merg acolo si sa strig in gura mare ca sunt romanca. Englezii iubesc romanii ca Nadia si cam atat pentru ca, din pacate, ce au facut aici 5 prosti, nu repara 10 destepti.

Lasă un comentariu

Reprezentantele României la Short Track vor să ajungă la Jocurile Olimpice

Cele două reprezentante ale României în probele de Short Track, la Festivalul Olimpic al Tineretului European au gânduri mari. Chiar dacă au părăsit competiția, înainte de finalele la 500 și 1500 m, Teodora Pană (CSS Viitorul Cluj) și Bianca Stănică (CSM Brașov) doresc să se antreneze intens, să progreseze și, ca un obiectiv cu bătaie lungă, să se califice pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 și 2018. Ambiția lor sportivă este acoperită de seriozitatea lor, de capacitatea și inteligența cu care se pregătesc și de atuul vârstei, pentru că au doar 16 ani. Deși nu sunt obișnuite cu patinajul viteză pe pista scurtă, pot reface rapid terenul, care le desparte de celelalte concurente, specialiste în short track.

Teodora Pană (foto stânga) ne-a declarat : ,,Eu practic patinajul viteză pe pistă lungă de la 9 ani, iar pe pistă scurtă de doar șapte luni. Este un sport frumos, dinamic, incitant, însă este destul de greu să te obișnuiești cu pista scurtă, după ce ai concurat pe pistă lungă. La Short Track ai nevoie de tactică, de inteligență, de forță, de gândire. Mă simt bine la acest festival, este o atmosferă plăcută și cred că am câștigat experiență. Din păcate, la Cluj nu avem unde să ne antrenăm și a trebuit să mă mut, timp de patru luni, la Miercurea Ciuc, pentru pregătire.Visul meu este să ajung la Jocurile Olimpice viitoare.”

La rândul ei, brașoveanca Bianca Stănică (foto dreapta) a spus : ,,Am început cu patinajul viteză pe pistă lungă și am acceptat să particip și la Short Track. M-am apucat doar din octombrie de Short Track, iar acum este destul de dificil să concurez. Am participat până acum doar la vreo cinci concursuri, așa încât mai trebuie să acumulez experiență. Chiar dacă sunt din Brașov, nu m-am antrenat doar aici, ci și la Miercurea Ciuc. Îmi doresc mult să ajung la Jocurile Olimpice mari, poate în 2014, în Coreea.”

Lasă un comentariu

Programul de astăzi, Luni 18.02.2013


09:00 – 11:00 Antrenament oficial BIATLON Fete, Cheile Gradistei
09:00 – 15:30 Antrenament oficial HOCHEI
09:30 – 10:30 Antrenament oficial SĂRITURI cu SCHIURILE
10:00 – 11:30  SCHI FOND – 7,5 km Tehnică liberă, Fete
10:00 – 11:30 SCHI ALPIN – Slalom uriaş, Fete, Runda 1
10:00 – 14:00 SHORT TRACK pe pistă scurtă – 500 m Fete, 500 m Băieţi, 3 000m semifinale ştafetă mixtă
11:30 – 14:00 SĂRITURI CU SCHIURILE – Individual Băieţi HS 100
11:30 – 13:00 SCHI FOND – 10.00 km Tehnică liberă Băieţi
13:30 – 15:00 SCHI ALPIN – Slalom uriaş Fete – runda 2
14.30 – 16.30 Antrenament oficial Schi Fond Technică Clasică (CT)
16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Rusia – Elveția
19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Finlanda – Cehia

 

Intrarea este gratuită la toate competițiile!

Competițiile de Schi alpin se vor desfășura în Poiana Brașov, la pârtia Subteleferic.
GPS: 45°34‘76“N, 25°33‘30“E

Competițiile de Biatlon se vor desfășura la Cheile Grădiștei – Fundata
GPS: 45 ° 27 ’10”N; 25 ° 17′ 59” E.

 Competițiile de Schi Fond se vor desfășura pe Valea Rasnoavei (Predeal)
GPS: 45°29’21, 66“N, 25°32’49, 31“E

Competițiile de Patinaj Artistic se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov :
GPS: Lat: 45o35’20’’N; Long: 25o32’53’’E

Meciurile de Hochei se vor desfășura la Patinoarul Olimpic Brașov: 
GPS: 45o39’49’’N, 25o36’44’’E

Competițiile de Short Track se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov :
GPS: Lat: 45o35’20’’N; Long: 25o32’53’’E

Concursurile de Sărituri cu Schiurile se vor desfășura pe Valea Cărbunării – Râșnov
GPS: Lat: 45o35’N ; Long: 25o33’E

Concursurile  de Snowboard se vor desfășura pe pârtia “Clăbucet Sosire” – Predeal  
GPS: 45°29‘36“N, 25°34‘49“E

Lasă un comentariu

Primul concurs F.O.T.E. și-a stabilit câștigătorii

 

A fost stabilit podiumul de premiere la short track, 1500m

La Patinoarul din Poiana Brașov s-au disputat întrecerile de Short Track 1500 m, atât la băieți, cât și a fete. Întrecerile au fost pasionante, palpitante, cu suspans până la final. Dacă fetele din echipa României, au părăsit prematur întrecerile, cei doi băieți, Emil Imre și Tamaș Antal, s-au calificat în semifinale, primul reușind, după o evoluție foarte bună, să acceadă în finală, de pe locul secund. În finală, Imre a abandonat, după ce a căzut, ratând astfel mult dorita prezență pe podiumul de premiere. Primii trei clasați în proba masculină, la 1500 m, au fost: 1.Tristan Navarro(Franța),2. Daniil Yasosov (Rusia), 3. Yoann Martinez (Franța).La fete, podiumul a fost următorul : 1. Sofia Prosvirnova (Rusia), 2. Anna Kalinina (Rusia), 3. Oliwia Gawlica (Polonia).

Învingătorul la băieți, Tristan Navarro, ne-a declarat : ,, Mă bucur că am câștigat, pentru că am muncit mult, m-am pregătit cu seriozitate. Cred că am reușit o cursă bună și mi-am depășit clar adversarii”

Marele învins din finala masculină, românul Emil Imre, a declarat : ,,Am fost împins în finală și m-am dezechilibrat, însă consider că locul șase este bun, pentru că au luat startul 30 de competitori. Vreau să merg la Jocurile Olimpice de la Soci, pentru care mă antrenez foarte mult.”

La rândul său, antrenoarea echipei României, Maria Bogyo, a precizat :,,Cred că Emil și-a îndeplinit obiectivul, deși este mai mic ca vârstă decât adversarii. A fost greu, am trait și eu de pe mergine cu emoție finala și am crezut că ar putea să ocupe locul trei, însă nu a fost așa.”

 

 

1 Comentariu la “Primul concurs F.O.T.E. și-a stabilit câștigătorii”

 1. Jhon

  Some actually nice stuff on this intrenet intrenet site , I enjoy it .Top rated lad speeches and toasts, as properly toasts. might extremely effectively be supplied taken into consideration making at the party consequently required to be slightly a lot more cheeky, humorous with instructive on top of this. finest man spe

Lasă un comentariu

,,Sperăm să facem faţă valorilor hocheiului” afirmă antrenorul echipei de hochei a României, participantă la FOTE

Echipa de hochei a României (jucători de 14-18 ani), participantă la Festivalul olimpic al Tineretului European s-a antrenat duminică după masă, pentru debutul în competiţie. A fost un antrenament intens, supervizat de antrenorul Otto Keresztes, care doreşte ca echipa să facă faţă competiţiei : ,,Am avut noroc că Festivalul se organizează la noi, pentru că altfel, era mai greu să ne calificăm. Va fi un examen dificil, dar sper să facem faţă valorilor hocheiului. Vom avea adversari redutabili, aşa cum sunt Finlanda sau Rusia şi sperăm să nu ne facem de râs”.

Lotul României pentru competiţia de hochei de la FOTE, cuprinde următorii sportivi : Attila Adorján, Arnold László – portari, Tihamér Györfy, Ştefan Gabriel, Zsolt Mátyás, Arnold Kovács, Arnold Bors, Ákos Molnár, Péter Balázs, Norbert Antal, Mátyás Kovács, Róbert Győrgy, István Geréb, Milán Karda, Gergő Iszlay, Tamás Részegh, Tibor Albert, Norbert Karda, Cosmin Marinescu şi Attila Janovits, antrenori fiind Ottó Keresztes şi István Geréb.

Programul competiţiei :

Luni, 18. februarie: ora 16:00 Rusia – Elveţia; ora 20:00 Finlanda –Cehia;

Marţi, 19. febriarie: ora 16:00 Elveţia – Letonia; ora 20:00 România – Finlanda;

Miercuri, 20. februarie: ora 16:00 Letonia – Rusia; ora 20:00 România – Cehia.

Joi, 21. februarie: ora 16:00 meci pentru locul 5 (A3–B3): ora 20:00 Finala Mică (A2–B2).

Vineri, 22. februarie: ora 14:30 Finala (A1–B1).

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Emoţii şi speranţe după primul antrenament oficial la săriturile cu schiurile

Antrenamentele oficiale la sărituri cu schiurile din cadrul Festivalului Olimpic a Tineretului European Braşov 2013 a adunat la baza din Râşnov peste 500 de spectatori. Ninsoarea care a căzut la baza de sărituri cu schiurile nu i-a încântat pe cei prezenți pe Valea Cărbunării.

Primii care au sărit cu schiurile au fost băieții, cea mai bună săritură înregistrând-o Lanisek Anze din Slovenia cu o lungime de 105.5 metrii. Echipa de băieţi a Sloveniei  a arătat o dispoziţie sportivă foarte bună toţi cei patru sportivi obţinând sărituri de peste 90 de metri.  A doua săritură ca lungime a antrnamentelor oficiale a fost obţinută de Steiner Maximilian cu 99.5 metri, iar cea de-a treia de slovenul Prevc Cene cu o lungime de 99 de metri.

Echipa României de băieţi s-a remarcat prin Iulian Pîtea, primul român care a câştigat un concurs internaţional de seniori la sărituri cu schiurile, reuşind o săritură de 91 de metrii. Ceilalţi români au reuşit sărituri de 79.5, Mocăniță Alexandru, 87.5 m, Tatu Robert Valentin şi 87.5 Torok Eduard. Săritorii români s-au declarat încrezători în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare: „ Dacă ne facem săriturile bune va fi bine” a declarat Mocăniță Alexandru.

De la ora 13:30 a început  antrenamentul oficial al fetelor la care au luat parte 22 de sportive. Cea mai lungă săritură a fost de 64.5 m, săritură obţinută de cinci sportive, reprezentanta României Dana Haralambie, Sonja Schoitsch din Austria, Avocat Gros Oceane din Franţa, Selbach Lena din Germania şi Srsen Julija din Slovenia.

La eveniment au fost prezenţii şi preşedintele COR Octavian Morariu şi preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge. Aceştia s-au declarat încântaţi de baza de la Râşnov şi sunt încrezători că F.O.T.E. 2013 va fi un succes. „Sunt de o calitate foarte bună, instructorii străini fiind foarte impresionaţi” a declarat Jacques Rogge.

Lasă un comentariu

Prima zi de antrenamente la Schi Fond la Valea Râşnoavei

Veniţi pentru prima dată în România sau vechi cunoscători ai ţării noastre, atât concurenţii, cât şi antrenorii au  fost încântați de condiţiile de cazare şi oraşul gazdă al acestui eveniment. Antrenamentele din această dimineaţă au decurs bine, pistele fiind pregătite să îi întâmpine pe concurenţi în cele mai bune condiţii. Impresiile împărtăşite de aceştia au fost însoţite de câteva gânduri cu privire la competiţiile ce vor începe de mâine.

Unul dintre delegaţii tehnici ai Austriei, Franz Bachlinger (foto), a declarat: „Suntem pentru prima dată în România. Suntem aici doar de o zi, însă prima impresie este foarte bună. Nu mă pot pronunţa cu privire la rezultatele competiţiei ce va urma şi în ceea ce priveşte concurenţa. Începând de mâine vom vedea cum vor decurge lucrurile.”

Vakaria Edith, una din sporitvele care va reprezenta echipa României a mărturisit: „Eu sper să obţinem un loc bun și să ne clasăm în primii 15. Mă bucur că această competiţie atât de importantă se desfăşoară în România, mai exact în Braşov.”

„Nu este prima dată când sunt în România, am mai fost aici pentru antrenamente. În ceea ce priveşte competiţia nu cred că vom ieşi pe ultimul lor”, a declarat campionul naţional al Ungariei, Hajdu Alexandr.

„Este prima dată când ne aflăm în România, însă nu am avut şansa să vizităm foarte mult, deoarece am ajuns aseară destul de târziu. Din ce am văzut este foarte frumoasă ţara voastră, oamenii sunt prietenoşi, iar hotelul la care suntem cazaţi arată foarte bine. Despre competiţie nu ştiu ce să spun. Sunt mulţi concurenţi pregătiţi, aşa că va fi destul de greu”, au declarat NadineFähndrich şi Livia Ambühl din Elveţia.

„Nu am mai fost până acum în România şi nu am avut timp să vedem foarte multe pentru că am ajuns târziu. Această competiţie reprezintă o experienţă importantă pentru noi, mai ales pentru că aici sunt alteţi din toată Europa. La finalul competiţiei, dacă vom câştiga vreo medalie, sigur nu o vom refuza”, ne-a spus Cédric Steiner, din Elveţia.

Din echipa Italiei, Claudio Venosta (foto) a spus că: „Sunt fericit că mă aflu pentru prima dată în România. Este o experienţă extraordinară. Nu mi-am format anumite aşteptări, vreau doar să profit de această experienţă unică” .

Rea Rausel (foto), reprezentanta Croaţiei spune că: „Sunt prima dată în România, dar Braşovul mi se pare un oraş minunat. Condiţiile din hotel sunt foarte bune, iar oamenii sunt deosebiţi. Bănuiesc că va fi o competiţie strânsă, aşa că sper să ne aflăm aproape de topul clasamentului.”

 

Lasă un comentariu

Jacques Rogge: Am văzut o infrastructură buna și o regiune frumoasă în Brașov.

Reporter: Ce credeți despre F.O.T.E 2013? Credeți că va fi un succes?

 Jacques Rogge (președintele Comitetului Olimpic Internațional): Am văzut o infrastructura bună și o regiune frumoasă, am auzit numai vorbe frumoase de la antrenori. Sportivii, antrenorii și instructorii sunt fericiți de ceea ce au găsit aici.

Reporter: Ce șanse au românii să câștige medalii?

Jacques Rogge: Nu sunt expert în predicții dar cred că aveți șanse la schi alpin și biathlon. Va fi bine să avem o medalie din România.

Reporter:  Ce credeți despre bazele sportive?

Jacques Rogge: Sunt de o calitate foarte bună, instructorii străini fiind foarte impresionați.

Lasă un comentariu

Adrian Veștea: prin F.O.T.E. demonstrăm Europei că sîntem o țară cu ambiții

Reporter: Ce părere aveţi despre FOTE 2013, o să fie un suces pentru România?

Adrian Veștea (primarul orașului Râșnov): Consider că este una dintre cele mai mari şanse pe care o are România de a demonstra Europei că suntem o ţară cu ambiţii, o ţară care practicăm sportul şi de a arăta că am construit o infrastructură pe măsură. Am convingerea că tinerii noştri, dacă nu la această competiţie la competiţiile viitoare, vor obţine rezulate spectaculoase, fie că vorbim de sărituri cu schiurile, fie că vorbim de biatlon, de schi alpin sau de hochei.

Reporter: Credeţi că vom avea vreun sportiv român care să participe pe viitor la campionatul mondial de sărituri?

Adrian Veștea: Sper, prima etapă este de a califica câţi mai mulţi sportivi la Olimpiada de la Soci de anul viitor, de asemenea  pe această bază se va desfăşura cupa mondială pentru fete. Sper ca România să demonstreze, pe zi ce trece, că este o ţară pe care Federaţia Internaţională de Schi se poate baza, o ţară care are o infrastructură corespunzătoare şi care pe viitor îşi propune să obţină medalii sau chiar să ajungă în primele zece în competiţile internaţionale.

Reporter: Cu ce credeţi că va rămâne Râşnovul după terminarea acestei competiţii?

Adrian Veștea: Pe lângă infrastructură, care este vizbilă şi care o parte este este făcută prin intermediul unor parteneri privaţi şi o parte este făcută cu sprijinul guvernului României, va rămâne cu o nouă educaţie, va rămâne cu foarte multă experienţă şi sper că lucrurile acestea în viitor vor conta foarte mult în ceea ce priveşte organizarea altor competiţii.

Lasă un comentariu

Octavian Morariu: Românii au şanse la medalii la schi fond, la biathlon și la sărituri cu schiurile

Reporter: Cum credeţi că o să se desfăşoare F.O.T.E. 2013?

Octavian Morariu: Cred că se va desfăşura în foarte bune condiţii, au fost foarte multe discuţii pe marginea organizării pe care eram convins că le vom depăşi. Am avut tot timpul încredere în oameni, în comitetul de organizare, în toţi cei care ne-au sprijinit, comitetul interministrial, guvernul şi stiam că este un efort foarte mare. Sigur că trebuie să doreşti până la urmă acest lucru dar cred că de acum lumea începe, pe de o parte să aibă o dovadă de dimensiunea unei asemenea competiţii , unde efortul este uriaş, şi, în acelşi timp, lumea începe să înţeleagă că am căpătat cu toţi o experienţă interesantă pe care va trebui să o fructificăm în continuare.

Reporter: Cum credeţi că vom putea fructifica acest moment?

Octavian Morariu: Sigur aceste competiţii deschid calea organizării altor competiţii, acesta este şi scopul nostru. Acela de a dovedi lumii sportive internaţionale că putem organiza competiţii mari şi în acest fel putem cere să avem competiţii mari.

Reporter: Ce şanse au sportivii români să câştige medalii?

Octavian Morariu: Românii au şanse la medalii la schi fond, la biathlon și la sărituri cu schiurile, suntem aici la Râşnov şi ştiu că oamenii din Râşnov îşi doresc acest lucru. Eu le ţin pumnii.

Lasă un comentariu

Start în cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Olimpic al Tineretului European Braşov 2013

[scrollGallery id=24]

Cea de-a 11-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European a fost deschisă, printr-o impresionantă ceremonie, desfăşurată pe arena Liceului Sportiv de la poalele Tâmpei.

Lasă un comentariu

Programul de astăzi, Duminică 17.02.2013

 09:00 – 17:30 Antrenament Hochei (Rusia, Elvetia, Finlanda, Cehia, Letonia, România)

10.00 – 13.00 Antrenament Schi Fond Tehnică Liberă (FT)
10:00 – 14:00 Short Track – 1500 m Fete, 1 500 m Băieţi, 3000 m Calificări ştafetă mixtă
10:30 – 13:00 Antrenament oficial Sărituri cu schiurile Băieți  HS 100 – 3 runde
13:30 – 16:00 Antrenament oficial Sărituri cu schiurile Fete HS 71- 3 runde
19:30 – Ceremonia de deschidere Arena “Ion Ţiriac”, Braşov

1 SHORT TRACK 2013.02.17 Lista Competitori_1500_500_1000_Relay pdf
2 SHORT TRACK 2013.02.17 Program_1500m pdf
3 SHORT TRACK 2013.02.18 Program_500m pdf
4 SHORT TRACK 20130219_Program_1000m pdf

Sarituri cu schiurile

1. Lista de Start Antrenament Oficial Fete -Duminica 17 FEB 2013 pdf

Lasă un comentariu

Centrul de Comanda F.O.T.E

Centrul de Comanda F.O.T.E

[scrollGallery id=22]

Lasă un comentariu

Short Track, antrenamente sâmbătă

O zi bună pentru antrenamentele de la Short Track de la Patinoarul din Poiana Brașov.

[scrollGallery id=21]

Lasă un comentariu

Sportivi de la Short Track multumiți de condițiile de la F.O.T.E. 2013.

Jan Zdarek, Membrul echipei de patinaj viteză a Cehiei.

Reporter: Ce părere ai despre patinoar, despre gheaţă?

Jan ZdarekGheaţa este bună.

Reporter: Crezi că o să obţi un rezultat bun?

Jan Zdarek: Mă antrenez pentru un rezultat bun, vom vedea.

Reporter: Ce părere ai despre România, despre Braşov?

Jan Zdarek: Este  un oraş foarte frumos iar hotelul la care stăm este foarte bun.


Tristan Navarro, Membrul echipei de patinaj viteză a Franţei.

Reporter: Ce părere ai despre patinoar?

Tristan Navarro: Gheata este bună, ma simt foarte bine pe gheaţă.

Reporter: Ce părere ai despre Romania şi despre Braşov?

Tristan Navarro: Brașovul este frumos iar hotelul este bun.

Lasă un comentariu

Deţinătoarea recordului mondial la Short Track Evgenia Radanova. Impresii despre F.O.T.E. 2013

Evgenia Radanova, antrenoarea echipei Bulgare de Short Track, este deţinătoarea recordului mondial la 500m Short Track cu 43.671s, record stability în Calgary, Canada, la 19 octombrie 2001. La Jocurile Olimpice din Salt Lake City în 2002 a câştigat o medalie de argint la aceeaşi distanţă şi una de bronz la 1500m.

-Ce părere aveţi despre patinoar, despre gheaţă?

-Nu am mai fost niciodată într-un patinoar ca acesta dar îmi place. Important este ca tinerii patinatorii să comunice, să se vadă între ei. Cred că le place aici şi mă bucur pentru ei.

-Ce părere aveţi despre România?

-Am mai fost aici de multe ori ca şi patinatoare şi mă bucur că sportul de iarnă din România creşte şi mă bucur pentru voi şi pentru acest festival.

Lasă un comentariu

Lotul României de Short Track își dorește o medalie

Printre sportivii care au început deja antrenamentele, pentru întrecerile oficiale de la Festivalul Olimpic al Tineretului European, se numără și cei de la Short Track (patinaj viteză pe distanța scurtă). Și aceasta, deoarece vor intra foarte repede în febra competițiilor oficiale. Lotul României la Short Track este format din Imre Emil (CSS Miercurea Ciuc), Tamas Antal (CSS Miercurea Ciuc), Teodora Pană (CSS Viitorul Cluj) și Bianca Stănică (CSM Brașov), antrenați de Bogyo Maria. Sportivii s-au antrenat de zor, încă de sâmbătă, cu speranța unei evoluții bune la festival și, de ce nu, a obținerii unei medalii, după cum ne-a spus antrenoarea Bogyo Maria : ,,Avem gânduri mari și sperăm chiar la o medalie, care ar fi la îndemâna lui Imre Emil. Totul este să ne calificăm în finală și apoi avem șanse să urcăm pe podium. Să nu uităm că Imre este cam pe locul 16 la 1500 m, din cei prezenți la întrecerile de la Brașov. Mă bucur că vom concura aici, avem condiții foarte bune.”

La rândul său, Imre Emil, ne-a spus : ,,Am o medalie de bronz la campionatele europene și mă străduiesc să repet evoluția de atunci și la Brașov. Concurența este mare, dar sper să evoluez bine.”

Principalele adversare ale echipei României în competiția de Short Track sunt Rusia, Polonia, Franța sau Italia.

 

 

 

Lasă un comentariu

S-a inaugurat oficial Centrul de Presă pentru F.O.T.E.

Una din locaţiile importante ale Festivalului Olimpic al Tineretului European este Centrul de Presă, care va funcţiona pe toată durata competiţiei, la Hotel Aurelius, etaj 2. De aici, jurnaliştii îşi vor putea ridica acreditările şi, dacă este cazul, vor putea redacta materiale de presă.

Sorin Toarcea, coordonatorul Centrului de Presă a declarat: ”Avem aşteptări mari, la fel ca întreaga mass media. Avem până în acest moment peste 350 de persoane acreditate (jurnalişti, reporteri, bloggeri, fotografi) din toată Europa, dar şi din Africa de Sud. Este un efort foarte mare atât pentru noi, cât şi pentru jurnalişti, să acopere un eveniment care are opt probe şi care se desfăşoară în fiecare zi, timp de şase zile. Sperăm ca la final, toată lumea să fie mulţumită, să afle tot ce s-a întâmplat în acest festival, să afle că viitorii sportivi de performanţă s-au întrecut aici, la Braşov, pentru că aceşti copii sunt cei care vor concura la Jocurile Olimpice viitoare. Noi sperăm ca aici, la Festivalul Olimpic, să se regăsească cei mai buni dintre ei.”

Centrul de Presă va funcţiona zilnic, de la 08:00 la 21:00 cu excepţia zilei de duminică, 17 februarie, când este programată festivitatea de deschidere a festivalului şi când Centrul de presă va funcţiona doar până la ora 17:00.

1 Comentariu la “S-a inaugurat oficial Centrul de Presă pentru F.O.T.E.”

 1. Doina toth

  Va urez mult succes!!!!!!!!!!hai ca putem si noi sa fim la inaltime!!!!!!

Lasă un comentariu

Ceremonia de deschidere a FOTE 2013 va fi transmisa live de TVR

TVR (Televiziunea Română) va transmite live ceremonia de deschidere a FOTE 2013, duminică 17 februarie. Evenimentul va fi transmis deasemenea și pe TVR International, TVR HD și portalul web www.tvrplus.ro.

Ceremonia va fi live de la ora 19.30 (18.30 CET), și va fi prezentată de către Iuliana Tudor și Cristian Mândru.

8 Comentarii la “Ceremonia de deschidere a FOTE 2013 va fi transmisa live de TVR”

 1. catalin

  Felicitari celor de la TVR si DIGI sa le dati clasa la restul televiziunilor ce ar fi trebuit pentru un asa eveniment important pentru Romania sa transmita si ele.

 2. Alex S.

  Daca TVR si DIGI transmit treaba asta nu inseamna ca dau clasa celorlalte televiziuni si nu e obligatoriu sa transmita toata lumea ceremonia. Chiar ar fi ciudat sa vezi pe toate posturile romanesti acelasu lucru!

 3. catalin

  Am vrut sa spun asta deoarece stiu ca s-au cerut bani grei din partea televiziunilor private pentru a promova cateva spoturi publicitare cu acest eveniment , nu stiu cand va mai avea Romania ocazia sa mai organizare un astfel de eveniment.

 4. silvia

  dragii mei, in opinia mea TVR avea obligatia sa transmita acest mare eveniment si deosebit de important pentru cei care iubesc sportul. oricum, TVR nu a facut si nu a promovat suficient de mult acest festival. Multi nu au stiut de acest lucru, chiar regreta ca nu au avut informatiile necesare si din pacate, in continuare TVR-ul nu si-a facut datoria suficient de bine. eu am fost la COR in ziua cind flacara olimpica a strabatut bucurestiul, pentru ca eu am anumite informatii, dar citi au aceaste informatii? in egala masura cred ca si COR are o parte din vina. Pacat, Trist……….

 5. Flavius

  Sportul meu preferat este biathlonul.
  Sunt mandru de orasul meu ,care gazduieste F.O.T.E 2013.

 6. sorin

  BRAVO BRASOV,CEL MAI FRUMOS ORAS DIN LUME!

 7. Johnf593

  Hey very nice web site!! Man.. Beautiful.. Wonderful.. I’ll bookmark your web site and take the feeds alsoKI am satisfied to seek out a lot of helpful information here in the publish, we want work out extra techniques in this regard, thank you for sharing fabaecdgefeb

 8. Pharma6

  Very nice site!

Lasă un comentariu

Voluntarii pregătiți de F.O.T.E

Aseară, voluntarii de la F.O.T.E. 2013 s-au întâlnit în Poiana Brașov cu membrii Comitetului de Organizare unde au aflat ultimele detalii înaintea începerii competiției.

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, președintele comitetului de organizare F.O.T.E.: ” Ca preşedinte al Comitetului de Organizare poate ne-am întâlnit individual sau întâmplător în anumite momente. Astăzi am considerat că era necesar să ne întâlnim, aşa cum am procedat cu cei de la bazele sportive, cu personalul tehnic. Dorim să vă  spunem că ne bazăm foarte mult pe voi, pe implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră, în orice moment şi, chiar dacă sunt voluntari care activează într-un sector mai dificil, fiecare are un rol la fel de important, fără nicio diferenţă între unii şi alţii. Şi eu mă consider un voluntar, de mai mulţi ani de când ne-am apucat de acest proiect, despre care foarte mulţi au spus că e complicat, că nu se poate realiza. Cu toate acestea am trecut peste ele şi iată că am ajuns astăzi să organizăm Festivalul Olimpic împreună cu Ministrul Tineretului şi Sportului și într-o lună de zile să recuperăm timpul pierdut. Vă urez succes!”

Dan Măluşel, Directorul Executiv al Comitetului de Organizare: “Vă mulţumim că sunteţi aici. Să ştiţi că am depus o muncă comună. Am început cu o echipă formată din 18 oameni, este vorba de echipa care manageriază departamentele din cadrul Comitetului de Organizare. Această echipă a format cam tot ceea ce vedeţi aici şi am ajuns uşor-uşor la 70 de persoane şi alături de voi,  încercăm să facem acest festival cât mai bine, în aşa fel încât să primim o notă bună la sfârşit. Să ştiţi că este un moment istoric, probabil că aţi auzit în toate discursurile de până acum, este o realitate, că este pentru prima dată când se aduce în România Flacăra Olimpică, este prima dată când se organizează un eveniment de o astfel de importanţă, o competiţie multi-sport. E vorba de 8 sporturi desfăşurate pe 7 baze sportive. Vreau să vă urez succes, vreau să fiţi alături de noi toţi şi noi să fim alături de voi, să comunicăm împreună, fiecare să îşi facă treaba acolo unde a fost desemnat să şi-o facă şi să sperăm că pe data de 23, la închiderea festivalului să ne întâlnim şi să facem o petrecere comună. Vă mulţumesc”.

Octavian Morariu, președintele COSR: “Pentru mine este o satisfacţie foarte mare, că, în sfârşit, duminică începe acest festival pe care l-am plănuit de la început cu primarul George Scripcaru în 2006. A fost un drum anevoios, un drum la care foarte multă lume s-a înhămat de la început. Vreau să să îi mulţumesc personal ministrului Tineretului şi Sportului, Guvernului României, domnului Vicepremier Oprea.  Succesul îl vom măsura şi îl vom aprecia cu toţii în 22 februarie. Până atunci avem foarte mult de muncă, dumneavoastră sunteţi de acum în prima linie şi, chiar dacă infrastructura e foarte bună, chiar dacă pregătirea tehnică e foarte bună, să ştiţi că dumneavoastră sunteţi cei care ţineţi în mână cheia succesului. Din acest punct de vedere vreau să vă mulţumesc pentru motivaţia cu care aţi venit aici, pentru toată responsabilitatea de care veţi da dovadă şi să vă spun că noi toţi de aici contăm enorm pe ceea ce veţi obţine în aceste zile. Mai ales contăm pe faptul că veţi şti să reprezentaţi şi festivalul, regiunea şi ţara noastră în modul cel mai potrivit posibil pentru că toţi cei care vin la acest festival când se vor întoarce acasă vor povesti ce au făcut, pe ce infrastructură au lucrat, dar mai ales vor povesti despre oamenii pe care i-au întâlnit. Acesta este motivul pentru care dumneavoastră sunteţi atât de importanţi. Sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră este motivat, foarte responsabil că toate sarcinile pe care vi le-aţi asumat le veţi duce la bun sfârşit. Vă mulţumesc în numele COSR pentru efortul pe care îl faceţi şi să vă urez mult succes”.

Nicolae Bănicioiu, Ministrul Tineretului şi Sportului: “Vreau să vă spun că sunt mândru să fiu în mijlocul vostru. Am îmbrăcat şi eu costumul de voluntar. De astăzi sunt şi eu voluntar până la sfârşitul festivalului şi vreau să vă spun că dumneavoastră sunteţi cei mai importanţi. Până acum guvernul, organizatorii şi Comitetul Olimpic au făcut tot ce se putea face. Sunt lucruri minunate, au fost depăşite toate impredimentele generate de ori factori externi competiţiei şi  am ajuns în punctul de începere. De aici totul vă aparţine. Voi sunteţi cei mai importanţi pentru a asigura reuşita competiţiei şi de voi depinde şi modul în care îşi vor aminti cei care participă de FOTE 2013 şi bineînţeles de Braşov, de România. Munca voastră nu este nici uşoară, nici foarte dificilă, dar sper eu să fie frumoasă şi ştiu că o veţi face în mod ambiţios şi foarte serios. Sunt 480 de voluntari ceea ce este extraordinar într-o lume în care spiritul civic este din ce în ce mai atenuat. Mă bucur că odată cu renaşterea competiţiilor sportive de avergură în România, practic se naşte şi spiritul civic, prin prezenţa FOTE în România. Le mulţumesc şi voluntarilor din alte ţări şi mă bucură prezenţa lor aici. Văd că deja v-aţi integrat, că sunteţi o echipă, atât volunatri cât şi organizatori, împreună cu cei care participă la competiţie. Cu siguranţă vom fi o echipă şi cu siguranţă FOTE 2013 va fi o reuşită. Nu vă flatez în mod gratuit şi spun un adevăr: voi suneţi cei mai importanţi. Vă urez succes!”

 Răzvan Enoiu, șeful departamentului de Voluntari:  “Pentru fiecare dintre noi este un moment de excelenţă umană, spirituală şi profesională. Acest festival este al nostru, al tuturor. Fiecare dintre noi cei prezenţi aici să ştiţi că avem pe umăr o mică parte din greutatea şi importanţa acestui festival.Ne-am întâlnit la selecţie,  ne-am întâlnit la interviuri, am făcut trainingurile împreună, ne-am echipat, ne-am ţinut de promisiune. Suntem gata să intrăm în Festivalul Olimpic al Tineretului European Braşov 2013 cu privirea sus, cu zâmbet pe buze, pregătiţi pentru o săptămână incredibilă din viaţa noastră. O să vedeţi că va fi o săptămână pe care o să vi-o amintiţi cu drag toată viaţa. Vă mulţumesc că sunteţi aici”.

Lasă un comentariu

Sambata la Comitetul de Organizare

Sambata la Comitetul de Organizare

[scrollGallery id=23]

Lasă un comentariu

Circuitul de biatlon de la Cheile Grădiștei

Daca ești biatlonist, s-ar putea să vrei să vizitezi această bază, chiar și după FOTE 2013. Câteva poze vedeți în galeria de mai jos.

[scrollGallery id=20]

Lasă un comentariu

Trambulinele “cool” de la Râșnov

Mai jos găsiți o galerie foto cu trambulinele pentru săriturile cu schiurile de la Râșnov. Par pregătite pentru tinerii sportivi !

[scrollGallery id=19]

Lasă un comentariu

Pârtia de Schi Fond de la Predeal

Fotografii noștri au vizitat pârtia de schi fond din Predeal. Au fost norocoși și au ajuns în mijlocul unei ședințe de antrenament.

[scrollGallery id=18]

Lasă un comentariu

“Armata Verde” – Întâlnirea voluntarilor din 15.02.2013

Aproape 500 de voluntari s-au reunit azi la Complexul Favorit din Poiana Brașov, împreună cu Comitetul de Organizare al FOTE 2013. Erau toți îmbrăcați în verde, așa că le-am găsit un nume: Armata Roșie.

[scrollGallery id=17]

Lasă un comentariu

Servicii medicale oferite la Festivalul Olimpic al Tineretului European ediția 2013

           

În fiecare locație FOTE va exista câte o echipă medicală specializată și de prim ajutor pentru a trata eventualele accidentări ale sportivilor și pentru a îi transporta pe participanți în siguranță la spital.

            Echipa care va asigura asistența medicală la FOTE este formată din 13 medici, 21 de asistente, 2 fizioterapeuți și 20 de voluntari și este condusă de către Dr. Dan Tănase, medic primar ortopedie și traumatologie, de la Spitalul Clinic de Urgență București.

            Echipa medicală beneficiază de experiența domnului Dr. Nicolae Ploeșteanu, medicul Lotului Național de Lupte Libere, care a participat în ultimii 50 de ani la fiecare ediție a Jocurilor Olimpice de vară, perioadă în care sportivii României au câștigat peste 32 de medalii olimpice și 234 de medalii la campionatele internaționale și europene.

            De asemenea, la FOTE, vor mai fi prezenți și 14 specialiști anti-doping.

            În caz de necesitate, concurenții dar și vizitatorii pot conta pe asistența serviciului SMURD, cu implicarea a 70 de persoane califcate, precum și pe ajutorul acordat de către cele 7 echipe de Salvamont. SMURDUL va pune la dispoziție, în caz de necesitate, un elicopter.

Prezentare generală a serviciilor medicale la bazele sportive:

            Biatlon - Cheile Grădiștei – Fundata: medic, asistente medicale, transport cu sanie sau snowmobil, punct de prim ajutor în imediata apropiere a partiei de biatlon, ambulanța cu asistentă;

            Sărituri cu schiurile - Valea Cărbunarii: medic, asistente medicale, salvamontiști, ambulanță, punct de prim ajutor situat în apropierea trambulinelor;

            Snowboard - Clăbucet: medic, asistentă medicală, doi salvamonti, 2 ambulanțe (una la vedere cu medicul de gardă); un punct de prim ajutor, situat în apropierea pârtiei (aproape de Oficiul de salvamont);

             Schi Fond – Valea Râșnoavei: medic, asistentă medicală, transport cu sanie sau snowmobil, punct de prim ajutor situat în apropierea pârtiei de schi fond, ambulanță cu asistentă;

            Schi alpin - Poiana Brașov – “Subteleferic”: 2 medici pe schiuri, asistentă medicală, doi salvamontisti, 2 ambulanțe (una la vedere cu medicul de gardă). Punctul de prim ajutor este situat la baza pârtiei;

            Patinaj artistic - Patinoarul Poiana Brașov: asistentă medicală, punctul de prim-ajutor în apropierea loculului de desfăşurare, ambulanță cu asistentă;

            Patinaj viteză - Patinoarul Poiana Brașov: asistentă, punctul de prim-ajutor în apropierea loculului de desfăşurare, ambulanță cu medic;

            Hochei pe gheaţă – Brașov: “Patinoarul Olimpic”: medic, 2 asistente, punct de prim ajutor în interiorul patinoarului, ambulanța cu medicul.

            Informații centru medical principal – Complex Favorit

 • Program: tură de zi, orele 08.00 – 22.00; tură de noapte, orele 22.00 – 08.00 cu asistentă prezentă şi medic de gardă;

• Recepţie, 2 săli şi 1 cameră de fizioterapie;

• 3 medici – medic general, chirurg ortoped, medicină sportivă, 3 asistente medicale, 2 fizioterapeuţi şi 1 asistent farmaceutic;

• Ambulanța –  timp de răspuns max. 5 minute (pe-apel);

• Punct farmaceutic eliberare medicamente de bază 24 h/24 h;

• În caz de urgenţe majore, ambulanţa va asigura transportul la Spitalul Judeţean Braşov, care are permanent personal pentru toate specialitățile medicale;

• Fiecare hotel va fi prevăzut cu o cameră de consultare şi o cameră de fizioterapie pentru personalul medical din echipele care stau la hotel.

            Camerele de carantină

• Camere speciale de carantină vor fi disponibile în fiecare hotel.

Lasă un comentariu

România va fi reprezentată de un lot de 60 de sportivi la FOTE 2013

Cei mai mulţi tricolori vor fi la hochei, unde lotul este format din 20 de jucători.

Alte discipline cu reprezentare importantă sunt biatlonul, schiul alplin și fond, unde participă câte 8 sportivi români.

Ţara noastră va avea câte 6 reprezentanţi la sărituri cu schiurile, 4 la short track, câte 3 la snowboard şi patinaj artistic.

La FOTE vor participa:

BIATLON (8)

 

Feminin: Dorottya Buzas, Oana Vălean, Renata Racz, Bernadette Focze;

Masculin: Gerbacea Emanuel, Hunor Gego, Raul Demeter, Richard Crăciun;

Antrenori: Simon Marton, Marin Ananie, Izabela Gecse.

 

SCHI ALPIN (8)

Feminin: Raluca Ciocănel, Ania Caill, Copot Bianca, Sogor Sarolt;

Masculin: Koppany Papp, Renaldo Frăţilă, Andrei Cenţiu, Alexandru Nicolescu;

Antrenori: Florin Cristea, Bianca Stan, Andrei Burchiu.

SCHI FOND (8)

Feminin: Erzebet Sara, Reka Bajko, Daniela Capătă, Edith Vakaria;

Masculin: Daniel Pripici, Alin Cioancă, Daniel Cojocaru, Marius Tălpaş;

Antrenori: Ioan Poponeci, Istvan Ianosi.

 

SCHI SĂRITURI (6)

Feminin: Daniela Haralambie, Raluca Trâmbiţaş;

Masculin: Iulian Pîtea, Valentin Tatu, Eduard Torok, Alexandru Mocăniță;

Antrenori: Gerea Gheorghe, Csaba Magdo, Adrian Comănescu.

 

SNOWBOARD (3)

Feminin: Luana Cherecheş;

Masculin: Peter Almaşi, Ionuţ Ungureanu, Nan Bogdan;

Antrenor: Kinda Geza.

 

PATINAJ ARTISTIC (3)

Feminin: Denisa Sandu;

Masculin: Cătălin Dimitrescu;

Antrenor: Marius Negrea.

 

PATINAJ VITEZĂ (SHORT TRACK) (4)

Feminin: Bianca Stănică,Teodora Pană;

Masculin: Emil Imre, Tamas Antal (CSS Miercurea Ciuc);

Antrenoare: Maria Bogyo este antrenoarea lotului.

HOCHEI PE GHEAŢĂ (20)

Portari: Attila Adorján, Arnold László; 
fundaşi: Tihamér Györfy, Ștefan Gabriel, Zsolt Mátyás, Arnold Kovács, Arnold Bors, Ákos Molnár; atacanţi: Péter Balázs, Norbert Antal, Mátyás Kovács, Róbert Győrgy, István Geréb, Milán Karda, Gergő Iszlay, Tamás Részegh, Tibor Albert, Norbert Karda, Cosmin Marinescu, Attila Janovits;

Antrenor: Ottó Keresztes, István Geréb.

 

Lasă un comentariu

Videoclip de promovare al FOTE 2013

Lasă un comentariu

Gloriile sportului braşovean, invitaţi de onoare la deschiderea F.O.T.E. Braşov 2013

30 de sportivi veterani din elita sportului braşovean au fost invitaţi de primarul George Scripcaru la ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Fostele glorii braşovene, campioni olimpici, internaţionali și naţionali, au primit din partea primarului invitaţii speciale şi legitimaţii care permit accesul la F.O.T.E., precum şi materiale promoţionale, în cadrul unei întâlniri care a avut loc astăzi la Primăria Braşov, în locul în care este expusă flacăra olimpică.

„Mulţumesc petnru ceea ce aţi făcut în întreaga dumneavoastră carieră sportivă, pentru ceea ce aţi făcut pentru Braşov şi pentru că aţi făcut cinste României. V-am înmânat aceste invitaţii ca un gest simbolic şi de recunoştinţă pentru ceea ce însemnaţi dumneavoastră pentru sportul românesc. Mă simt onorat şi am o satisfacţie extraordinară să fac acest gest şi să fiu aici cu dumneavoastră, campioni olimpici, mondiali sau naţionali. Dumneavoastră reprezentaţi istoria Braşovului şi aţi avut aceste rezultate extraordinare într-o perioada în care tehnica şi echipamentele nu erau atât de performante ca astăzi, dar probabil satisfacţia era mult mai mare“, a declarat primarul George Scripcaru.

La rândul său, primarul Braşovului a primit din partea Clubului Olimpic Braşov, asociaţie a fostelor glorii sportive braşovene, o diplomă de merit, o medalie, fanionul asociaţiei şi o insignă cu însemnele acesteia.

            În cadrul întâlnirii, primarul a anunţat că unul dintre veteranii sportului braşovean va purta Flacăra Olimpică în drumul către festivitatea de deschidere a F.O.T.E.

Nicolae Dudu

Nicolae Dudu

Toţi membrii Clubului Olimpic au căzut de acord, ca persoana desemnată să fie Nicolae Dudu, multiplu campion naţional, vicecampion balcanic şi antrenor emerit la schi fond. Acesta va purta flacăra de la Primărie şi pînă la Casa Armatei. „Este prima dată când pun mâna pe torţa olimpică şi sunt extreme de onorat şi emoţionat că sunt desemnat pentru această misiune“, a declarat fostul sportiv de performanţă. Nicolae Dudu are 62 de ani şi a început să practice schi fond de la vârsta de 12 ani. În cariera sa a obţinut şase titluri de campion naţional (două de seniori şi patru de juniori) şi mai multe medalii de argint la concursuri naţionale, a fost de două ori vice-campion balcanic (1968 şi 1974) şi a obţinut alte şase medalii de argint şi bronz la balcaniade. Din 1974 a devenit antrenor al Institutului de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, pentru care a obţinut patru titluri de campion la concursurile studenţeşti. În 1980 devine antrenor la Club Dinamo Braşov, unde rămâne până la ieşirea la pensie, în 2009, şi unde palmaresul său ajunge la 250 de titluri de campion naţional şi peste zece titluri de campion balcanic, prin intermediul sportivilor pe care i-a antrenat. În prezent deţine şi titlul de antrenor emerit.

            La finalul întâlnirii, cei prezenţi au ciocnit un pahar de şampanie şi au făcut fotografii alături de flacăra olimpică.

Alte declarații ale foștilor mari sportivi:

Declaraţie Tică Tănase, 88 ani, antrenor emerit volei

„Fac sport cât trăiesc, că ăsta ne mai ţine în picioare. Am fost polisportiv, acum sunt doar înotător. Între 1950 şi 2004, în întreaga mea carieră de antrenor, am ascultat de 205 ori imnul naţional în calitate de antrenor al echipei naţionale de volei. Am fost invitat de primarul Braşovului pentru că fac parte din pleiada foştilor sportivi. Mă bucură foarte mult această invitaţie“.

Declaraţie Teodor Verdeş, preşedintele Clubului Olimpic Braşov:

„Îi avem în Clubul Olimpic pe toţi sportivii de valoare din Braşov şi din judeţ. Nici nu încăpeam toţi aici, dacă ar mai fi trăit cu toţii. E o mare fericire că aceşti oameni, care au făcut faimă Braşovului, au fost invitaţi. Braşovul nu are numai o faimă turistică prin clădirile sale, ci şi una sportivă.  Primul concurs din România al Jocurilor Mondiale Universitare a avut loc în Braşov, în 1951.“

 

 

Personalități sportive ale Brașovului, invitați de onoare la FOTE

 

 1. BÂRĂ MIHAI – campion mondial universitar la schi alpin, Universiada din 1951.
 2. BULARCA VALERIU – Vicecampion Olimpic la lupte greco-romane, în 1964, la J.O. de la Tokio, campion mondial în 1961 la Yokohama, de 6 ori campion naţional.
 3. NICA CEZAR –  maestru emerit al sportului, dublu campion mondial la ediţiile 1964 Praga şi 1970 Paris, bronz la mondialele din Suedia 1967.
 4. FERARIU GHEORGHE – volei, component al echipei României – campioană europeană în 1963, câştigător de 5 ori al Cupei Campionilor Europeni cu Rapid Bucureşti, triplu campion mondial universitar, are 250 de prezenţe în echipa naţională a României.
 5. STEREA CONSTANTIN – volei, a făcut parte din lotul echipei naționale de volei a României, medaliată cu bronz olimpic la Moscova 1980.
 6. DASCALU MIHAELA – patinaj viteză, J.O. Albertville 1992 locul 6 la 1000 m, vicecampioană mondială în 1994 la Butte la 1500 m, şi vicecampioană europeană în acelasi an la 500 m.
 7. GÂRNIŢĂ GHEORGHE – biatlon și schi fond, medalia de argint la Campionatele Mondiale de biatlon din 1974.
 8. MORCOV STELIAN – lupte libere, medalii de bronz la J.O., ediția 1976 şi la Campionatele europene din acelaşi an.
 9. DONCA SORIN – handbal, vicecampion mondial universitar.
 10. PETER STEFAN – hochei, campion național.
 11. SZEKELY STEFAN – hochei.
 12. BĂDESCU GHEORGHE – schi fond, participant la olimpiada din 1964.
 13. LUPAN NICOLAE – schi.
 14. SCIRNECI RADU – schi alpin, participant la două olimpiade, 1948 și 1952.
 15. STEICULESCU STEFAN – biatlon, antrenor emerit, a fost antrenorul lotului naţional la JO de la Oslo din 1952 şi la Cartina d’Ampezzo din 1956. Printre schiorii pe care i-a pregătit se numără: Marcela Leampă, Petre Dinu, Francisc Forică, Gheorghe Bădescu, Gheorghe Gârniţă, ultimul cucerind un titlu de vicecampion mondial la mondialele din 1974.
 16. TĂNASE TĂNASE – volei, antrenor emerit la volei a cucerit cu echipa Steaua 5 titluri de campion naţional, a susţinut o finală şi 2 semifinale în Cupa Campionilor.
 17. ROŞU GHEORGHE – baschet, antrenor emerit, are 8 titluri de campion naţional cu echipele de juniori ale CSS Braşovia, a fost antrenorul naţionalelor de cadete, juniori, tineret şi senioare, în 1962 cu naţionala de senioare a ocupat locul IV la europenele din Franţa a promovat o serie de mari jucătoare de baschete.
 18. ULRICH-PETRIC ERNEST –patinaj viteză,  personalitate marcantă a sportului braşovean, a activat la CS Dinamo şi Tractorul, precum şi ca antrenor al loturilor naţionale şi olimpice. Cu sportivii pe care i-a pregătit a cucerit 548 titluri de campioni la juniori şi seniori, corectându-se 500 de recorduri naţionale. A propulsat-o pe Mihaela Dascălu pe locurile şase şi opt la JO din 1992 şi 1994 şi cu aceeaşi sportivă a ocupat locuri fruntaşe la Campionatele Europene şi mondiale.
 19. POP ŞTEFAN – judo, antrenor emerit. Antrenor din 1979 la CSS Dinamo Braşov, care a format şi pregătit 45 de campioni naţionali, care au adus 80 de medalii de aur 160 de argint şi bronz. Antrenor al echipei naţionale a obţinut cu elevii săi 6 medalii la europene, alte 6 medalii la mondiale şi JO. Antrenor al lotului olimpic timp de 10 ani.
 20. NAGHIU MIRCEA – alpinism, antrenor emerit.
 21. RAICU VIOREL – volei, antrenor emerit.
 22. MUREŞAN IOAN – lupte, antrenor emerit.
 23. DAN CRISTEA – schi alpin, participant la Jocurile Olimpice din Grenoble 1968, Sapporo 1972 şi Innsbruck 1976, locul 9 la combinata alpină, la mondialele din 1974, 6 titluri balcanice, 26 titluri naţionale, este considerat cel mai bun schior alpin al României.
 24. NICOLAE DUDU – schi fond, antrenor. A activat ca antrenor 27 de ani la Dinamo Braşov, din cei 33 de ani de antrenorat, perioadă în care elevii săi au cucerit 226 de titluri de campioni naţionali: Monica Lazărut, Monica Gyorgy, Ioan Lungociu, Mihai Găliceanu. Ca antrenor al lotului naţional a cucerit 30 de medalii balcanice: Elena Lagusis, Antal Zsolt şi cei enumeraţi mai sus. La fiecare ediţie a JO a calificat doi, trei sportivi. A fost preşedintele comisiei tehnice la schi fond a FRSB.
 25. MIHAI TICUŞAN – scrimă, antrenor emerit. Antrenor din 1964, preia secţia de scrimă, una dintre cele mai puternice din ţară, a CS Tractorul. A îndrumat sute de copii-juniori în tainele scrimei. A adus în vârful piramidei pe Mihai Covaliu, campion olimpic, pe Dan Găureanu, Dan Grigore. A iniţiat pe viitorii tehnicieni, unii făcând vogă în străinătate: Gabriel Dutea în Grecia, Eduard Mănucu în Spania, Dan Costin în SUA.
 26. KICSID GABRIEL – handbal, dublu campion mondial.
 27. CEFAN GHEORGHE – atletism, a fost primul atlet român care în proba de 3.000 m obstacole a parcurs distanţa în mai puţin de 8:30:0. A deţinut recordul României pe această distanţă 19 ani. A reuşit 41 de selecţionări în echipa naţională, 2 la jocurile Olimpice de la München şi Montreal, 3 la Campionatele Europene, 8 la Cupa Europei, 10 la Jocurile Balcanice şi a obţinut 10 ani consecutiv titlul de campion al României.
 28. DUDU IOAN – schi fond, dublu campion național, ca antrenor a obținut 125 de titluri de campion national.
 29. TEODOR VERDEŞ – preşedinte clubul olimpic braşov.

Lasă un comentariu

Primul oficial al Comitetului Olimpic European sosește vineri pentru F.O.T.E. Brașov 2013

Mâine, 15 februarie 2013, va ajunge în satul olimpic din Poiana Brașov domnul Guido de Bondt, Președintele Comisiei FOTE (EYOWF), din cadrul Comitetului Olimpic European (EOC). Domnul De Bondt este și membru al Comitetului Executiv EOC.

De asemenea, pe data de 16 februarie, urmează ca cei mai importanți oficiali ai Comitetului Olimpic Internațional (CIO) și ai Comitetului Olimpic European, să fie prezenți în Brașov.

Este vorba despre Preşedintele CIO, domnul Jacques Rogge, care este totodată și fondatorul concursului EYOWF și despre domnul Patrick Hickey, Președintele EOC.

Cele două personalități vor participa la protocolul ceremoniei de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediția 2013, în cadrul căreia vor susține un discurs oficial.

Pe parcursul desfășurării competiției vor fi prezenți alți șapte membri ai Comitetului Executiv al EOC, precum și domnul Pierre Oliver Beckers, membru al Comitetului Executiv al CIO.

Duminică, 17 februarie, va fi întâmpinat Președintele Comitetului Olimpic Elen, domnul Spyros Capralos, cel care i-a înmânat Flacăra Olimpică, Președintelui Comitetului de Organizare al F.O.T.E., domnului George Scripcaru, în cadrul unei festivități speciale, desfășurate pe stadionul de marmură Panathenaic din Atena.

Festivalurile Europene Olimpice pentru Tineret sunt evenimente de top, destinate tinerile cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Aceste evenimente sunt organizate în două cicluri pe ani, vara și iarna, întotdeauna în ani impari.
Jacques Rogge, actualul preşedinte al Comitetului Olimpic Internaţional, a devenit autorul şi fondatorul Jocurilor Olimpice “mici”, pentru tineret, la începutul anilor 1990. Olimpiada “mică” a Sporturilor de vară a avut premiera la Bruxelles, în anul 1991 iar olimpiada sporturilor de iarnă a urmat doi ani mai târziu, în Aosta – sub vechiul nume: EYOD (Zilele Olimpice Europene Ale Tinerilor).

Ambele concursuri sunt coordonate în prezent de către Asociaţia Comitetelor Olimpice Europene, în cooperare cu federațiile sportive și comitetele de organizare EYOF (Olimpic European pentru Tineret Summer Festival) sau EYOWF (European pentru Tineret Olimpice de iarnă Festivalul).

Patrick Joseph Hickey din Irlanda este preşedintele EOC, vicepreşedintele este Alexandru Kozlovsky din Rusia, iar Raffaele Pagnozzi din Italia este secretarul general. EOC constă din şase comisii de experţi – Guido de Bondt din Belgia este preşedintele comisiei pentru EYOF (EYOWF).

foto: www.rtbf.be

Lasă un comentariu

Elevii și studenții brașoveni vor avea transport gratuit la compețiile FOTE

Interesul manifestat de către tinerii din județul Brașov de a participa la competițiile sportive desfășurate în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediția 2013, au determinat Primăria Municipiului Brașov, împreună cu Comitetul de Organizare FOTE și cu sprijinul Regiei Autonome de Transport Brașov să identifice o soluție pentru a asigura accesul gratuit al elevilor și studenților către bazele sportive.

Împreună cu Inspectoratul Școlar al județului Brașov au fost întocmite liste cu cei care și-au manifestat dorința de a asista la probele de întrecere ale sportivilor europeni, astfel încât peste 2.800 de elevi de la școliile și liceele din Brașov, Predeal, Râșnov, Codlea, Zărnești și Moieciu vor beneficia de această facilitate.

Totodată și studenții Universității Transilvania și-au exprimat interesul de a fi prezenți la aceste competiții. În acest sens, în colaboare cu Universitatea Transilvania, în aceste zile se întocmesc listele cu studenții care vor sa participe la manifestările FOTE.

Pentru derularea în condiții optime a acestei activități, primarul George Scripcaru l-a desemnat pe vice-primarul, Răzvan Popa, să coordoneze pe toată perioada festivalului această operațiune.

Locația de plecare a celor minim 20 de autobuze, care vor circula conform unui grafic programat de rute, a fost programată la capetele RAT din Livada Poștei, Stadionul Municipal și de la Roman, în funcție de destinațiile curselor.

Sporturile favorite ale tinerilor brașoveni sunt probele de schi alpin, biatlon, snowboard, sărituri cu schiurile și patinaj artistic.

Accesul elevilor și studenților în mijloacele de transport se va face pe baza listelor transmise de către Inspectoratul Școlar al Județului Brașov și numai   însoțiți de către cadrele didactice responsabile.

4 Comentarii la “Elevii și studenții brașoveni vor avea transport gratuit la compețiile FOTE”

 1. bogdan

  pai si listele pentru studenti cine le face? ca nimeni nu stie nimic,toti ridica din umeri.

 2. Alexandra

  Buna. Daca vrei sa vezi competitiile trebuie sa trimiti un email pe adresa: doina.chelaru@unitbv.ro cu următoarele date:
  -nume
  -prenume
  -facultate
  -ziua în care vor să meargă
  -competiţia pe care vor să o vadă

 3. Steluţa

  Şcolile sau clasele care doresc să participe cui i se adresează?

 4. EYOWF 2013

  Va adresati Inspectoratului Scolar sau domnului viceprimar al Municipiului Brasov Razvan Popa.

Lasă un comentariu

Patinoarul din Poiana Brașov – Festivalul Olimpic al Tineretului Olimpic European, Ediția 2013

Competițiile de patinaj artistic și Short Track se vor desfășura pe noul patinoar din Poiana Brașov.

Construit  pe structura fostului patinoar, într-un termen de 35 de zile, acesta respectă toate cerințele, impuse de către Comitetul Internațional Olimpic și de Federațiile Sportive Internaționale, atât în ceea ce privește structura care acoperă patinoarul, cât și pentru procurarea echipamentelor frigorifice şi de ventilaţie pentru gheaţă, a sistemelor de afişaj şi de sonorizare, montarea spațiilor necesare activității arbitrilor, dar și a vestiarelor, care pot fi folosite simultan de către 120 de sportivi.

            Noul patinoar este construit dintr-o structură presostatică cu membrană dublă, umplută cu aer, care asigură o zonă de termoizolație între mediul înconjurător și ambient.

Unitățile de ventilație și încălzire introduc aer cald sau rece, prin cele două tuburi de distribuție, în funcție de necesități, în interiorul structurii și între membrane.

            Structura presostatică (învelitoarea) acoperă o suprafață a patinoarului de 3.000 mp, aceasta având o înălțime de 12 metri, o lungime de 74 m, iar lățime de 39 m. Volumul său de 40.000 mc, îl situează pe cel de al doilea loc din lume ca și volum, primul fiind Patinoarul Olimpic din Georgia. Suprafața gheții este de 1.800 mp, fiind dispusă pe o lățime de 30 m și o lungime de 60 m.

            Consistența și duritatea gheții, necesare omologării competiționale, sunt garantate de realizarea de straturi succesive de gheață, de aproximativ 1 mm grosime.

            Datorită timpului scurt de realizare, pentru asigurarea celor aproximativ 200 de locuri dedicate spectatorilor, s-a optat pentru structuri modulare din oțel, o soluție rapidă și fiabilă, care asigură integritate și rezistență.

            Construcția a fost realizată de către un consorțiu format din trei firme, din România, care a câștigat licitația, iar suma alocată, de aproximativ 3 milioane de lei, a provenit din finanțare guvernamentală, de către Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

            Probele EYOWF Brasov 2013, care se vor desfășura la Patinoarul Olimpic din Poiana Brașov, sunt următoarele:

            Short Track: categoria fete (născute în anii 1995, 1996) disciplinele de 500 m, 1000 m, 1500 m; categoria băieți (născuți în anii 1996, 1997), disciplinele de 500 m, 1000 m, 1500 m; categoria mixtă, pentru băieți și fete (născuți în anii 1996, 1997), disciplina de ștafetă mixtă de 3000 m.

            Patinaj artistic: categoria fete (născute între 01.07.1996 și 30.06.1998), disciplinele de program scurt și liber, categoria băieți (născuți între 01.07.1996 și 30.06.1998), disciplinele de program scurt și program liber.

            Concurenții României la patinaj artistic sunt Dimitrescu Cătălin, în vârstă de 14 ani şi Sandu Denisa, 16 ani. Cătălin Dimitrescu este campion naţional la juniori 2013 şi novis (subjuniori) 2012, câştigător al Cupei României şi al Cupei Federaţiei Române de Patinaj, în ultimii patru ani, iar la Grand prix-urile pentru juniori este cel mai bine cotat român, singurul care va participa de altfel la Campionatul Internaţional de Juniori de la Milano, din acest an. Cătălin este legitimat la ASC Corona Brașov.

            Sandu Denisa are 16 ani (LPS Brașov) şi a câştigat Campionatele Naţionale de Juniori  şi de Seniori, ediția 2012, precum şi Cupa României la juniori, în acelaşi an. Tot în anul 2012 a luat locul al şaselea la Cupa Istanbul. Anul acesta, s-a clasat pe locul al Treilea la Campionatul Naţional de Juniori.

            Atât Cătălin cât şi Denisa patinează de la 4 ani şi participă la concursuri de la vârsta de 6 ani. Au reușit să se situeze între primii zece concurenți la toate concursurile Federaţiei Internaţionale de Patinaj, desfășurate în anii 2012 şi 2013.

            La Short Track, România va fi reprezentată de către Emil Imre, care are 17 ani și cel mai valoros sportiv roman din acest sport la categoria sa de vârstă, Antal Tamaş (16 ani), precum și de Bianca Stănică (16 ani) şi Teodora Pană (16 ani).

            Cea mai mare performanţă a lui Emil Imre (CSC Miercurea Ciuc) a fost locul II şi locul III la Cupa Europeană a Juniorilor, din anul 2011. Emil s-a situat constant pe locurile I, II şi/sau III în ultimii patru ani la Cupele Danubia şi practică acest sport de la opt ani. Antrenoarea Bogyó Mária spune despre el că are şanse reale să ajungă în finala probei de 1500 de metri (primii şase clasaţi în concurs) şi să se claseze printre primii patru în finalele de la 500 de metri şi 1000 de metri.

            Antal Tamaş are 16 ani (CSC Miercurea Ciuc) a ocupat locul 8 în Cupa Europeană din 2011 şi locul 11 în acelaşi concurs, în anul 2012.

            Fetele practică amândouă patinajul viteză pe pistă lungă, iar FOTE este cea mai importantă competiţie la care participă, la proba de pistă scurtă. Bianca Stănică (16 ani), de la CSM Braşov, este campioană naţională şi deține recordul naţional la categoria Junioare III, la pistă lungă.

            Teodora Pană (16 ani), legitimată la CSS Viitorul Cluj Napoca, este campioană naţională la junioare II, pe pistă lungă.

            FOTE

            Festivalul Olimpic al Tineretului European, se va desfășura în Braşov, Râşnov, Predeal și Cheile Grădiștei, în perioada 17 – 22 februarie 2013.

            La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sunt așteptați 1500 de participanți, dintre care 900 sportivi și 600 de membri ai delegațiilor. Se vor întrece 559 băieţi și 351 fete astfel: 182 de concurenți la schi alpin, 147 de concurenți la biatlon, 162 de concurenți la schi fond, 86 de concurenți la săriturile cu schiurile, 91 de concurenți la snowboarding, 50 de concurenți la patinaj artistic, 62 de concurenți la patinaj de viteză și 120 de concurenți la hochei pe gheaţă.

Lasă un comentariu

Pârtiile din Poiana Brașov vor fi accesibile publicului pe durata FOTE 2013

Primăria Municipiului Brașov și Comitetul de Organizare al Festivalului Olimpic al Tineretului European au luat decizia de a menține accesul pe toate pârtiile din Poiana Brașov, cu excepția zonelor de desfășurare a competiției de schi alpin.

Toate cele șapte pârtii din Poiana Brașov (Bradul, Drumul Roșu, Kanzel, Lupului, Stadion, Sulinar și Subteleferic), cât și mijloacele de transport pe cablu, vor rămâne deschise.

Excepțiile sunt partea superioară a pârtiei Lupului, care va fi destinată pentru încălzirea și antrenamentul sportivilor și partea inferioară a pârtiei Subteleferic, unde se vor desfășura probele de schi alpin.

Primarul George Scripcaru, Președintele Comitetului de Organizare al FOTE a declarat: „Toate zonele restricționate vor fi semnalizate și marcate corespunzător, pentru a ne asigura că sportivii și turiștii, amatori de schi, se află în deplină siguranță. Rugăm publicul să respecte aceste marcaje și restricții. Totodată am solicitat sprijinul Jandarmeriei Montane, pentru menținerea siguranței în zona de concurs.”

La competiția de schi alpin din cadrul FOTE 2013 vor participa 187 sportivi – fete și băieți, născuți în perioada 1995 și 1996, precum și 82 oficiali.

Competiția de schi alpin va începe luni, 18 februarie, cu prima rundă a probei de slalom uriaș pentru fete, care se va desfășura între orele 10.00 și 11.30. A doua rundă va începe la ora 13.30 și va fi încheiată la ora 15.00.

Marți va fi rândul băieților să își demonstreze abilitățile la slalom uriaș, pentru ca miercuri să revină sportivele pe pârtii, pentru proba de slalom. Joi, 21 februarie, băieții se vor întrece și ei la aceeași probă.

Orele la care sunt programate competițiile respectă orarul primei zile de concurs. În ultima zi a festivalului, competiția de schi alpin va fi încheiată prin concursul de schi alpin paralel, pe echipe mixte. Probele de vineri sunt programate între orele 8.00 și 17.00.

Pârtia “Subteleferic” este omologată pentru slalom și slalom uriaș, prin certificatele 10592/10/12 și 10591/10/12, care sunt valide până la 1 noiembrie 2022. Pârtia are o lungime totală de 2.200 de metri, o lățime medie de 35 metri și o diferență de nivel de 650 de metri. Punctul de plecare se află la 1.700 metri, iar cel de sosire, la 650 de metri. Pârtia este deservită de telecabinele Capra Neagră și Kanzel, telegondola Postavarul Expres și teleschiurile Ruia și Subteleferic. Capacitatea totală de transport este de 5.370 persoane/oră.

Mai multe informații despre competiție puteți obține consultând portalul oficial FOTE 2013, sectiunea Sporturi – Schi Alpin (http://eyowf2013.ro/sporturi/schi-alpin?lang=ro)

Lasă un comentariu

Programul zilnic F.O.T.E Brasov 2013

Duminică 17.02.2013
09:00 – 17:30 Antrenament Hochei (RUS SUI, FIN CZE LAT ROU),
10.00 – 13.00 Antrenament Schi Fond Tehnică Liberă (FT)
10:00 – 14:00 Short Track – 1500 m Fete, 1 500 m Băieţi, 3000 m Calificări ştafetă mixtă
10:30 – 13:00 Antrenament oficial Sărituri cu schiurile Băieți  HS 100 – 3 runde
13:30 – 16:00 Antrenament oficial Sărituri cu schiurile Fete HS 71- 3 runde
19:30 – Ceremonia de deschidere Arena “Ion Ţiriac”, Braşov

Luni 18.02.2013
09:00 – 11:00 Antrenament oficial BIATLON Fete, Cheile Gradistei
09:00 – 15:30 Antrenament oficial HOCHEI
09:30 – 10:30 Antrenament oficial SĂRITURI cu SCHIURILE
10:00 – 11:30  SCHI FOND – 7,5 km Tehnică liberă, Fete
10:00 – 11:30 SCHI ALPIN – Slalom uriaş, Fete, Runda 1
10:00 – 15:00 SHORT TRACK pe pistă scurtă – 500 m Fete, 500 m Băieţi, 3 000m semifinale ştafetă mixtă
11:30 – 14:00 SĂRITURI CU SCHIURILE – Individual Băieţi HS 100
11:30 – 13:00 SCHI FOND – 10.00 km Tehnică liberă Băieţi
13:30 – 15:00 SCHI ALPIN – Slalom uriaş Fete – runda 2
14.30 – 16.30 Antrenament oficial Schi Fond Technică Clasică (CT)
16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Rusia – Elveția
19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Finlanda – Cehia

Marţi 19.02.2013
09:00 – 15:30 Antrenament Oficial HOCHEI
09:00 – 10:00 Antrenament oficial SĂRITURI cu SCHIURILE Fete
09:15 – 10:15 Antrenament oficial SBX SNOWBOARD
10:00 – 11: 30 SCHI ALPIN – Slalom uriaş Băieţi – Runda 1
10:00 – 11:30 BIATLON – Individual 10 km Fete
10:00 – 11:30 SCHI FOND – 5 km CT Fete
10:00 – 15:00 SHORT TRACK  – 1000m Fete, 1000 m Băieţi, 3000 m Finală ştafetă mixtă
10:30 – 13:30 SNOWBOARD – Calificări SBX
11:00 – 13:30 SĂRITURI CU SCHIURILE – Individual Fete HS 71
11:30 – 13:00 – SCHI FOND – 7,5 km CT Băieţi
13:30 – 15:00 SCHI ALPIN – Slalom uriaş Băieţi – Runda 2
13:00 – 14:30 BIATLON – Individual 12, 5 km Băieţi
13:30 – 16:00 Antrenament SĂRITURI cu SCHIURILE Băieți HS  100 – 2 runde
14:00 – 15:30 SNOWBOARD – Finale SBX
16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ . Meci Elveția – Letonia
16:30 – 19:30 Antrenament oficial Fete PATINAJ ARTISTIC
19:45 – 22:00 Antrenament oficial Băieți PATINAJ ARTISTIC
19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci România – Finlanda
Miercuri 20.02.2013
08:00 – 11:00 Antrenament oficial PATINAJ ARTISTIC stil scurt – Fete
09:00 – 11:00 Antrenament oficial BIATLON – Fete
09:00 – 15:30 Antrenament oficial HOCHEI
10:00 – 11:30 SCHI ALPIN – Slalom Fete – Runda 1
10:00 – 13:00 Antrenament PGS SNOWBOARD
10.00 – 13.00  Antrenament oficial Sprint SCHI FOND
10:30 – 13:00 SĂRITURI CU SCHIURILE . Competiţia de băieţi HS 100
11:00 – 14:00 Antrenament oficial PATINAJ ARTISTIC stil scurt – Băieți
12:00 – 14:00 Antrenament oficial  BIATLON – Băieți
13:30 – 15:00 SCHI ALPIN – Slalom Fete – runda 2
13:00 – 16:00  Antrenament SĂRITURI cu SCHIURILE  HS 71 Fete – 2 runde
14:00 – 17:30 PATINAJ ARTISTIC – Program scurt Fete
16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Letonia – Rusia
18:00 – 21:00 PATINAJ ARTISTIC – Program scurt Băieţi
19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci Cehia – România

Joi 21.02.2013

09:00 – 12:30 Antrenament oficial PATINAJ ARTISTIC  stil liber Fete
09:00 – 15:30 Antrenament oficial HOCHEI
09.45 – 13:00 SNOWBOARD – Calificări PGS
10:00 – 11:30 SCHI ALPIN – Slalom Băieţi- Runda 1
10:00 – 11:30 BIATLON – Sprint 6 km Fete
10:00 – 10:35 SCHI FOND – Calificări Spint FT Fete
10:45 – 11:30 SCHI FOND – Calificări Sprint FT Băieţi
11:30 – 14:00 SĂRITURI CU SCHIURILE – Competiţia pe echipe Fete HS 71
12:30 – 17:00 PATINAJ ARTISTIC – Program liber Fete
12:30 – 14:30 SCHI FOND – Finala Sprint FT Fete + Băieţi
13:00 – 14:30 BIATLON – Sprint 7,5 km Băieţi
13:30 – 15:00 SCHI ALPIN – Slalom Băieţi – Runda 2
13:30 – 15:30 – Snowboard –Finala PGS
15.30 – 16.30 Antrenament oficial SCHI FOND
16:00 – 18:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci pentru locul 5 Grupa A3 -Grupa B3
17:30 – 19:45 Antrenament PATINAJ ARTISTIC stil liber Băieți
19:30 – 20:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
20:00 – 22:30 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Meci pentru locul 3 Grupa A2 –Grupa B2

Vineri 22.02.2013
08:00 – 17:00 SCHI ALPIN – Concurs pe echipe mixt – paralel
09:00 – 10:30 Antrenament oficial HOCHEI
10:00 – 12:00 BIATLON – Ştafetă mixtă 2×6 km Fete+ 2×7,5 km Băieţi
10:00 – 12:00 SCHI FOND – Ştafetă mixtă 4×5 km
10:00 – 14:00 PATINAJ ARTISTIC – Program liber Băieţi
11:30 – 14:00 SĂRITURI CU SCHIURILE – Competiţia de echipe mixte HS 71
14:30 – 17:00 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Finala
17:00 – 18:00 HOCHEI PE GHEAŢĂ – Ceremonia de decernare a medaliilor
19:00 – 19:30 Ceremonia de decernare a medaliilor
19:30 – 21:00 Ceremonia de închidere

Intrarea este gratuită la toate competițiile!

Competițiile de Schi alpin se vor desfășura în Poiana Brașov
GPS: 45°34‘76“N, 25°33‘30“E

Competițiile de Biatlon se vor desfășura la Cheile Grădiștei – Fundata
GPS: 45 ° 27 ’10”N; 25 ° 17′ 59” E.

 Competițiile de Schi Fond se vor desfășura pe Valea Rasnoavei (Predeal)
GPS: 45°29’21, 66“N, 25°32’49, 31“E

Competițiile de Patinaj Artistic se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov :
GPS: Lat: 45o35’20’’N; Long: 25o32’53’’E

Meciurile de Hochei se vor desfășura la Patinoarul Olimpic Brașov: 
GPS: 45o39’49’’N, 25o36’44’’E

Competițiile de Short Track se vor desfășura la Patinoarul – Poiana Brasov :
GPS: Lat: 45o35’20’’N; Long: 25o32’53’’E

Concursurile de Sărituri cu Schiurile se vor desfășura pe Valea Cărbunării – Râșnov
GPS: Lat: 45o35’N ; Long: 25o33’E

Concursurile  de Snowboard se vor desfășura pe pârtia “Clăbucet Sosire” – Predeal  
GPS: 45°29‘36“N, 25°34‘49“E

5 Comentarii la “Programul zilnic F.O.T.E Brasov 2013”

 1. Radu Balan

  Ok, multumim pentru program dar nu sunt completate locatiile……..Sa zicem ca vreau sa fiu in tribuna la evenimentul “PATINAJ VITEZĂ pe pistă scurtă – 1500 m Fete, 1 500 m Băieţi, 3000 m Calificări ştafetă mixtă” …. unde are loc aceasta competitie ??????

  Sunt de parere ca este important ca la la calibrul acestei olimpiade este important sa avem grija la toate detaliile.

  Voi ce parere aveti?

 2. Anca

  Si locatia la care se desfasoara fiecare competitie care este?

 3. EYOWF 2013

  Locatiile le puteti gasi aici, pe fiecare sport:

  http://eyowf2013.ro/locatii?lang=ro

 4. liviu

  Ancuta draga daca citeai programul complet poate vedeai si locatiile,mai incearca

 5. iulian

  o intrebare se poate afla de undeva fiecare tara la ce discipline sportice participa si cu cati sportivi ? la romania se stie dar la restu ?

Lasă un comentariu

Pârtii din Poiana Braşov închise parțial pentru competițiile de schi alpin

Administratorii bazei sportive din Poiana Brașov au anunțat că în timpul Festivalului Olimpic al Tineretului European (17 – 22 februarie), vor fi închise parțial Pârtia Lupului (partea superioară) şi Pârtia Subteleferic (partea inferioară) pentru desfășurarea competițiilor de schi alpin. Zonele închise vor fi delimitate cu elemente de semnalistică.

Stațiunea Poiana Brașov va fi deschisă pe toată perioada F.O.T.E.

Lasă un comentariu

Short Track – Programul Oficial


Vineri 15.02.2013

Sosirea delegațiilor

Sâmbătă 16.02.2013
10:00 – 16:15 Antrenamente oficiale
10:00 – 10:50 AUT (1), BLR (2) , BEL (3) BIH (1) – 7  Patinatori juniori Fete/Băieți
11:05 – 11:55 BUL (4), CRO (1), CZE (4) – 9 Patinatori juniori Fete/Băieți
12:10 – 13:00 FRA (4), GER (4), GBR (4) – 12 Patinatori juniori Fete/Băieți
13:15 – 14:05 HUN (4), ITA (4), LAT (4) – 12 Patinatori juniori Fete/Băieți
14:20 – 15:10 POL (4), ROU (4), RUS (4) – 12 Patinatori juniori Fete/Băieți
15:25 – 16:15 SVK (2), SWE ( 1), TUR (4), UKR (4) – 11 Patinatori juniori Fete/Băieți

Duminică 17.02.2013
09:00- 10:00 Încălzire Băieți / Fete
10:00–14:00 1.500 m  Fete Junior Ladies, 1500m Băieți, 3.000 m ștafetă mixtă
14:00 Ceremonie Flori
19:30 –21:00 Ceremonia de Deschidere
Luni 18.02.2013
09:00-10:00 Încălzire Băieți / Fete
10:00-15:00 500m Fete, 500m Băieți, 3000m semi finals mixed relay
15:00  Ceremonie Flori
19:30-21:00 Ceremonie acordare medalii 1500m și 500m Fete și Băieți
Marți 19.02.2013
9:00-10:00 Încălzire Fete și Băieți
10:00-15:00 1.000 m Fete, 1000 m Băieți, 3.000 m Finala ștafetă mixtă
15:00 Flowers Ceremony
19:30-21:00 Medal Award Ceremony 1000m Junior Ladies & Men, 3000m mixed relay

Ice rink – Poiana Brasov - Specifications of Ice rink
GPS: Lat: 45o35’20’’N; Long: 25o32’53’’E

Lasă un comentariu

350 de medalii pregatite pentru castigatorii F.O.T.E.

Medaliile – acele piese metalice in forma de moneda gravate cu inscriptii si acordate ca distinctii pentru merite in sport, care vor fi atribuite castigatorilor  de la F.O.T.E.  Brasov 2013 – au fost create si fabricate cu aceeasi grija ca si cele create pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice in spiritul deosebitului respect pentru munca si performantele participantilor.

In total 350 de medalii de aur, argint si bronz vor decora piepturile castigatorilor, oferindu-le binemeritata recunoastere a valorii, obtinuta cu greu in urma miilor de ore de antrenament si a unui stil de viata riguros. Medaliile, ca si cele 7000 de insigne oferite tuturor participantilor, au fost produse in Romania sub indrumarea Comitetului Olimpic European de compania Leonte & Comp Import Export SRL, cel mai vechi producator in domeniu din Romania, cu o activitate de peste 20 de ani.

S-au folosit aproximativ 500 Kg de alama care prin presare pe prese de 600 t, la temperatura inalta, au generat mult ravnitele medalii.

Designul este perfect adecvat sporturilor de iarna, iar asemanarea cu medaliile Jocurilor Olimpice si Paralimpice ii va face pe purtatorii lor aproape la fel de mandri si dornici sa se pregateasca in continuare pentru castigarea unei medalii olimpice la Olimpiada de Iarna de la Soci din 2014.

“Noi, producatorii, Leonte & Co., in baza vechii colaborari de peste 15 ani cu Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, nu ne-am fi putut permite sa facem rabat de la calitatea binecunoscuta a produselor noastre de premiere si nu numai atat. Creativitatea noastra recunoscuta in randul colaboratorilor, accesibilitatea produselor noastre, echipa de lucru dinamica consideram ca ne ajuta sa facem un parteneriat puternic cu orice organizator de evenimente mari sau mici din lumea sportului.

Uram mult succes tuturor celor angrenati in Festivalul Olimpic al Tineretului European si le dorim ca respectul pentru performanta si fair play sa invinga” au declarat reprezentanții  Leonte & Comp Import Export SRL

Pain is only temporary, but victory is forever.

Echipa Leonte & Co.

5 Comentarii la “350 de medalii pregatite pentru castigatorii F.O.T.E.”

 1. ana

  Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:))

 2. ana

  Super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Attila

  Buna, de unde se pot procura insigne cu mascota?

 4. Attila

  Am gasit raspunsul la Detalii FOTE.

 5. Dragos Radu

  coool!!!!….vreau si eu:)) chiar, insigne,macar, nu se pot procura?? raspuns va rog…

Lasă un comentariu

Încep să sosească delegațiile străine la FOTE 2013

Marți, 12 februarie, este așteptat să sosească primul membru al unei delegații sportive străine, care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediția 2013, Brașov.

Domnul Valery Kuvaev este șeful misiunii Delegației Federației Ruse și va înregistra oficial această echipă în competiția FOTE 2013.

Delegația Federației Ruse, care a concurat la toate edițiile de vară și de iarnă ale European Youth Olimpic Festival, este cea mai numeroasă echipă, fiind alcătuită din 104 persoane, din care 66 de sportivi.

Palmaresul de medalii al Federației Ruse la edițiile de iarnă ale EYOF este de 116 medalii (56 aur, 36 argint, 24 bronz), aceasta aflându-se pe primul loc în clasamentul medaliilor “all time” al EYOF (atât la edițiile de iarnă cât și la cele de vară).

Echipele de biatlon și schi fond ale Rusiei efectuează cantonamente de pregătire pre-FOTE la Cheile Grădiștei.

Până vineri vor ajunge în Poiana Brașov toate cele 45 de delegații străine.

FOTE 2013

Festivalul Olimpic al Tineretului European, se va desfășura în Braşov, Râşnov şi Predeal, Cheile Grădiștei – Fundata, în perioada 17 – 22 februarie 2013.

La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sunt așteptați 1500 de participanți, dintre care 900 sportivi și 600 de membri ai delegațiilor. Se vor întrece 559 băieţi și 351 fete astfel: 182 de concurenți la schi alpin, 147 de concurenți la biatlon, 162 de concurenți la schi fond, 86 de concurenți la săriturile cu schiurile, 91 de concurenți la snowboarding, 50 de concurenți la patinaj artistic, 62 de concurenți la patinaj de viteză și 120 de concurenți la hochei pe gheaţă.

3 Comentarii la “Încep să sosească delegațiile străine la FOTE 2013”

 1. Josiane

  Sunt prea obosit şi nu e cazul să ma port cu mănuşi cu aseftl de personaje. Mi-e greu, ce2nd un troll de teapa lui Ştefu ma eenjura, constant, de patru ani de zile, folosind argumente din ce in ce mai aberante. Acelaşi Ştefu pe care l-am ajutat de fiecare dată ce2nd am avut ocazia. E greu să fii politicos ce2nd văd, zi de zi, oameni me2naţi de ură eempotriva unor concepte pe care nu le pricep. Trăim un nou ev mediu, mulţimea eempotriva ştiinţei, ipocrizia la cote maxime, Dumnezeu şi spiritele rele sunt eempotriva noastră, nu noi, fiecare.E nasol să te dai popor ospitalier ce2nd nu eşti een stare să-ţi aduni ce2inii de pe stradă. Oaspetele tău va fi muşcat de un animal, nevinovat poate, care crede că i-ai eencălcat teritoriul pentru că imaturi mintali ca Ştefu, doctorul Rossi sau alţii de pe aici consideră firească comuniunea om natură pe2nă la nivelul een care nu mai contează nimic altceva dece2t sentimentul de superiporitate een faţa celui de datorie.

 2. Elizabet

  Din partea mea toata stima perntu tine.Iti doresc sa atragi abundenta in viata ta, sa fi inconjurata numai de persoane iubitoare, iar banii si sanatatea sa nu fie o problema.Iar celor care doresc raul oricarei fiinte cuvantatoare sau necuvantatoare, in mod direct, le doresc sa aiba aceasi gandire mediocra in continuare.Se spune ca esti ceea ce gandesti, si deasemenea, ca atragi ceea ce gandesti, iar toate aceastea necontenit se vor intoarce impotriva lor.

Lasă un comentariu

Patinoarul Olimpic din Poiana Braşov a fost finalizat

Patinoarul Olimpic din Poiana Braşov a fost finalizat şi testat în cursul zilei de dumincă, 10 februarie. În această locaţie se vor desfăşura probele de patinaj viteză şi patinaj artistic în timpul festivalului. Patinoarul conţine tribune demontabile iar vestiarele pot fi utilizate simultan de 120 de sportivi. De asemenea s-au efectuat dotările materiale necesare, precum piese de mobilier, sisteme de afişaj şi sonorizare, echipamente de ventilaţie şi instalaţii frigorifice.

 

8 Comentarii la “Patinoarul Olimpic din Poiana Braşov a fost finalizat”

 1. Cami

  In sfarsit! De vreo 40 de ani ma gandeam ca e nevoie de unul :)

 2. ionut

  Unde as putea gasi data si ora inceperi la patinaj pretul biletuui etc.

 3. EYOWF 2013 Press

  Programul este in partea dreapta a siteului, sub data evenimentului. Intrarea este gratuita la toate competitiile

 4. Attila

  Am auzit ca pe timpul evenimentului drumul catre Poiana v-a fi inchis. Adevarat?

 5. EYOWF 2013

  NU este adevarat, nu exista nicio statiune care va fi blocata pe toata perioada concursului.

 6. Daniel

  Este o realizarea exceptionala cara arata ca aici la Brasov, la Poiana Brasov, daca exista dorinta se pot face lucrurile repede si bine.

  Sunt nerabdator sa vad concursurile de peste tot.

  Hai Romania!!!!!

 7. razvan

  unde se gasesc bilete de vanzare

 8. EYOWF 2013 Press

  Intrarea este gratuita la toate competitiile

Lasă un comentariu

Detalii FOTE

În fiecare locaţie unde se vor desfășura competițiile FOTE va exista câte un magazin în care se vor vinde materiale promoţionale şi suveniruri  precum: mascote în miniatură, magneţi, insigne, căni inscripţionate, etc. Nu există un magazin online de unde să se poată procura aceste materiale.

În perioada 12-14 februarie la Predeal, pe baza sportivă de pe pârtia Clăbucet – sosire, se organizează un Campionat Naţional, o competiţie test de snowboard pentru pista ce va fi utilizată în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European. Orarul de desfăşurare al probei de concurs va fi identic cu cel din perioada Festivalului.

 

 

4 Comentarii la “Detalii FOTE”

 1. lucia tuta

  Buna ziua,
  Am tot cautat sa aflu o metoda de a cumpara materiale promotionale ale acestui eveniment.Inteleg ca nu se poate decat de la magazinele amenajate.Insa nu sunt din zona Brasovului si nu am nici o perspectiva de a putea ajunge acolo in aceasta perioad.Ce posibilitate imi oferiti?
  Multumesc

 2. EYOWF 2013 Press

  Doar de la magazinele special amenajate

 3. TAPOSU MANUELA

  Va rog sa-mi spuneti concret unde sunt magazinele de suveniruri in BV .La patinuar olimpic la Tractoru ? In Poiana unde ?
  Va multumesc !

 4. EYOWF 2013

  Buna ziua,
  Suvenirurile vor putea fi achizitionate de la locatiile unde se desfasoara concursurile.

Lasă un comentariu

Flacăra Olimpică a ajuns în Brașov – galerie foto

Flacăra Olimpică și-a încheiat lunga călătorie de la Atena, azi în Brașov. Torța Olimpică a fost purtată până la Primăria Brașov, de către doi sportivi locali tineri: Vlad Grigori, căpitanul echipei locale de hochei (juniori) și de patinatorul Vlad Ionescu.

Flacăra Olimpică va arde la Brașov pe toată durata Festivalului Olimpic al Tineretului European, până pe data de 22 februarie.

[scrollGallery id=15]

Eveniment remarcabil pentru sportul braşovean şi românesc : pentru prima dată, flacăra olimpică a poposit la poalele Tâmpei, pentru a marca desfăşurarea unei competiţii majore, înscrisă sub însemnele celor cinci cercuri olimpice! Este vorba despre Festivalul Olimpic al Tineretului European, care se organizează pe bazele sportive din judeţul Braşov, în perioada 17-22 februarie. Flacăra olimpică a intrat duminică în judeţul Braşov, fiind adusă de două ambasadoare ale sportului, din toate timpurile : Violeta Beclea Szekely şi Laura Badea, foste campioane olimpice. Flacăra olimpică a poposit mai întâila Predeal, unde se vor desfăşura întrecerile de schi fond şi snowboard. Torţa a fost predată primarului oraşului Predeal, Liviu Cocoş, care a declarat : ,,Este un moment istoric pentru oraşul Predeal şi nu numai. Toate eforturile noastre, legate de investiţiile, pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă s-au concretizat în primă fază prin omologarea internaţională a celor două baze sportive, pentru schi fond şi snowboard. Ne dorim ca în anii viitori, România să organizezela Predealcampionate europene şi mondiale, înscriindu-se astfel în strategia pe care ne-am propus-o, aceea de a organiza o ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă. Dorim ca pe întrega perioadă a întrecerilor desfăşuratela Predeal, în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European, un număr mare de locuitori ai oraşului, dar şi turişii aflaţi în zonă, să urmărească spectacolul sportiv oferit de aceşti tineri.”

Flacăra olimpică a plecat apoila Râşnov, acolo unde Festivalul Olimpic al Tineretului European programează întrecerile de sărituri cu schiurile, pe moderna bază de pe Valea Cărbunării.La Râşnov, torţa a fost purtată de Constantin Vlădea, în vârstă de 90 de ani, participantla Jocurile Olimpicede iarnă dela St.Moritz, din 1948, care a înmânat-o apoi primarului oraşului Râşnov, Adrian Veştea. Constantin Vlădea a trăit la intensitate maximă acest moment, spunând : ,,Mă bucur că am reuşit să port flacăra olimpică şi că acest simbol universal al sportului a ajunsla Râşnov, în beneficial tinerilor, care se vor întrece la festivalul sportiv dedicat lor”

La rândul său, primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea a declarat : ,,Mulţumesc tuturor generaţiilor de râşnoveni, care în decursul timpului au compus loturile olimpice ale României. Ceea ce am reuşit noi astăzila Râşnov, pe partea de infrastructură, este un lucru cu care ne mândrim şi care trebuia să se întâmple. Trebuia să ne ridicăm şi noi la nivelul infrastructurii din Uniunea Europeană şi ceea ce este important, este că râşnovenii merită din plin ca flacăra olimpică să ajungă în comunitatea noastră. Cu siguranţă că zilele viitoare baza de pe Valea Cărbunării va cunoaşte emulaţia specifică marilor competiţii şi de aceea aşteptăm mulţi localnici sau turişti să-i încurajeze pe sportivi.”

Apoi, flacăra olimpică a plecat spre un alt loc de referinţă, Cheile Grădiştei, acolo unde va avea loc competiţia de biatlon. La Cheile Grădiştei, pe o ninsoare abundentă, care a fost socotită drept un semnal bun, în perspectiva întrecerilor dela Festival, flacăra olimpică a fost purtată de fondistul Paul Pepene, campion mondial de juniori, care a înmânat-o proprietarului bazei sportive de biatlon, Ovidiu Gârbacea. La Cheile Grădişteia fost realizată unica bază de biatlon privată din lume, ea ridicându-se sau chiar depăşind nivelul bazelor sportive din alte ţări, cu tradiţie în sporturile de iarnă. Ovidiu Gârbacea a spus : ,,Flacăra olimpică a mai trecut prin România, cu prilejul JO dela Munchensau Moscova, dar acum a poposit chiarla Braşov, pentru o competiţie care se va desfăşura în ţara noastră. Aici, la Fundataşi Cheile Grădiştei există o tradiţie remarcabilă, în ceea ce priveşte sporturile de iarnă, astfel încât ne vom bucura de spectacolul sportiv oferit de întrecerile dela Festivalul Olimpical Tineretului.”

Ultimul popas al caravanei care a adus flacăra olimpică a fost făcut chiarla Braşov, unde torţa a fost înmânată primarului municipiului Braşov, George Scripcaru, care a spus : ,,Acest proiect a pornit acum câţiva ani, după consultări cu primarii din alte localităţi şi cu oficialităţi guvernamentale. Apoi, am început munca şi cred eu că am demonstrat că putem face acest lucru pentru România. Acum România a intrat pe harta sporturilor de iarnă şi nădăjduim că peste o jumătate de secol sau un secol, cei care vor fi atunci să aibă cuvinte frumoase despre strădaniile noastre de acum, materializate prin organizarea unui festival olimpic al tineretului european.La Braşovşi în judeţ vor veni cu acest prilej sportivi din 45 de ţări, oficiali ai Comitetului Olimpic. Momentul de deschidere al Festivalului va fi pe arena Liceului Sportiv, unde aşteptăm oaspeţi de seamă şi sperăm ca Braşovul să se ridice la înălţimea aşteptărilor unui astfel de eveniment major.”

Flacăra olimpică a fost aprinsăla Braşovde  Romica Pop-Dâmboianu ,acum în vârstă de 94 de ani, multiplă campioană naţională la patinaj artistic, dar şi arbitru internaţional. Pentru Romica Pop-Dâmboianu evenimentul are multiple semnificaţii : ,, Sunt foarte fericită că un asemenea eveniment sportiv are loc aici. De asemenea sunt emoţionată, că am reuşit să contribui şi eu la acest eveniment şi mulţumesc comitetului de organizare. Cred că va fi o competiţie, care va ridica prestigiul României şi Braşovului.”

Flacăra olimpică va fi expusă publicului timp de o săptămână, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Braşov.

 Dorin Dusa

 

 

 

 

 

2 Comentarii la “Flacăra Olimpică a ajuns în Brașov – galerie foto”

 1. elena frincu

  Desi am participant la 4 editii ale JO,vreau astazi sa multumesc celor care au facut posibila aceasta minunata organizare a FOTE.Este speranta mea ca tinerii din Romania for trai intr-o Tara normal a.Spiritual Olimpic.ne VA unii si impreuna com reusi.Success participantilor,respect Organizatorilor,iubire COSR.elf

Lasă un comentariu

Aplicatii FOTE pentru iPhone si iPad

Vineri au fost lansate aplicatiile gratuite pentru iPhone, iPad, tablete si smartphonuri disponibile in iTunes si Google Play.

Aplicatia contine programul competitiei, informatii despre organizatori si sponsori. In perioada competitiilor rezultatele sportive vor fi actualizate in 30 de minute de la terminarea intrecerilor.

2 Comentarii la “Aplicatii FOTE pentru iPhone si iPad”

 1. Bobo

  Cum se numeste aplicatia disponibila pentru Android in Google Play?

Lasă un comentariu

Voluntarii FOTE

MANAGER
Mr. Razvan ENOIU
E-mail: voluntar@eyowf2013.ro

Informație generală
Echipa voluntarilor pentru F.O.T.E. 2013 este numită “Volunteers EYOWF 2013” si este formata din 480 de membri.

Activități voluntar
Toți voluntarii sunt instruiți de către managerul fiecărui departament în domeniile lor de activitate și fiecare voluntar are un set de sarcini de îndeplinit.

Ore de lucru pentru voluntari
Majoritatea voluntarilor vor lucra maxim 10 ore pe zi. Din acest motiv, voluntarii vor lucra in ture.

Abilități lingvistice
Majoritatea voluntarilor sunt competenți lingvistic, mai ales în engleză.  Vă rugăm să scuzați eventualele pronunții greșite.

Cum să recunoști un voluntar?
Toți voluntarii sunt îmbrăcați în aceeași uniformă marcate cu semnele competiției, iar pe legitimatiile de acreditare este scris  „Volunteer”.

 

2 Comentarii la “Voluntarii FOTE”

 1. Coltea Catalin Razvan

  Buna ziua ,ma intereseaza sa lucrez ca voluntar,cu Engleza inteleg cit de cit,sint si eu sportiv si as fii bun de ajutor.Multumesc frumos.

 2. EYOWF 2013 Press

  Inscrierile pentru voluntari s-au incheiat. Ne pare rau

Lasă un comentariu

Servicii medicale la FOTE

MANAGER
Mr. Dan TANASE, M.D.
E-mail: medicalservices@eyowf2013.ro

Echipa care va asigura asistenta medicala la FOTE  este condusa de doctorul Dan Tanase, medic primar ortopedie si traumatologie de la spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti. Echipa este formata din 13 medici, 21 de asistente,  doi fizioterapeuti si 20 de voluntari. Deasemenea, la FOTE, vor mai fi prezenti si 14 specialisti anti-doping.

In fiecare locatie FOTE va exista cate o echipa medicala specializata si de prim ajutor pentru a trata eventualele accidentari ale sportivilor si pentru a-I transporta in siguranta la spital.

Prezentare generală a serviciilor medicale în locatii:

Biatlon – Cheile Gradistei – Fundata: Medic (Dr. Tatiana Arisanu), asistente medicale, transport cu sanie sau snowmobil, punct de prim ajutor în imediata apropiere a partiei de biatlon, ambulanta cu asistenta.

Sărituri cu schiurile – Valea Carbunarii: Medic (dr. Sorin Rădulescu), asistente medicale, salvamontisti, ambulanta, punct de prim ajutor situat în apropierea trambulinelor.

 Snowboard - Clăbucet: medic (dr. Ciprian Nanescu), asistentă medicală, doi salvamonti, 2 ambulante (una la vedere cu medicul de garda)

Va fi doar un singur punct de prim ajutor, situat în apropierea partiei (aproape de Oficiul de salvamont)

 Schi Fond – Valea Rasnoavei: medic (dr. Costin Dumitru), asistenta, transport cu sanie sau snowmobil, punct de prim ajutor situat în apropierea partiei de schi fond, ambulanta cu asistenta.

 Schi alpin-Poiana Brasov – “Subteleferic”: 2 medici pe schiuri (dr. Mihnea Dumitrescu şi dr. Iulian Creanga), asistenta, doi salvamontisti, 2 ambulante (una la vedere cu medicul de gardă). Punctul de prim ajutor este situat  la baza partiei.

 Patinaj artistic-Patinoarul Poiana Brasov: asistenta, punctul de prim-ajutor în apropierea loculului de desfăşurare, ambulanta cu asistenta.

 Patinaj viteza - Patinoarul Poiana Brasov: asistenta, punctul de prim-ajutor în apropierea loculului de desfăşurare, ambulanta cu medicul.

 Hochei pe gheaţă-Brasov – “Patinoarul Olimpic”: medicul (dr. Cristian Burnei), 2 asistente, punct de prim ajutor în interiorul patinoarului, ambulanta cu medicul.

 Centru medical principal – Complex Favorit

 • Program: tura de zi 08.00-22.00; tura de noapte 22.00-08.00 cu asistenta prezenta şi medicul de gardă la numarul de telefon: + 40 368 003 108

• Recepţie, 2 sali şi 1 camera de fizioterapie

• 3 medici – general, chirurg ortoped (dr. Cosmin Toma), medicina sportiva (dr. Nicolae Ploesteanu – directorul centrului medical).

• 3 asistente medicale / 1 asistenta la tura de noapte

• 2 fizioterapeuţi şi 1 asistent farmaceutic

• Ambulanta –  timp de raspuns max. 5 minute (pe-apel)

• Punct farmaceutic eliberare medicamente de bază 24 h/24 h

• În caz de urgenţe majore, ambulanţa va asigura transportul la Spitalul Judeţean Braşov care are permanent personal pentru toate specialitatile medicale;

• Fiecare hotel va fi prevăzut cu o cameră de consultare şi o cameră de fizioterapie pentru personalul medical din echipele care stau la hotel

Camerele de carantină

• Camere speciale de carantina vor fi disponibile în fiecare hotel.

Telefon de Urgenta: 122

Spitalul de Urgenta Brasov: +40 268 320 022; +4 0372.676.100

Lasă un comentariu

IT & COMUNICAȚII

MANAGER
Mrs. Gabriela Vlad
E-mail: it@eyowf2013.ro

Internet

Conexiunea la Internet va fi acordată, gratuit, tuturor locațiilor oficiale ale festivalului.

Locații (Brasov, Poiana Brasov, Predeal, Rasnov, Cheile Gradistei-Fundata)

Acoperirea internetului pentru locații este concepută pentru a servi în principal nevoile participanților, organizatorilor și mass-media.

Suport IT & Comunicații

Voluntari IT. Asigurarea la nivel mediu, suport tehnic general, cu următoarele abilități: diagnostic de hardware defect, rețea și conectivitate wireless, navigarea pe Internet. Ei sunt asistați de membrii echipei IT de specialitate.

Atribuirea voluntarilor – 14

-          8 voluntari – Locații

-          4 voluntari – Comitetul de Organizare, locuri de cazare ale sportivilor

-          1 voluntar – EOC Hotel

-          1 voluntar – Centrul principal de presă

 

IT 24/7 administrare Hardware și Software și servicii de suport în timpul competiției (un specialist IT și voluntarii la fiecare locație, EOC hotel, NOCDA – suport pentru toți participanții acreditați)

Servicii de support pentru Internet

Servicii de support pentru stații GSM & Radio

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Politica de securitate la FOTE

MANAGER
Mr. Claudiu Dobritoiu
E-mail: security@eyowf2013.ro

Personalul de la festivalul de securitate este compus din şeful securităţii şi doi asistenţi, unul pentru unitatea de cazare a delegațiilor NOC şi unul pentru locatii.

Unitatea de cazare a delegațiilor NOC (NOCDA) este păzită 24 de ore pe zi. Intrarea în zona rezidenţială şi în locatiile sportive este permisă numai cu ID-urile de acreditare sau permisii corespunzătoare. Toţi participanţii acreditați trebuie să poarte legitimatiile  de acreditare la vedere şi să dea spre control atunci când este necesar sau dacă este întrebat de către personalul de securitate.

In caz de urgenţă,  Departamentul de securitate şi Gestionarea a Crizelor de la Festival va avea autoritate deplină.

Lasă un comentariu

Flacăra Olimpică ajunge în Brașov

Pentru prima dată în istorie, Brașovul va fi gazda ceremoniei de aprindere a Flacării Olimpice.

            Torța Olimpică va ajunge duminică, în Brașov, la Casa Armatei și va fi purtată de către trei dintre cei mai reprezentativi sportivi brașoveni spre Primăria Municipiului Brașov.

            Flacăra Olimpică a FOTE 2013 a fost aprinsă potrivit ritualului olimpic, pe data de 2 februarie 2013, la Atena și adusă la București, o zi mai târziu, unde a fost expusă, timp de o săptămâna, într-un loc special amenajat din fața sediului COSR.

            Duminică, 10 februarie, ora 09.00, Torța Olimpică își va începe drumul, pe traseul București-Brașov, fiind preluată de către coloana oficială și înmânată, pe rând, primarilor din orașele importante de pe traseu.

            În localitățile unde se vor desfășura competițiile sportive, Brașov, Predeal, Râșnov, Cheile Gradiștei, vor fi organizate evenimente dedicate acestui simbol.

            Torța Olimpică va ajunge în Brașov, la Casa Armatei, ora 18.00 și va fi înmânată lui Vlad Grigori, căpitanul echipei de hochei a clubului Corona Brașov.

            Acesta are doar 15 ani și practică sportul de performanță de opt ani de zile, el a fost ales să poarte Torța FOTE 2013, datorită rezultatelor spectaculoase înregistrate.

            Tânărul sportiv își va continua drumul până în dreptul Muzeului de Artă, unde îi va înmâna Torța Olimpică lui Vlad Ionescu, un alt sportiv, în vârstă de 18 ani, recunoscut pentru performanțele sale ca și patinator.

            Acesta și-a început cariera sportivă în patinaj artistic la vârsta de șase ani, iar la șapte ani participa deja la Cupa României.

            Astăzi este multiplu campion național la juniori, vice-campion național la două ediții la seniori și are experiența a două Campionate Mondiale de Juniori.

            Vlad Ionescu se va îndrepta, alături de voluntarii FOTE, către Primăria Brașov, unde va preda Torța Olimpică, doamnei Romica Pop-Dâmboianu, care va continua tradiția aprinderii Flacării Olimpice, în cadrul unei ceremonii speciale.

            Protagonista acestui moment solemn împlinește în acest an 94 de ani, este brașoveanca și a fost campioană nationala la patinaj artistic până în 1942.

            Doamna Romica Pop-Dâmboianu este fiica Mariei Popp De Lemeny, prima campioană la patinaj artistic a României, în 1913 și prima brașoveancă participantă la o olimpiadă – cea din 1936 de la  Garmisch Partenkirchen - Germania.

            Maria Popp De Lemeny nu este unică doar prin faptul că a devenit prima campioană a României la patinaj artistic și prima participantă la o Olimpiada, ea este și prima brașoveancă cu educație universitară, absolvind Facultatea de Filosofie a Universității  din Viena și a devenit doctor în filosofie.

            Romica Pop – Dâmboianu și mama sa, Maria Popp De Lemeny, sunt sportivele de performanță ale Brașovului secolului trecut și reprezintă simboluri și mărturii ale faptului că sporturile de iarnă au fost practicate la nivel competițional în orașul nostru de peste 120 de ani!

            Momentul aprinderii Flacării Olimpice va fi însoțit de intonarea imnului oficial al Comitetului Olimpic Internațional, urmat de imnul României, interpretat de către corul Unison.

            Festivitatea se va încheia cu discursul doamnei Romica Pop-Dâmboianu, declarațiile oficialităților Festivalului Olimpic al Tineretului European, primarul orașului gazdă, George Scripcaru și un reprezentant al Comitetului Olimpic și Sportiv din România.

În încheiere, toți participanții vor fi invitați la un scurt cocktail.

            Flacăra Olimpică va fi expusă publicului timp de o săptămână, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Brașov, unde brașovenii și turiștii vor avea posibilitatea de a o admira și de a se fotografia cu aceasta.

            În data de 17 februarie, în cadrul unui moment festiv, alți sportivi remarcabili ai Brașovului, o vor purta până la Arena Sportivă Ion Țiriac, a Liceului cu Program Sportiv, în cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediția 2013.

Lasă un comentariu

Comitetul de Organizare al F.O.T.E s-a intalnit in Poiana Brasov

Ieri, Comitetul de Organizare al Festivalului Olimpic al Tineretului European Brasov 2013 a organizat o sedinta extinsa cu toti cei implicati in organizarea evenimentului. Au participat peste 300 de membrii ai diferitelor departamente   si managerii de discipline sportive.

La aceasta sedinta, condusa de primarul George Scripcaru, in calitate de Presedinte al Comitetului de Organizare si Dan Malusel, Directorul Executiv al Comitetului de Organizare, au fost invitati vice-premierul Gabriel Oprea, ministrul Tineretului si Sportului Nicolae Banicioiu, primarii Vestea Adrian (Rasnov) si Liviu Cocos (Predeal), Secretarul General COSR Ioan Dobrescu si Prefectul judetului Brasov Mihai Mohaci.

Primarul George Scripcaru, Presedinte al Comitetului de Organizare:

“Scopul acestei intalniri a fost ca toti cei implicati in organizarea evenimentului sa se cunoasca. Pana acum s-a lucrat pe departamente si am vrut sa le arat ce echipa performanta fac. Sintem in linie dreapta cu organizarea evenimentului, mai avem multe de facut dar sint convins ca la final Festivalul va fi o reusita si toti cei implicati vor fi felicitati pentru treaba buna depusa. Multumesc vice-premierului Gabriel Oprea pentru ceea ce a facut pentru Festival si multumesc si ministrului Banicioiu care, de cand este ministru, a facut ca lucrurile sa se miste in directia care trebuie.”

Vice-premierul Gabriel Oprea:

“Ati facut o treaba buna. Il felicit pe primarul George Scripcaru pentru modul in care a organizat lucrurile pana acum. In ceea ce priveste patinoarul din Poiana, acesta arata spectaculos. Am fost saptamana trecuta si era santier acum se afla intr-o stare foarte buna”.

Octavian Morariu, presedintele COSR:

“Ideea organizarii acestui Festival in Romania mi-a venit in 2007 cand mergeam la Trieste pentru Festivalul de atunci. Pe drum Fiatul pe care il conduceam s-a stricat de trei ori. Mi-am spus ca daca asa ceva se intampla la o masina italiana si noi putem sa organizam un eveniment important, trebuie doar sa avem incredere. Increderea lipseste cel mai mult romanilor. Am fost si am vorbit cu presedintele Traian Basescu, apoi cu primarul George Scripcaru sa organizam F.O.T.E. in Romania. In 2008, la Istanbul am obtinut organizarea si am inceput sa muncim pentru 2013. Din experienta olimpica mi-am dat seama ca putem organiza F.O.T.E.  pentru ca Romania are oameni foarte harnici, care au mereu cate ceva de dovedit, iar intr-o competitie oamenii sint cei mai importanti”.

Nicolae Banicioiu, ministrul Tineretului si Sportului 

“Este extraordinar ca in lume se vorbeste despre acest eveniment. Va felicit si va asigur ca Ministerul va face tot ce ii sta in putinta sa asigure cele mai bune conditii de desfasurare”.

Dan Malusel, Directorul Executiv al Comitetului de Organizare:

“In organizarea F.O.T.E. sint implicati aproximativ 1.200 de persoane dintre care 480 sint voluntari. Acestia lucreaza non-stop si cu profesionalism pentru reusita evenimentului.”

Lasă un comentariu

Traseul Tortei Olimpice in Bucuresti

Comitetul de Organizare al F.O.T.E a stabilit  programul traseului urmat de Flacăra Olimpică în Bucuresti sâmbătă, 9 februarie.

Se va parcurge un tur de 15 kilometri pe câteva artere principale ale capitalei, Torţa Olimpică fiind purtată de o ştafetă realizată din aproximativ 70 de persoane.
12:00 Start traseu Torta Olimpica in Bucuresti
12:25 Oprire: Piata Victoriei – Guvernul Romaniei
12:40 Piata Victoriei – Calea Victoriei – B-dul Natiunilor Unite
13:20 Oprire: Palatul Parlamentului
13:35 B-dul Natiunilor Unite – Str. Bogdan Petriceicu Hasdeu – Splaiul Independentei – B-dul Eroilor- B-dul Profesor Doctor Gh. Marinescu
14:00 Oprire: Palatul Cotroceni
14:15 Sos. Cotroceni – Sos. Grozavesti – Splaiul Independentei
14:30 Oprire Primaria Capitalei
14:45 Splaiul Independentei – Pasaj Basarab – B-dul Banul Manta – B-dul Ion Mihalache – Str. Ion Mincu – B-dul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle – B-dul Matei Basarab – Arcul de Triumf
15:45 Sosire Casa Olimpica

1 Comentariu la “Traseul Tortei Olimpice in Bucuresti”

Lasă un comentariu

Programul Ceremoniei de Deschidere a FOTE 2013

Organizatorii Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013 au făcut public programul ceremoniei de deschidere ce va avea loc duminică, 17 februarie, de la ora 19:30, pe arena Liceului Sportiv din Braşov.

 PROGRAM:

Salut  de Bun Venit în 3 limbi  (romana, engleza si franceza),
Ceremonia intonarii imnului de stat al României – Corul Unison,
Defilare delegaţii, prima ţară Grecia, dupa care, în ordine alfabetica, în engleză, ţările participante, ultima ţară România,
Cuvântări ale oficialităţilor: Primarul municipiului Braşov, Preşedintele EOC Patrick Hichey, Preşedintele României sau, în cazul în care nu este prezent, Prim-Ministru, care va declara deschis  Festivalul  Olimpic al Tineretului European, ediţia a 11-a
Anunţarea ceremoniei de arborare a drapelului olimpic şi intonarea imnului olimpic,
Deplasarea pe stadion a drapelului olimpic,
Ridicarea drapelului olimpic şi intonarea imnului IOC,
Anunţarea ceremoniei de aprindere a torţei,
Difuzarea filmului de prezentare a traseului torţei olimpice din Grecia în România,
Intrarea torţei pe stadion şi aprinderea oficială a flăcării olimpice,
Jurământul sportivilor, arbitrilor şi antrenorilor, jurământul se va depune pe scena cu mâna pe drapel,
Program artistic, care va cuprinde două concerte, Trupa Sensor, Inna şi joc de lasere şi lumini.
21:00 Închiderea festivităţii

5 Comentarii la “Programul Ceremoniei de Deschidere a FOTE 2013”

 1. Ionut

  Pe ce baza este intrarea la festivitatea de deschidere? Ca am citit un articol cum ca primarul a zis ca intrarea va fi pe baza de invitatie.

 2. p0pel

  Din cate am inteles se intra pe baza de invitatie. De unde se pot procura acestea?

 3. Adrian Manea

  Este bine. Pacat ca pana acum nu s-a sesizat mai mult mas-media. O observare: Lipseste din prezentare ceremonia de preluare a drapelului olimpic de la Liberec. Poate adaugati evenimentul langa aprinderea flacarii olimpice.

  Cu stima si apreciere pentru efort

 4. burlacu claudiu

  De unde luam bileteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ? Sau este doar exclusivitate pentru cei bogati ?

 5. EYOWF 2013

  Buna ziua,
  Accesul la ceremonia de deschidere se face pe baza de invitatie. Ceremonia de deschidere va fi transmisa live pe un ecran in Piata Sfatului.
  Accesul la toate locatiile unde se desfasoara probele sportive este GRATUIT, in limita locurilor disponibile (la patinoare).

Lasă un comentariu

Invitati de marca la Festivalul Olimpic al Tineretului European, Brasov 2013

In conferinta de presa de ieri, Comitetul de Organizare al F.O.T.E. a anuntat prezenta lui Jacques Rogge, presedintele Comitetului Olimpic International (CIO), la Ceremonia de Deschidere ce va avea loc in 17 februarie, de la ora 19:30, pe Arena Liceului Sportiv din Brasov.

De asemenea, la eveniment  va fi prezent si Patrick Hickey, preşedintele Comitetului Olimpic European (EOC).

In aceste zile se asteapta raspunsul la invitatiile de participare trimse presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si premierului Victor Ponta.

Jacques Rogge, presedintele Comitetului Olimpic International

 

Patrick Hickey, preşedintele Comitetului Olimpic European

Lasă un comentariu

A fost stabilita macheta medaliilor F.O.T.E.

Comitetul de Organizare al Festivalului Olimpic al Tineretului European editia de iarna Brasov 2013 a stabilit macheta medaliilor ce vor fi acordate castigatorilor competitiilor sportive.

Medaliile  vor fi turnate in 3 culori auriu, argintiu, bronz si vor fi prinse cu un snur multicolor ce va cuprinde culorile cercurilor olimpice.

Aceste medalii vor fi realizate de catre o firma din Bucuresti ce are o experienta de peste 20 de ani în domeniu.

3 Comentarii la “A fost stabilita macheta medaliilor F.O.T.E.”

 1. Dragos Radu

  as vrea sa stiu daca se fac si suveniruri pe baza acestor machete…eu stiu, niste medalii care sa fie gasite in locuri potrivite,sau daca firma care le realizeaza sa se ocupe…:-??

 2. EYOWF 2013 Press

  Suveniruri se vor vinde la locatiile unde se vor desfasura competitiile sportive

 3. Dragos Radu

  online nu gasesc nimic??

Lasă un comentariu

Conferința de presă a Comitetului de Organizare al F.O.T.E., marți 5 februarie

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, Președintele Comitetului de Organizare al F.O.T.E: „Festivitatea de deschidere va avea loc în data de 17 februarie la ora 19:30 pe Arena Liceului Sportiv. După aceea urmează recepţia, care va avea loc la Casa Armatei pentru invitaţii  din ţară şi din străinătate. Începând cu a doua zi vor avea loc competiţiile care se vor desfăşura pe fiecare bază sportivă în parte: la Cheile Grădiştei, Râşnov, Predeal, Braşov şi Poiana Başov. Graficul competiţiei poate fi accesat, împreună cu detaliile,  în orice moment pe siteul oficial al F.O.T.E.  Lucrurile au intrat în linie dreaptă şi pot să spun că am recuperat în momentul de faţă din timpul care s-a pierdut din anumite motive ”.

Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului: „România rămâne cu ceva. România rămâne cu o structură sportivă de care sportivii noştri au nevoie, de care se vor bucura toţi cetăţenii, nu numai sportivii noştri de performanţă. Este îmbucurător că după 20-30 de ani, avem o competiţie importantă în ţara noastră. Apreciez eforturile uriaşe  ale comitetului de organizare, depuse în special ale domnului primar George Scripcaru. Comitetul Olimpic Sportiv Român este cel care a facut posibil ca această competiţie să se desfăşoare în România, iar noi, Ministerul Tineretului şi Sportului, anterior ANST, ne-am străduit să punem umărul aşa cum am putut”.

Octavian Morariu, președintele COSR: „ În urma festivalului rămâne o infrastructură, rămâne o moştenire fizică pe care o puteţi vedea cu toţii. Lucrul cel mai important este că am căpătat experienţă. Moştenirea pe care am căpătat-o în urma evenimentului constă în experienţa de a organiza asemenea competiţii şi unul din rolurile acestei competiţii este de a deschide calea pentru altele. Mai sunt foarte multe lucruri de făcut. Nu vă ascund că mai suntem preocupaţi de anumite detalii, vorbesc de pationarul din Poiana Brașov. Este în termen, dar trebuie să supraveghem acest termen cu mare atenţie. Au fost emoţii, dar competiţia este încă în faţa noastră. Un bilanţ asupra evenimentului îl vom avea cu toţii în seara zilei de 22 şi nu înainte. Până atunci avem foarte mult de muncit. Puteţi să contaţi pe faptul că toată lumea de aici este extrem de determinată în a reuşi această competiţie”.

Dan Măluşel, director executiv al Comitetului de Organizare al F.O.T.E.: Este o competiţie multisport, ce se desfăşoară pentru prima dată în ţara noastră. Sunt competiţii de ski alpin, ski fond, snowbord, biathlon, sărituri cu skiurile, patinaj viteză pe pistă scurtă, patinaj artistic şi hochei. Aceste discipline se desfăşoară în şapte locaţii. Aceste informaţii le găsiţi pe siteul fote2013.ro sau eyowf2013.ro. Aici puteţi găsi programul pe ore cu începere din data de 17, când vor avea loc primele antrenamente oficiale şi bineînţeles deschiderea oficială a acestui festival. Decizia de a stabili bazele pe care se ţin competiţiile sportive au luat-o cei de la COSR, luând în considerare în primul rând distanţele de parcurs din satul olimpic către aceste baze. Bazele le ştiţi, dar să ştiţi că nu s-au ignorat şi nu au fost date de-o parte bazele sportive care au fost deja amenajate ca şi cele existente care au fost deja omologate. Au fost luate în considerare şi bazele de rezervă: pentru ski alpin Azuga, pentru snowbord la Buşteni şi dacă nu o să avem timp foarte bun este luată în considerare şi baza Valea Dorului d ela Sinaia şi pentru snowboard şi pentru ski alpin”.

Lasă un comentariu

Intrare liberă la Ceremonia de Deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European

Comitetul de Organizare F.O.T.E. a venit cu precizări în legătură cu defășurarea evenimentului. Astfel, la Ceremonia de Deschidere, ce se va desfășura pe Arena Liceului Sportiv, vor avea prioritate  cei care beneficiază de acreditări şi invitaţii (sportivii, delegaţii, oficialităţile, comitetul de organizare,presa etc). În funcţie de locurile  care vor rămâne disponibile, vor putea intra vizitatori dornici să vadă Ceremonia. Nu există bilete de acces care să le permită intrarea la această festivitate.
La competițiile sportive ce se vor desfășura în Brașov, Poiana Brașov, Râșnov, Predeal și Cheile Grădiștei-Fundata intrarea este gratuită pe tot parcursul Festivalului.
În ceea ce privește starea pârtiilor din Poiana Brașov, pasionaţii sporturilor de iarnă, trebuie să ştie că pe perioada competiției se închid pârtiile Lupu şi Subteleferic, pentru efectuarea antrenamentelor și pentru organizarea competițiilor.

Lasă un comentariu

ONOARE: Primarul Braşovului a primit Flacăra Olimpică pe Stadionul „Panathenaic” din Atena

Flacăra olimpică destinată celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care va arde pe toată durata competiţiei găzduite în perioada 17-22 februarie în judeţul Bra­şov, a fost aprinsă sâmbătă în Gre­cia, în cadrul unei festivităţi pro­gra­ma­te pe Stadionul „Panathenaic” din Atena, locul unde în 1896 au fost or­ga­ni­zate întrecerile primei ediţii a J.O. mo­derne.
România a fost reprezentată la fes­ti­vitatea aprinderii simbolului olim­pis­mu­lui de preşedintele Comi­te­tu­lui Olim­­pic şi Sportiv Român, Octavian Mo­rariu, de ministrul Tineretului şi Spor­tului, Nicolae Bănicioiu, şi de primarii George Scripcaru (Braşov) – preşedintele Comitetului de Orga­ni­zare al FOTE 2013, Adrian Veştea (Râşnov) şi Liviu Cocoş (Predeal).
După aprinderea flăcării cu a­ju­torul razelor solare, aceasta a fost pre­luată de preşedintele Comitetului O­lim­pic Elen, Spyros Kapralos, care i-a în­mânat-o lui George Scripcaru.
Ceremonia s-a încheiat cu into­narea imnurilor de stat ale României şi Greciei.
„A fost o mare onoare pentru România şi un privilegiu pentru mine să primesc flacăra în ţara în care s-au născut Jocurile Olimpice. Odată cu flacăra olimpică, pe care am adus-o în România pentru prima dată în istoria acestei ţări, vom promova valorile şi principiile olimpismului. Evenimentul repre­zin­tă unul dintre cele mai im­por­tante momente în istoria sportului românesc şi înţelegem pe deplin sentimentul de împlinire pe care o asemenea onoare îl poate aduce. FOTE va contribui semnificativ la conştientizarea importanţei spor­tu­lui, în special în rândul generaţiei ti­nere”, a menţionat primarul Bra­şo­vului.
Flacăra a ajuns ieri în jurul prân­zului în ţara noastră, torţa FOTE fiind aprinsă în cadrul unei festivităţi care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Aşa cum am mai anunţat, până va fi adusă la Braşov, torţa este expusă timp de o săptămână în faţa forului condus de Octavian Morariu.
În altă ordine de idei, Comitetul de Organizare al Festivalului Olimpic al Tineretului European a ales drept me­lodie oficială a competiţiei „Balada” lui Ciprian Porumbescu, prelucrată de Emil Lassaria.

sursa: Transilvania Expres

2 Comentarii la “ONOARE: Primarul Braşovului a primit Flacăra Olimpică pe Stadionul „Panathenaic” din Atena”

 1. Doamna Maria-Iuliana

  Ma bucur ca se intampla un asa de mare si important eveniment in Romania si mai ales in oresele mele de suflet, Predeal, unde am crescut si Brasov orasul unde locuiesc acum.
  Chiar daca nu sunt acasa in aceste zile, doresc tutror mult succes !

 2. Maria

  Felicitari pentru organizarea acestui Festival,eu locuiesc in Brasov si ma mandresc de acest lucru,s-au facut lucruri minunate aici, cu toate ca au fost voci neantemeiate privind folosirea partiilor si a patinuarelor.FELICITARI.

Lasă un comentariu

FOTE 2013: Nicolae Bănicioiu – E momentul ca sportul să vorbească şi spiritul olimpic să dăinuiască cât mai mult

Este prima oară când flacăra olimpică arde pentru România şi eu cred că e momentul ca sportul să vorbească şi spiritul olimpic să dăinuiască cât mai mult de acum şi la noi, a declarat ministrul tineretului şi sporturilor Nicolae Bănicioiu, cu prilejul ceremoniei din faţa sediului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român în care a fost aprinsă flacăra olimpică ce va arde la Braşov cu prilejul Festivalului Olimpic al Tineretului European de iarnă (17-22 februarie).

 Flacăra olimpică a fost aprinsă pe un soclu amplasat în faţa sediului COSR din Capitală, străjuit de 2 soldaţi ai regimentului de gardă, după un scurt ceremonial care a recreat coregrafia momentul aprinderii flăcării olimpice de la Atena. Şase tinere, îmbrăcate în veşminte albe şi crem deschis, de la grupul de dansatori Vertige, au dansat pe ritmuri greceşti şi în final au înmânat o torţă aprinsă cunoscutei exploratoare Uca Marinescu, căreia i-a revenit onoarea de a aprinde flacăra olimpică în faţa Casei Olimpice.

”Este extraordinar ceea ce s-a întâmplat azi în România, flacăra olimpică este la Bucureşti. E un eveniment deosebit care începe pe 17 februarie. Încep prin a urca sincer succes sportivilor români, antrenorilor care îi pregătesc. Ştiu că sunt poate momente mai dificile, dar cu siguranţă orice efort al lor va fi răsplătit de recunoştinţa şi aplauzele fiecăruia dintre noi. Îmi doresc şi sunt convins că acei care au organizat vor fi gazde foarte bune şi vor face ca tot ce s-a spus bun despre România să fie adevărat. Este prima oară când flacăra olimpică arde pentru România şi eu cred că e momentul ca sportul să vorbească şi spiritul olimpic să dăinuiască cât mai mult de acum şi la noi”, a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

Octavian Morariu, preşedintele COSR, a mulţumit oficialităţilor care s-au implicat din 2007 în realizarea acestui proiect:”Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect, începând cu 2007, preşedintelui României, guvernelor României, primarului oraşului Braşov George Scripcaru, pentru eforturile pe care le-a depus, ministrului tineretului şi sportului. Suntem cu toţii o foarte mare echipă care munceşte de ceva timp la acest proiect. Aducerea flăcării olimpice în România este un preambul la jocurile ce vor debuta la Braşov, în 2 săptămâni, jocuri pentru care lucrează sute de oameni şi pe care sperăm să le organizăm încât să facem cinste mişcării sportive din România, cinste ţării noastre”.

George Scripcaru, primarul oraşului Braşov şi preşedintele comitetului de organizare al FOTE 2013:”Mă bucur să suntem împreună aici. Ieri s-a întâmplat un lucru extraordinar pentru România şi mă bucur că eu am fost reprezentantul ţării mele la Atena, într-un loc plin de importanţă şi unde olimpismul, care înseamnă pace, prietenie, ne-a oferit această şansă minunată nouă ca şi ţară. Sper să facem un lucru bun pentru România şi să avem un plus ca şi imagine în Europa, să facem ca sporturile de iarnă să aibă şi în România parte de importanţa cuvenită”.

Ion Ţiriac, fost preşedinte al COSR, aprecia că ediţia de iarnă a FOTE va scoate ţara noastră din anonimatul sporturilor de iarnă. ”Avem aici alături de noi un mare simbol, simbolul că sportul olimpic românesc trăieşte. E un merit pe care ni l-am câştigat de-a lungul deceniilor ca o naţiune liberă a olimpismului. Este speranţa pe care o avem că o să devenim din nou ceea ce am fost, şi încet încet să ne câştigăm rândul în lume, în domeniul în care am fost decenii întregi lideri mondiali. Faptul că acest festival se desfăşoară în România e un început, ieşim din anonimat. Faptul că se desfăşoară în Braşov, mă onorează, m-am născut acolo şi voi rămâne braşovean o viaţă întreagă”, a declarat fostul tenisman.

La ceremonia au participat numeroase personalităţi din lumea sportului precum Octavian Bellu, Elisabeta Lipă, Georgeta Andrunache, Laura Badea, Elena Frâncu, George Boroi, secretarul de stat al MTS, Carmen Tocală, fostul preşedinte al COSR, Ion Ţiriac etc.

sursa: AGERPRES

Lasă un comentariu

FOTE 2013: Flacăra olimpică a ajuns la Bucureşti

Flacăra olimpică, ce va arde pe timpul Festivalului Olimpic al Tineretului European din Braşov (17-22 februarie), a sosit duminică pe aeroportul Otopeni din Capitală, adusă de o delegaţie din care au făcut parte Octavian Morariu, preşedintele COSR, Nicolae Bănicioiu, ministrul tineretului şi sportului, George Scripcaru, primarul oraşului Braşov.

 Flacăra olimpică, simbol al olimpiadelor moderne, a fost aprinsă sâmbătă de la razele soarelui pe stadionul de marmură Panathenaic din Atena, în prezenţa oficialilor greci şi români, şi a fost transportată apoi cu avionul, cu ajutorul unui lămpi speciale, la Bucureşti.

Preşedintele COSR, Ocavian Morariu, a intrat în Salonul oficial al aeroportului purtând lampa cu flacăra olimpică ce va arde în timpul FOTE 2013.

“Este o foarte mare bucurie, o foarte mare onoare şi o foarte mare mândrie să aducem flacăra olimpică în România. Pentru prima oară flacăra olimpică s-a aprins pentru România, pe vechiul stadion olimpic, ieri la Atena, cu ocazia unei ceremonii foarte emoţionante. Suntem evident bucuroşi, dar în acelaşi timp ştim că avem o misiune foarte grea de îndeplinit. Peste două săptămâni încep jocurile şi va trebui să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor, nu numai a celor de aici, dar şi a prietenilor noştri din lumea olimpică.

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în acest mare proiect. Am alcătuit cu toţii o echipă mare, care lucrează de ceva vreme la acest proiect şi suntem pe de o parte încrezători, pe de altă parte foarte motivaţi pentru ca el să reuşească”, a declarat preşedintele Octavian Morariu la aeroport.

După această declaraţie, oficialii au părăsit aeroportul şi s-au îndreptat către sediul COSR, unde va fi aprinsă torţa olimpică, cu prilejul unei ceremonii speciale.

Flacăra olimpică va fi expusă într-un loc special, pe esplanada din faţa sediului COSR de duminică până pe 9 februarie, după care va fi purtată de o ştafetă spre Braşov. Torţa olimpică va ajunge la Braşov pe 17 februarie, când va avea loc festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Flacăra olimpică va arde pentru prima oară la o competiţie din România, cu prilejul FOTE 2013 ce se desfăşoară sub auspiciile CIO.

Sabrerul Rareş Dumitrescu şi antrenorul lotului naţional masculin de sabie, Mihai Covaliu, medaliaţi cu argint la JO de vară de la Londra 2012, fac parte din ştafeta ce va purta torţa olimpică la Braşov, pe 17 februarie, înainte de ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă 2013.

Competiţiile sportive au loc în intervalul 17-22 februarie la bazele sportive din Râşnov, unde vor avea loc săriturile cu schiurile, la Predeal, unde se vor desfăşura întrecerile la schi fond şi snowboard, în Poiana Braşov, care va găzdui concursurile de patinaj artistic, short-track şi schi alpin, Patinoarul Olimpic din Braşov va găzdui turneul de hochei, iar la Cheile Grădiştei se desfăşoară competiţiile de biatlon.

sursa: AGERPRES

foto: gsp.ro

1 Comentariu la “FOTE 2013: Flacăra olimpică a ajuns la Bucureşti”

 1. Camelia Plastoi

  Felicitări celor implicati în organizare!
  Multumim că ne onoraţi cu astfel de manifestări.

Lasă un comentariu

Videoclipul de prezentare oficial al FOTE 2013

14 Comentarii la “Videoclipul de prezentare oficial al FOTE 2013”

 1. camelia mihai

  e superb va uram mult succes

 2. Anisia Pica

  Fain, faina si muzica aleasa. Bafta multa! :)

 3. Sabau

  Foarte frumos.Mult succes !

 4. Nela Mitu

  Bine aleasa muzica, ne reprezinta. Mult succes!

 5. Marius POPA

  reusit :D … chiar sincere felicitari pentru acest ghid de prezentare :D

 6. Alexandru George Barzic

  Superb… abea astept sa inceapa sa vedem si calitatea partiilor, in mod normal ar trebui sa fie suficienta zapada datorita tunurilor care o sa mearga 24/7. Sper sa nu fie ultimul si sa se organizeze astfel de evenimente cat mai des. Mult succes concurentilor.
  Ne vedem pe partie

 7. nistor danutz

  super…bravo echipei….si sa fim mandri ca brasovul a fost ales sa organizeze o astfel de competitie majora la nivel european….bineinteles ca daca aceste competiti care urmeaza sa vina se vor desfasura ca la carte nu este exclus ca tot in brasov sa se desfasoare si jocurile olimpice de iarna….asa ca sa fim mandri si sa lucram in continuare la ce tine de infrastructura ….sper ca anul asta dupa cum sa promis se va face si aeroportul in brasov…mult succes echipelor participante si fie ca cel mai bun sa castige…

 8. Mihai

  Ca brasovean si ca roman, organizarea jocurilor ma face sa ma simt inca o data bucuros si mandru de locurile in care m-am nascut! Felicitari si mult succes pe durata evenimentului!

 9. mariana dumitrescu

  întotdeauna am spus că țara noastră este cea mai frumoasă și are tot ce-i trebuie.Mare,Munte ceeace alte țări nu au.Prin promovarea asta vom arăta lumii ce a pierdut că nu a vizitato.Mult succes romînilor în toate disciplinele de iarnă.

 10. Echipa MANDRU CA SUNT ROMAN.NET

  Vrem sa va felicitam pentru ceea ce ati reusit sa faceti! Ati reusit sa puneti atat Brasovul cat si Romania pe harta sportului mondial! Ceea ce ati reusit sa creati este minunat! Va dorim multa bafta, organizare usoara si sa nu aveti parte decat de “incidente” frumoase si reusite! Prin acest eveniment ati reusit sa faceti o publicitate Brasovului si Romaniei cum nu a reusit nici o campanie de promovare a Romaniei pana acuma.

  In numele intregii echipe din spatele proiectului mandrucasuntroman.net si a comunitatii noastre de romani de pe facebook va multumim!
  Suntem MANDRI de ceea ce ati reusit sa faceti si sa creati! BRAVO!!!

 11. Nemo

  Foarte profi prezentarea si fara accente stupide. Abia astept, cred ca o sa si vin. SUCCES!

 12. Claudiu Marian

  Superb.felicitar si multă bafta copiilor noștri la toate disciplinele
  Tare mi-as fi dorit sa fii putut fi acolo sa dau o mana de ajutor colegiului de arbitri la alpine.
  Salutari si multă bafta din Norvegia

 13. bubu

  e sooper prezentarea ….mult success si cat mai multa distractie

 14. Mihaela

  Minunata prezentarea ! Eu sunt de doua ori mandra: odata ca e la noi in Romania si a doua oara, nepotul meu face parte dintre voluntarii de acolo !

Lasă un comentariu

Ceremonia de aprindere a flacarii olimpice – Atena

[scrollGallery id=14]

Lasă un comentariu

(Foto Galerie) Aprinderea Flăcării Olimpice în Atena pentru F.O.T.E. Braşov

Sâmbătă, la Atena a avut loc ceremonia de aprindere a Flăcării Olimpice pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European ediţia de iarnă, Braşov 2013.

Torţa Olimpică a ajuns la Bucureşti astăzi, unde va sta la Casa Olimpică şi va începe traseul spre Braşov pe data de 10 februarie, după următorul program: 14:45 sosire în Predeal, 15:10 plecare spre Râşnov, 15:45 sosire la Râşnov, 16:15 plecare spre Cheile Grădiştei, 16:50 sosire în Cheile Grădiştei – Fundata, 17:05 plecare spre Braşov, 18:00 sosire Braşov-Casa Armatei. De remarcat că în finecare localitate, va fi o scurtă ceremonie dedicată evenimentului, iar flacăra olimpică va fi înmânată primarilor localităţilor respective.

La 18:10, flacăra va fi aprinsă în curtea interioară a Primăriei Braşov (platoul de la Casa Căsătoriilor), iar torţa FOTE va fi preluată în mod simbolic de primarul municipiului Braşov.

[scrollGallery id=14]

1 Comentariu la “(Foto Galerie) Aprinderea Flăcării Olimpice în Atena pentru F.O.T.E. Braşov”

 1. Dabija Lenuta

  BRAVO ROMANIA !!
  FELICITARI ECHIPEI CARE S-A OCUPAT DE ORGANIZAREA EVENIMENTULUI !!
  Sportul romanesc (istoria lui) merita sa fie organizat un astfel de eveniment.
  Felicitari si mult succes organizatorilor si sportivilor .

Lasă un comentariu

Balada lui Ciprian Porumbescu, prelucrată de Emil Lassaria, este melodia oficială a F.O.T.E 2013

Comitetul de Organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European a decis să aleagă drept melodie oficială  Balada lui Ciprian Porumbescu, prelucrată de Emil Lassaria.

Această melodie va fi ascultatăla Ceremoniilede Deschidere şi  Închidere a Festivalului şi în toate spoturile de promovare a evenimentului.

Balada lui Ciprian Porumbescu este autentic românească, este pură, sinceră, te răscoleşte, îţi umblă prin trecut, te răvăşeşte, îţi pătrunde în urechi, în sânge, te poartă prin trecut şi îţi intră în inimă. Este imposibil să nu te sensibilizezi la auzul sunetelor dulci, sfăşietoare, venind dinspre o tristeţe atemporală.

Ciprian Porumbescu a compus Balada în numai 7 zile, număr poate deloc întâmplător, sugerând parcă printr-o banală coincidenţă perfecţiunea.

Ciprian Porumbescu este  unul dintre cei mai faimoşi compozitori  români. Printre cele mai populare lucrări ale sale sunt: “Balada pentru vioară si orchestră” op.29, opereta “Crai nou” pusă în scenă pentru prima dată în sala festivă a Gimnaziului Românesc dinBraşov(astăzi Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”), unde pentru scurtă vreme a fost profesor de muzică (1881-1883), „Hora Braşovului”.

Premiera operetei „Crai Nou” dinBraşovîn1882 aînregistrat un adevărat succes în rândul publicului braşovean. Şi oamenii simpli, şi oamenii intelectuali îl iubeau pe tânărul muzician. Iată ce scria tânărul muzician în numărul din septembrie 1882 al Gazetei Transilvaniei: “Publicul, peste 2.000 de oameni, stătea cu pălăria-n mână şi fiecare putea să-şi spună, că un asemenea popor, plin de viaţă şi de inteligenţă nu poate să dispară niciodată”…

Într-o scrisoare către tatăl ei, după premieră, Mărioara, sora lui Ciprian, consemna: Opereta a avut un succes extraordinar de mare (…) Când a ieşit Ciprian din culise să ia loc la pupitrul dirijorului, a fost salutat cu aplauze furtunoase. După uvertura aşa de frumoasă şi melodioasă, s-a ridicat cortina. Această imagine va rămâne veşnic în memoria mea şi o sorbeam cu ochii. Pe o parte a scenei, fetiţe, pe cealaltă, flăcăi. Ei se găseau toţi într-o pădure, sus strălucea luna – Crai Nou – şi tineretul a ieşit afară ca să se închinela Crai Nou.Toţi în costume naţionale, care străluceau şi scânteiau de te orbea. Ce costume splendide, mă credeam transportată într-o pădure din poveşti (…) După primul act, lumea striga cât putea Porumbescu!, după al doilea îşi întrecură măsura, bătăi din picioare, strigăte nesfârşite Porumbescu!, Porumbescu!

La rândul său, Ciprian mărturisea:„ Astăzi am ajuns să-mi văd dorinţa împlinită, mi-am văzut visul cu ochii, am avut aplauzele frenetice pentru opul meu, am auzit chemând sute de voci, pline de entuziasm şi căldură numele meu (…) Ce să mai zic, ce să mai aştept de la viaţa mea, de la viitorul meu? Puteam să am şi să mă aştept la o rasplată a studiilor şi ostenelilor mele până acum, mai mare decât am aflat-o acuma?”

AjunslaBraşov, Ciprian Porumbescu solicită postul de profesor de muzicăla Gimnaziulgreco-ortodox român din localitate.

Prin contract, “Eforia şcolară angajază pe d-nul Ciprian G. Porumbescu ca profesor secundar de cântarela Gimnaziu, la Şcoala Comercială reală, precum şi în clasa a II-a şi a I-a de fete, cu un salariu anual de 500 de florini” pentru a preda ”muzica vocală în acele şcoale cu 12 ore pe săptămână după planul dat de Direcţiunea şcoalelor noastre medii”.

Catedra profesorului Ciprian Porumbescu, din anul şcolar 1881-1882, era alcătuită, după cum rezltă din Anuarul gimnaziului braşovean, din 10 ore rezervate predării noţiunilor teoretice de muzică vocală băieţilor din clasele I-IV gimnaziale (4 ore),  I-IV reale (4 ore), fetelor din clasele a IV-a şi a V-a (2 ore) şi 2 ore erau atribuite organizării corului elevilor din clasale V-VIII de gimnaziu şi clasele I-III de la Şcoala Comercială.

Manual de muzică prin care Ciprian Porumbescu oferă informaţii utile în legătură cu  concepţia didactică, cu principiile pedagogice ale autorului, cu metodele, procedeele, cu materialul demonstrativ, cu exerciţiile aplicative folosite de “profesorul de cântări” Ciprian Porumbescu, precum şi cu conţinutul şi volumul materiei predată în anul şcolar 1981-1982la Braşov.

Emil Lassaria – Balada

Surse:

Familia Porumbescu şi Braşovul, înŢaraBârsei, anul V, nr.5, septembrie-octombrie  1933

A XVIII programă a Gimnaziului mare, public, român de religie ortodoxă-răsăriteană,Braşov, pe anul 1881-1882

wikipedia.com

garbo.ro

dacicool.ro

1 Comentariu la “Balada lui Ciprian Porumbescu, prelucrată de Emil Lassaria, este melodia oficială a F.O.T.E 2013”

 1. Alex

  Foarte buna alegerea

Lasă un comentariu

LIVE din Atena: Ceremonia aprinderii flăcării olimpice

Ceremonia aprinderii flăcării olimpice a fost transmisă live, Sâmbătă, 2 februarie 2013, începând cu orele 11.00, ora României (10.00 ora Europei Centrale).

Domnii George Scripcaru, Adrian Veștea și Liviu Cocoș, primarii localităților gazdă FOTE 2013, Brașov, Râșnov și Predeal, vor fi cei care vor aduce flacăra olimpică în România, din Atena.

[iframe src="http://www.ustream.tv/recorded/28980104" width="608" height="368"]

1 Comentariu la “LIVE din Atena: Ceremonia aprinderii flăcării olimpice”

Lasă un comentariu

FOTE 2013: Torţa olimpică se va aprinde la Bucureşti, pe 3 februarie

Flacăra olimpică, unul dintre simbolurile Jocurilor Olimpice moderne, care va arde pe toată perioada desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), ediţia 2013, de la Braşov, va sosi la Bucureşti, direct de pe Stadionul Panathenaic din Atena, pe data de 3 februarie.

Aeronava care va aduce flacăra olimpică va ateriza pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”, duminică, la ora 13,10, iar delegaţia care o va purta, din care fac parte preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, şi primarul oraşului Braşov, George Scripcaru, va trece prin Salonul Oficial al aerogării.

Flacăra va aprinde torţa olimpică a FOTE, care, timp de o săptămână, până pe 9 februarie, va fi expusă într-un loc special amenajat pe esplanada din faţa sediului COSR, din B-dul Mărăşti, nr. 20 A, sector 1, Bucureşti. Pe data de 9 februarie, torţa va face un tur de o jumătate de zi pe străzile Capitalei, aproximativ 100 de oameni urmând a face parte din ştafeta care va parcurge un traseu ce măsoară 16 km. Dintre cei 100 de purtători ai torţei, 20 vor fi cetăţeni obişnuiţi.

Aprinderea torţei olimpice a FOTE va avea loc în cadrul unei ceremonii speciale, care va începe duminică, la ora 14,30. Şapte vestale din Ansamblul Vertige vor prezenta un moment artistic, ”prin dansul lor ritual urmând a-i purta pe cei prezenţi în Grecia Antică”.

La finalul evenimentului, la care vor fi prezente numeroase personalităţi, Octavian Morariu, Nicolae Bănicioiu şi George Scripcaru vor susţine o conferinţă de presa organizată în Sala Amfiteatru din cadrul Casei Olimpice.

Sabrerul Rareş Dumitrescu şi antrenorul lotului naţional masculin de sabie, Mihai Covaliu, medaliaţi cu argint la JO de vară de la Londra 2012, fac parte din ştafeta ce va purta torţa olimpică la Braşov, pe 17 februarie, înainte de ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă 2013.

Competiţiile sportive au loc în intervalul 17-22 februarie la bazele sportive din Râşnov, unde vor avea loc săriturile cu schiurile, la Predeal, unde se vor desfăşura întrecerile la schi fond şi snowboard, în Poiana Braşov, care va găzdui concursurile de patinaj artistic, short-track şi schi alpin, la Braşov, pe Patinoarul Olimpic de hochei, iar la Cheile Grădiştei, competiţiile de biatlon.

AGERPRES

Lasă un comentariu

Intrare liberă la concursurile din cadrul Festivalului Olmpic al Tineretului European

Comitetul de Organizare a F.O.T.E  a decis ca intrarea la concursurile de lala Festivalul Olimpical Tineretului European să fie gratuită.

Concursurile se vor desfășura în următoarele locații după un program ce va fi anunțat în curând.

Schi Alpin Poiana Brasov Subteleferic
Schi Fond Predeal Valea Rasnoavei
Sărituri cu schiurile Rasnov Valea Carbunarii
Patinaj viteză Poiana Brasov Patinoarul Poiana Brasov
Hochei pe gheaţă Brasov Patinoarul Olimpic Brasov
Patinaj artistic Poiana Brasov Patinoarul Poiana Brasov
Biatlon Fundata Cheile Gradistei
Snowboarding Predeal Clabucet sosire

Din punct de vedere al infrastructurii, al bazelor sportive şi a amenajărilor necesare pregătirile sunt aproape finalizate. Astăzi au început manevrele de umplere a balonului presostatic ce va acoperi Patinoarul din Poiana Braşov.

Consorţiul de trei firme care a câştigat investiţia privind acoperirea patinoarului din Poiana Braşov, arenă necesară şi obligatorie pentru desfăşurarea Micii Olimpiade dela Braşov (17-22 februarie), s-a angajat că pe 5 februarie sportivii vor putea începe aici antrenamentele. Timp de o lună, constructorii au lucrat la fundaţie, iar ieri a fost desfăşurată prelata balonului presostatic care va acoperi arena.

Organizatorii se așteaptă la un mare număr de turiști care să asiste la concursuri dar și la ceremoniilor de deschidere şi de închidere ale F.O.T.E.

Din 15 februarie apar primii oaspeţi şi anume conducătorii delegaţiilor care pregătesc toate detaliile pentru întâmpinarea sportivilor şi a întregii echipe. Din data de 16 februarie vor sosi şi delegaţiile din cele 45 de ţări participante.

Organizatorii au pus la dispoziţie cele mai bune condiţii de cazare, peste standardul obişnuit. În Satul Olimpic, cele mai bune 8 hoteluri care au acceptat condiţiile de cazare pentru participanţiila FOTE 2013, vor oferi servicii de cazare de calitate.

Lasă un comentariu

Pregătiri pentru aducerea Torței Olimpice în Brașov

Comitetul de Organizare a Festivalului  Olim­pic al Tineretului European (F.O.T.E.) a anunțat că Ceremonia de Aprindere a Flăcării Olimpice va începe în data de 2 februarie, pe stadionul  Panathenaic din Grecia. În cadrul Ceremoniei, Preşedintele Comisiei de Organizare va ţine un discurs în limba română și va fi efectuat un schimb de cadouri  simbolice între reprezentanţii Greciei și României. TVR va transmite în direct acest eveniment.
Pe 3 februarie echipa F.O.T.E. se întoarce în România pentru a aduce flacăra la Casa Olimpică din București unde va fi expusă spre vizitare.
Sabrerul Rareş Dumitrescu sau antrenorul de sabie Mihai Covaliu, ambii cetăţeni de onoare ai Braşovului, medaliaţi cu argint la Jocurile Olimpice din vara trecută, va purta Torța Olimpică în Brașov, pe 17 februarie,  când va avea loc Ceremonia de Deschidere a F.O.T.E.

Lasă un comentariu

Lista sportivilor care vor reprezenta Romania la F.O.T.E.

Zilele trecute au fost stabiliţi sportivii care ne vor reprezenta la Festivalul Olimpic al Tineretului European  la disciplinele biatlon, schi alpin, schi fond, sărituri şi snowboard. Sportivii pentru Patinaj şi Hochei vor fi anunţaţi zilele următoare.

Nume – vârstă – club sportiv

Biatlon

 1. Buzas Dorottya –  1995 – CSS Miercurea Ciuc
 2. Craciun Richard – 1995 – CSS Miercurea Ciuc
 3. Demeter Raul Andrei – 1995 – CSS Baia Sprie
 4. Focze Bernadette – 1995 – CSS Miercurea Ciuc
 5. Gego Hunor – 1996 – CSS Miercurea Ciuc
 6. Kristo Norbert – 1996 – CSS Miercurea Ciuc
 7. Racz Renata – 1996 – CSS Miercurea Ciuc
 8. Valean Andreea Oana – 1995 – CSS Baia Sprie

 Schi alpin

 1.   Caill Ania Monica – 1995 -CS Caraimanul Busteni
 2. Centiu Mihai Andrei – 1996-  CS Universitar Brasov
 3. Ciocanel Raluca – 1996 – CS Carpati Sinaia
 4. Fratila Robert Renaldo – 1996 – CS Carpati Sinaia
 5. Nicolescu Ioan Alexandru – 1996 -AS Montana Ski Poiana Brasov
 6. Papp Koppany – 1996 – CSS Miercurea Ciuc

 Schi Fond

 1. Bajko Reka – 1996-  CSS Gheorgheni
 2. Capata Daniela Sabinela – 1996-  LPS Bistrita
 3. Cioanca Alin Florin – 1995 – LPS Bistrita
 4. Cojocaru Luca Daniel – 1995 – CSS Sinaia
 5. Pripici Daniel Florin – 1995 – CSS Sinaia
 6. Sara Erszebet Emilia – 1996 – CSS Gheorgheni
 7. Talpas Marius Daniel – 1995 – LPS Bistrita
 8. Vakaria Edit – 1995 – CSS Gheorgheni

Sărituri cu schiurile

 1. Buzescu-Purice Robert – 1997 – CSS Brasovia
 2. Haralambie Daniela – Vasilica – 1997 – CS Sacele
 3. Pîtea Sorin Iulian  - 1997 – CSS Dinamo Râsnov
 4. Tatu Robert Valentin – 1996 – CS Dinamo Centrul Sportiv Brasov
 5. Torok Eduard – 1997 – CSS Dinamo Râsnov
 6. Trîmbitas Raluca Madalina – 1996 – CSS Brasovia

Snowboard

 1. Almasi Peter – 1997 -CS Triple S Predeal
 2. Chereches Luana – 1996-  CS Crazy Bike Sibiu
 3. Ungureanu Ionut Daniel – 1997 –  CS Triple S Predeal
foto: www.sportrevolution.ro

Lasă un comentariu

FOTE 2013: 400 de voluntari vor asigura buna desfasurare a Festivalului Olimpic al Tineretului European

400 de voluntari fete şi băieţi vor participa la toate activităţile programate cu ocazia Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) care va avea loc în judeţul Braşov în perioada 17-22 februarie.

 Toţi voluntarii cunosc limba engleză şi franceză, dar sunt şi care vorbesc limbile italiană, germană sau maghiară. Voluntarii vor fi prezenţi peste tot începând din aeroportul Bucureşti-Otopeni unde sosesc sportivii şi delegaţiile acestora, în Satul Olimpic, bazele sportive unde au loc competiţiile, mijloacele de transport pentru sportivi şi oficiali, hoteluri, peste tot. Vor fi de un real folos având în vedere că este vorba despre 1505 sportivi şi oficiali din 45 de ţări, a declarat joi pentru AGERPRES, Florin Mişcă din Comitetul de Organizare al festivalului.

În Satul Olimpic, sportivii vor avea la dispoziţie o zonă pentru petrecerea timpului liber în care vor exista diverse jocuri specifice vârstei lor, vor putea asculta muzică, se vor relaxa.

Pentru transportul sportivilor la competiţiile care au loc la bazele sportive din Braşov, Râşnov, Poiana Braşov, Predeal şi Cheile Grădiştei, sportivii, antrenorii acestora, oficialii vor avea la dispoziţie 50 de autocare mari şi 35 de microbuze. Asistenţa medicală va fi asigurată de 10 ambulanţe cu echipaj de urgenţă. La Bazele sportive unde vor avea loc săriturile cu schiurile, competiţiile de schi fond şi schi alpin vor fi permanent câte două ambulanţe, a mai spus Florin Mişcă.

Alte două elicoptere vor monitoriza şi supraveghea permanent toate zonele în care se vor desfăşura competiţiile sportive. Primii sportivi care ajung la Braşov, sunt cei din Rusia care au dorit să vină pentru pregătire la Baza sportivă de Biatlon de la Cheile Grădiştei din 10 februarie, restul delegaţiilor încep să sosească din 16 februarie.

Reamintim că meciurile turneului de hochei din cadrul FOTE 2013 vor avea loc la Patinoarul Olimpic din Braşov, patinajul artistic şi patinajul viteză se vor derula pe patinoarul din Poiana Braşov, aflat în construcţie, întrecerile de sărituri cu schiurile vor fi găzduite de Baza Olimpică de pe Valea Cărbunării, schiul fond şi snowboard-ul se vor desfăşura la Predeal, schiul alpin pe pârtia Subteleferic din Poiana Braşov, iar biatlonul la Cheile Grădiştei.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat joi pentru AGERPRES că, în cazul în care lucrările la patinoarul din Poiana Braşov nu se vor finaliza până la începerea festivalului există o variantă de rezervă pentru un patinoar ultramodern din judeţul Harghita.

“Lucrările la patinoar sunt în desfăşurare. Miercuri am vorbit cu constructorul şi i-am spus că îl sprijinim cu tot ce are nevoie. Depinde de el dacă se ţine de graficul de lucrări pe care l-a prezentat în momentul în care a preluat lucrarea. În cea mai rea situaţie avem varianta Cârţa sau Miercurea Ciuc. La Cârţa este un patinoar ultramodern, foarte dotat care a costat câteva milioane de euro. Sper să nu ajungem în această situaţie. În rest suntem în grafic cu celelalte proceduri,organizări”, a spus primarul.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European găzduit de judeţul Braşov participă următoarele ţări: Albania, Andorra, Armenia, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Macedonia, Franţa, Georgia, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtentein, Lituania, Luxemburg, Republica Moldova, Monaco, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Turcia, Ucraina.

Lasă un comentariu

Licitaţie pentru serviciile FOTE

Serviciile pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Braşov vor fi scoase la licitaţie, separat, pe baza unei cereri de ofertare. Organizatorii au apelat la această procedură simplificată după ce achiziţionarea “la pachet” a serviciilor care presupunea desemnarea unui singur furnizor pentru toate serviciile nu a avut succes.

În acest sens, Asociaţia “Comitetul de organizare a Festivalului Olimpic al Tineretului European” a postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice anunţurile pentru achiziţionarea unor servicii, cum ar fi: publicitatea, transportul participanţilor, închirierea, instalarea şi manipularea containerelor cu dotările aferente pentru bazele sportive şi achiziţionarea echipamentelor sportive.

Licitaţiile se vor desfăşura în perioada 29 ianuarie-1 februarie.

1 Comentariu la “Licitaţie pentru serviciile FOTE”

 1. Internet prin satelit LTH

  Am instalat sisteme de internet prin satelit si echipamente wireless la Cabana Postavaru si jos pe platoul de la telegondola. Aveti semnal si in telegondola de jos pana dupa lac. si apoi dupa ce coborati la statia de sus, o parte din partii sunt acoperite. Conectarea este libera. Punem si webcams in functie de sugestiile dumneavoastra.

Lasă un comentariu

Atractii turistice: Casa Sfatului din Brasov

În 23 decembrie 1420, era emis actul care face referire pentru prima dată la camera destinată „acordării dreptăţii” şi şedinţelor Magistratului orașului, situată deasupra bolţii breslei blănarilor din piaţa principală a “Cetății Brașovului”. Documentele ulterioare consemnează lucrările care au loc la construcția amintită din anul 1503 sub denumirea de Praetorium. În 1521 sunt menţionate camera paznicului şi închisoarea din Casa Sfatului, în timp ce turnul mai vechi, devenit parte din ansamblu, a fost supraînălţat în anii 1515 şi 1528, fiind prevăzut cu un acoperiş piramidal înconjurat de cele patru turnuleţe, care simbolizau în Evul Mediu jurisdicția supremă a orașului – jus gladii. Începând cu 1520, meşterul Georgius din Sighişoara lucrează la montarea cadranul ceasului din turn ornamentat cu steme, decorul fiind refăcut de Dominicus pictor în 1528, cu „luna și patru stele bogat aurite”. În timpul villicului Michael Hermann, ulterior jude primar al orașului, clădirea este renovată, fiind amenajat un nou spațiu pentru ședințele comunității centumvirale (1646).

Distrusă de incendiul din anul 1689, care a afectat majoritatea clădirilor reprezentative din „Cetatea Brașovului”, Casa Sfatului este reconstruită în stil baroc, între 1774 şi 1778, cu loggia decorată cu stema orașului şi acoperişul turnului „în bulb de ceapă”, păstrat în această formă până în anul 1910. La sfârşitul secolului al XVIII-lea, ceasul din „Turnul trompeţilor”, cu cadranele pictate de Joseph Moor în 1775, reprezenta una dintre atracţiile oraşului.
Până în 1923, în Casa Sfatului s-a păstrat arhiva oraşului, iar din 1950 clădirea a primit funcţiunea de muzeu, cu colecții de istorie și arheologie.

[scrollGallery id=13]

Lasă un comentariu

Sursa: http://turism.brasovcity.ro

Date cheie EYOWF 2013: 910 sportivi din 45 de tari !

Comitetul de Organizare al EYOWF 2013 (FOTE), a anuntat cifrele finale privind participarea sportivilor la eveniment.

Schi Alpin: 187 sportivi, Biatlon: 145 sportivi, Schi Fond: 168 sportivi, Sarituri cu Schiurile: 85 sportivi, Snowboarding: 91 sportivi, Patinaj Artistic: 50 sportivi, Short Track: 64 sportivi, Hochei pe Gheață: 120 sportivi.

TOTAL SPORTIVI: 910 (559 băieți + 351 fete)

3 Comentarii la “Date cheie EYOWF 2013: 910 sportivi din 45 de tari !”

 1. Florin Serac

  Doresc PROGRAMUL DE DESFASURARE pentru totate competitiile pe date, locatii si ore de incepere!
  MULT SUCCES!

 2. Florin Serac

  Multumesc!

Lasă un comentariu

80 de hotelieri au fost instruiți pentru FOTE 2013

Direcția Sanitar Veterinară a organizat in data de 22.01.2013 o instruire a 80 de operatori economici din domeniul alimentaţiei publice şi a turismului în vederea bunei organizări a FOTE 2013 (Festivalul Olimpic al Tineretului European, din perioada 17 – 22 februarie).

„Aceste acţiuni de prevenire au un scop foarte util. În primul rând, avem sarcina de a repoziţiona aplicarea tuturor normelor de igienă, procesare şi aprovizionare, astfel încât acestea să fie cunoscute de toţi procesatorii din industria ospitalităţii. Apoi, vom începe controalele în echipe mixte. Laboratorul nostru e pregătit să lucreze în permanenţă în această perioadă, vom prelua probe de alimentele de la toate obiectivele la care sunt cazaţi şi hrăniţi participanţii la competiţia sportivă. Hotelierii noştri au experienţă în turism, dar dorim să ridicăm standardele” a declarat Dorin Eneache, directorul DSVSA Brașov.

Lasă un comentariu

Credit text: Brasov.net

Atracții turistice: Biserica Neagră din Brașov

[scrollGallery id=12]

Lasă un comentariu

Sursa: http://turism.brasovcity.ro

Dl. Oprea: Felicit Comitetul de organizare FOTE pentru activitatea depusă

gabriel oprea fote 2013

Comitetul interministerial care monitorizează activitatea FOTE 2013 s-a întâlnit astăzi în Poiana Braşov cu membrii Comitetului de Organizare.

Vicepremierul Gabriel Oprea, conducătorul comitetului interministerial, s-a declarat încântat de stadiul lucrărilor de pregătire a Festivalului Olimpic de iarnă a Tineretului European:

“Am felicitat Comitetul de Organizare pentru modul cum au recuperat timpul pierdut. Instituţiile statului vor susţine necondiţionat acest Festival deoarece este foarte important pentru imaginea României” a declarat Gabriel Oprea.

Delegaţia de la Bucureşti a mai vizitat trambulinele de la Râşnov. Patinoarul din Poiana Braşov şi Patinoarul Olimpic din Braşov.

Din Comitetul interministerial mai fac parte ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, ministrul delegat pentru Turism, Maria Grapini, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Anghel Andreescu, Secretarul de Stat din Ministerul Sănătății Raed Arafat şi George Scripcaru, primarul Braşovului.

Lasă un comentariu

Mai putin de 30 de zile …

Concentrarea este la nivel maxim, pentru ca intregul Comitet de Organizare doreste ca Festivalul sa fie un succes, iar Romania sa demonstreze ca poate organiza orice competitie sportiva de iarna.

Lasă un comentariu

112 – Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) reprezintã o componentã importantã a obligaţiilor serviciului universal, fiind prevãzut şi în una din Directivele semnificative pentru politicile sectorului de telecomunicaţii din acquis-ul UE.

Apelarea numărului 112 reprezintă o cale rapidă de a comunica cu dispeceratele de urgenţă (Poliţie, Pompieri, Ambulanţă) în timpul unei situaţii de urgenţă.

Sistemul 112 funcţionează la nivelul întregii ţări, în toate reţelele de telefonie, fixe sau mobile.

112 - respect şi preocupare faţă de problemele cetăţeanului!

Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă este constituit în scopul furnizarii către cetăţeni a Serviciului de urgenţă 112 şi asigură preluarea apelurilor de urgenţă de la cetăţeni şi, după caz, transmiterea acestora către agenţiile specializate de intervenţie, sau al prelucrării lor şi alertării directe a echipajelor de intervenţie în vederea asigurării unei reacţii imediate, uniforme şi unitare pentru soluţionarea urgenţelor. Pentru furnizarea Serviciului de urgenţă 112, SNUAU este compus din centrele unice pentru apeluri de urgenţă, dispeceratele de urgenţă şi dispeceratele integrate de urgenţă, organizate la nivel de reşedinţă de judeţ, la nivelul municipiului Bucureşti şi la nivelul municipiilor şi oraşelor sau acolo unde este necesar.

Centrele unice pentru apeluri de urgenţă sunt operate de administratorul SNUAU, Dispeceratele de urgenţă sunt operate de agenţiile specializate de interventie iar Dispeceratele integrate de urgenţă sunt operate de administratorul SNUAU şi de agenţiile specializate de intervenţie.Sistemul asigură cooperarea între agenţiile specializate de intervenţie ale Poliţiei, Pompierilor, Ambulanţei, SMURD şi Jandarmeriei care au obligaţia de a asigura intervenţia la urgenţe.

 

Personalul Centrelor de preluare a apelurilor de urgenţă 112 este compus din personal specializat care răspunde la apelurile de urgenţă 24 din 24 de ore. Ei sunt instruiţi pentru a asista apelanţii în cazuri de urgenţă şi a-i ajuta în cel mai scurt timp posibil.
Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 se apelează atunci când este necesară intervenţia agenţiilor specializate de intervenţie, pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea cetăţeanului, ordinea publicăproprietatea publică sau privată ori mediul.

 FUNCŢIONALITĂŢI

 Centrele unice pentru apeluri de urgenţă dispun de o bază de date care îi ajută pe operatorii 112 să identifice numărul de telefon (ANI) de la care este apelat serviciul de urgenţă, să identifice apelantul şi să localizeze apelul (ALI), incidentul produs (în baza unui index de incidente) precum şi resursele de intervenţie cele mai apropiate (AVL). Acest lucru este posibil cu ajutorul indicilor/sistemelor de identificare:

 

 

ANI  identificarea automată a numărului de telefon: pe monitorul operatorului apare numărul postului telefonic de unde este apelat sistemul.

ALI  identificarea automată a locaţiei: pe monitorul operatorului apar adresa apelantului, locul de unde acesta sună şi o serie de informaţii suplimentare necesare pentru a exploata toate resursele în vederea găsirii soluţiei optime pentru a ajunge în timp util la locul incidentului.

În vederea soluţionării cazurilor de urgenţă, se foloseşte şi aplicaţia AVL (Automatic Vehicle Location) care identifică poziţia autovehiculelor angajate în procesul de intervenţie la situaţiile de urgenţă dotate cu echipamente de comunicaţii radio (convenţionale sau digitale) care conţin un subsistem GPS. Pentru a putea transmite datele între terminalele mobile şi serverul AVL, aplicaţia AVL utilizează reţelele radio digitale şi/sau analogice (convenţionale), pentru poziţionarea vehiculelor de intervenţie şi identificarea traseelor optime de deplasare a acestora.

Sistemul permite înregistrarea convorbirilor şi stocarea datelor.

Modalitatea de procesare a unui caz

Tip incident:  un cetăţean apelează 112 pentru a semnala un accident rutier, cu victime;

- sistemul identifică numărul de telefon al persoanei care a semnalat cazul;

-se identifică natura / tipul incidentului;

- se determină numele şi adresa abonatului postului telefonic prin căutare automată în baza de date (la fel se procedează şi în ţările Uniunii Europene, S.U.A. şi Canada, fiind o măsură necesară pentru aflarea veridicităţii apelului) sau prin interviu cu apelantul;

- se determină locul incidentului, posibil ca acesta să nu corespundă cu adresa apelantului;

- operatorul cere apelantului date despre caz/victimă – persoane blocate, numărul victimelor, vârstă, sex, repere locaţie, ş.a.;

- se transmit, automat, toate datele, simultan, la dispeceratele Poliţiei, Ambulanţei şi Pompierilor/SMURD – pentru acest caz, altfel, pentru un alt tip de incident poate fi angajat doar un singur dispecerat (această operaţiune de transfer se realizează în 2-3 secunde);

- dispecerii stabilesc rapid mijloacele de intervenţie care participă la soluţionarea cazului, având la dispoziţie aplicaţia AVL (Localizare Automata a Vehiculelor) şi le alocă pentru intervenţie;

- pe hartă se afişează conexiunea caz – mijloace de intervenţie;

CE ADUCE NOU SISTEMUL 112

-          UNICITATE

-          RAPIDITATE

-          EFICIENŢĂ

-          ACCES FACIL

-          UNIVERSALITATE (MULTILINGVISM)

-          CONFIDENŢIALITATE

-          COOPERARE ÎNTRE AGENŢIILE DE URGENŢĂ

-          COOPERARE INTERJUDEŢEANĂ A AGENŢIILOR DE URGENŢĂ

În baza legii, confidenţialitatea este o obligaţie a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) şi a personalului său.

Utilizarea resurselor materiale şi umane la intervenţia de urgenţă este mult mai eficientă şi reprezintă un instrument util al actului managerial în rezolvarea situaţiilor de urgenţă. În acest fel, cele mai apropiate echipe de intervenţie vor sosi la faţa locului, economisind minute importante în salvarea unei vieţi omeneşti.

112 este număr unic european de urgenţă, benefic pentru turişti şi oameni de afaceri străini aflaţi pe teritoriul României.

112  este singura cale de comunicare ce poate activa simultan toate agenţiile responsabile în intervenţia la urgenţe.

Există toate premisele ca prin utilizarea eficientă a resurselor materiale şi umane implicate în rezolvarea urgenţelor să se micşoreze considerabil, timpul de intervenţie. Acest lucru este posibil şi datorită unicităţii numărului şi prin transferul simultan al datelor către agenţiile de urgenţă.

Determinarea automată a numărului şi locaţiei urgenţelor permite identificarea apelurilor false şi/sau injurioase.

Apelul la 112 este universal şi gratuit.

Numărul de urgenţă 112 este gratuit şi poate fi apelat din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă.
Abonaţii care apelează 112 nu plătesc sume suplimentare la factura telefonică.

Un operator de la Centrul de preluare a apelurilor de urgenţă 112 va adresa anumite întrebări apelantului cu privire la natura urgenţei pentru care solicită ajutor şi va transfera apelul către agenţiile serviciilor specializate de intervenţie responsabile să intervină la tipul de incident semnalat.

Dacă apelaţi Serviciul de urgenţă 112 trebuie să anunţaţi:

 

- Ce urgenţă aveţi;

- Unde este urgenţa;

- Unde vă aflaţi;

- De la ce număr de telefon sunaţi;

- Cum vă numiţi.

După furnizarea acestor date trebuie să rămâneţi la telefon pentru a fi puşi în legătură cu agenţia de urgenţă de care aveţi nevoie şi pentru a primi eventuale recomandări.

Dacă legătura cu numărul 112 se întrerupe, trebuie să sunaţi din nou. Rămâneţi calmi şi răspundeţi la toate întrebările; nu închideţi până când nu vi se cere acest fapt.

Sunaţi la 112 doar dacă aveţi o urgenţă!

Serviciul de urgenţă 112 funcţionează permanent, 24 din 24 de ore, 7 zile pe săptămână.
CUM SĂ FIŢI PREGĂTIŢI PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ?
Există probabilitatea ca fiecare dintre noi să fie nevoit să folosească 112 măcar o dată în viaţă.

112 nu reprezintă doar un număr de telefon, ci un ajutor rapid care depinde de informaţiile vitale pe care le oferiţi.

Când o persoană nu este pregătită să anunţe o urgenţă pot apărea frica, panica şi confuzia. Din fericire, dacă o persoană este pregătită şi aplică unele principii şi proceduri de bază, aceasta poate anunţa adecvat o urgenţă.

Când sunteţi puşi în faţa unei situaţii de urgenţă, fiţi calmi. Este foarte important să vă concentraţi asupra a ceea ce urmează să solicitaţi şi să răspundeţi corect la întrebările puse de operatoare. Evaluaţi situaţia, adunându-vă gândurile, înţelegeţi ceea ce se întâmplă. Intrebati-vă: Ce trebuie să fac?, apoi treceţi imediat la acţiune.

Trebuie să evitaţi cu orice preţ panica pentru a putea face faţă situaţiei în mod inteligent. Nu uitaţi că timpul este extrem de preţios în cazul unei urgenţe.

Dacă ţineţi cont de aceste sfaturi puteţi contribui la salvarea unei vieţi, puteţi împiedica extinderea unui incendiu în împrejurimi, puteţi preveni o crima sau o infracţiune şi puteţi contribui la prinderea un criminal sau infractor.
CÂND SECUNDELE CONTEAZĂ, RĂSPUNDEŢI URGENT LA ÎNTREBĂRILE OPERATORILOR 112

Dacă doriţi să beneficiaţi de serviciile puse la dispoziţie prin sistemul 112, nu ezitaţi să vă daţi datele cerute de operator!

Apelul la 112 este posibil şi în situaţia în care, în urma neplăţii abonamentului, operatorul v-a întrerupt accesul la convorbirile telefonice.
CUM FOLOSIM TELEFONUL MOBIL?
- telefonul dumneavoastră mobil poate fi setat să apeleze 112 apăsând doar pe o tastă, însă ATENŢIE, puteţi apela accidental la 112 şi să nu ştiţi;

- folosiţi telefonul cu grijă, pentru a preveni apelarea automată din greşeală a numărului 112!

- în cazul în care aveţi activată opţiunea “Număr ascuns”, sistemul 112 are capacitatea de a determina automat numărul şi locaţia dumneavoastră!

- părinţii trebuie să îi înveţe pe copii să folosească telefonul mobil pentru a suna, în caz de urgenţă, la 112!

- dacă vă aflaţi într-o zonă în care furnizorul dumneavoastră de telefonie mobilă nu are acoperire şi trebuie să sunaţi de urgenţă la 112, nu disperaţi!

Apelul la 112 va fi preluat de alt operator de telefonie mobilă care are acoperire în zona respectivă;
- apelul de la un telefon mobil cu cartelă reîncărcabilă nu furnizează identitatea dumneavoastră. Răspundeţi corect la întrebările operatoarULUI si daţi amănunte despre locaţia exactă a urgenţei (puncte de reper).

NU UITATI! INAINTE DE A PORNI LA DRUM, ASIGURATI-VA CA BATERIA TELEFONULUI ESTE INCARCATA!

Dacă bateria este pe sfârşite, s-ar putea să daţi un singur telefon. In acest caz fiţi gata să furnizaţi informaţii complete despre natura urgenţei.

Lasă un comentariu

Seminarul sefilor de misiune

[scrollGallery id=11]

Lasă un comentariu

Training voluntari 26-28 Octombrie 2012

[scrollGallery id=10]

Lasă un comentariu

Training voluntari 19-21 Octombrie 2012

[scrollGallery id=9]

Lasă un comentariu

Training voluntari 12-14 Octombrie 2012

[scrollGallery id=8]

Lasă un comentariu

Training voluntari 2-4 Noiembrie 2012

[scrollGallery id=7]

Lasă un comentariu

“Cupa FIS” la sărituri cu schiurile, cel mai mare eveniment din istoria Râşnovului – înainte de FOTE 2013

În perioada 18-20 ianuarie, baza sportivă de pe Valea Cărbunării, din Râşnov, găzduieşte “Cupa FIS” la sărituri cu schiurile, considerat cel mai mare eveniment din istoria oraşului.

La competiţia de la Râşnov vor lua startul loturile naţionale de sărituri cu schiurile din 10 ţări: Austria, Rusia, Polonia, Letonia, Kazahstan, Belarus, Ucraina, Bulgaria, România şi, în premieră, China. Această competiţie înregistrează şi o premieră naţională: primul concurs oficial internaţional de pe o trambulină K90, cea mai mare din România. Va fi o competiţie onorată de peste 45 de sportivi şi peste 20 de sportive, o adevărată repetiţie pentru apropiatul Festival Olimpic al Tineretului European.

“Avem în faţă o competiţie test, înainte de FOTE. Este o verificare la cel mai înalt nivel, pentru că pretenţiile Federaţiei Internaţionale de Schi sunt la fel de mari precum cele ale Comitetului Internaţional Olimpic. Dincolo de orice, va fi o sărbătoare pentru oraşul nostru”, a declarat Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov.

Puiu Gaspar, secretar general al FRSB: “Nu este lucru uşor ca Federaţia Internaţională de Schi să-şi pună numele alături de un oraş. Râşnovul merită însă aceasta, pentru că aici avem o bază sportivă de talie internaţională. Prin participarea celor zece loturi naţionale, Cupa FIS ocupă deja un loc de frunte în calendarul federaţiei internaţionale.”

Ţara noastră va fi reprezentată la această competiţie de un lot de 10 sportivi, în frunte cu Dana Haralambie.

Programul “Cupei FIS”:
Vineri, 18 ianuarie: ora 9,00 – Antrenament oficial HS 71, ora 13,00 – Antrenament oficial HS 100;
Sâmbătă, 19 ianuarie: ora 10,00 – Concurs HS 71, ora 14,00 – Concurs HS 100;
Duminică, 20 ianuarie: ora 10,00 – Concurs HS 71, ora 14,00 – Concurs HS 100.

Secretarul general al FRSB a precizat, de asemenea, că baza de la Râşnov va găzdui în 2014 Cupa Mondială la sărituri pentru fete, la care vor fi prezente cele mai bune sportive, care vor veni de la Jocurile Olimpice, la Râşnov.

Lasă un comentariu

Începe săptămâna repetiţiilor generale pentru FOTE

Săptămâna 14-20 ianuarie este foarte importantă, în perspectiva desfăşurării la Braşov şi împrejurimi a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Şi aceasta, pentru că în această perioadă se vor face repetiţiile generale, cu ajutorul unor competiţii, desfăşurate pe toate bazele sportive, care vor găzdui întrecerile Festivalului, cu excepţia celui de-al doilea patinaoar, cel din Poiana Braşov, care nu a fost finalizat. Cel mai important concurs se va desfăşura week-end-ul viitor la Râşnov, pe baza sportivă de pe Valea Cărbunării. Este vorba despre “Cupa FIS” la sărituri cu schiurile, la care vor fi prezenţi sportivi din România, Rusia, Kazahstan, Belarus, Polonia, Ucraina, Bulgaria, China şi care programează întreceri pe trambulinele K 64 şi K90.

Programul competiţiei este următorul:
Vineri, 18 Ianuarie
9:00 – Antrenamente oficiale – 3 runde HS 100m Baieti
10:00 – Antrenamente oficiale – 3 runde HS 71m Fete

Sâmbătă, 19 Ianuarie
9:00 – Săritura de probă – HS 100m Băieţi
10:00 – Competiţie – prima rundă
11:00 – Competiţie – a doua rundă
12:30 – Săritură de probă – HS 71m Fete
13:30 – Competiţie prima rundă
- A doua rundă – 20 minute după ultima săritură
Ceremonia de premiere va fi la 30 de minute dupa terminarea competiţiei

Duminică, 20 Ianuarie
9:00 – Săritura de probă – HS 100m Băieţi
10:00 – Competiţie – prima rundă
11:00 – Competiţie – a doua rundă
12:30 – Săritura de probă – HS 71 m Fete
13:30 – Competiţie – prima rundă
A doua rundă – 20 minute după ultima săritură
Ceremonia de premiere va fi la 30 de minute după terminarea competiţiei

Apoi, la Predeal se va organiza în această săptămână, între 14-16 ianuarie, o competiţie de schi fond, la complexul de pe Valea Râşnoavei. Concursul respectiv le va oferi organizatorilor o viziune exactă asupra posibilităţilor şi calităţii pârtiei, care va găzdui concursul oficial din februarie.

Lasă un comentariu

Torța Olimpcă pentru FOTE va sosi în România pe 3 februarie

Flacăra Olimpică va fi transportată de la Atena la Otopeni cu avionul. În București ea va fi expusă pentru public la Casa Olimpică după care va fi prezentată bucureștenilor pe traseul Palatul Victoria – Palatul Parlamentului. Torța Olimpica va pleca spre Brașov cu oprire în Ploiești, Sinaia, Buşteni, Azuga, Predeal. În aceste localități câte un sportiv  va alerga 100 de metri cu Torța  pe care o va  înmâna primarului.

În Brașov, Torța Olimpică va fi înmânată primarului George Scripcaru și va rămâne la sediul primăriei până în 17 februarie,  la startul festivaluilui  Olimpic al Tineretului European (FOTE). În acest timp flacăra va putea fi vizitată de brașoveni și turiști.

„Este o onoare pentru brașoveni că Flacăra Olimpică va sta la noi atâtea zile. Este pentru prima dată când torța Olimpică vine în România. La modul cum ne-am pregătit sînt sigur că Festivalul Olimpic al Tineretului European va fi un succes. Îi invit pe toți brașovenii să asiste la competițiile sportive deoarece vor fi unele de calitate” a declarat pentru brasov.net primarul George Scripcaru, președinte al Comitetului de Organizare al Festivalului.

„România are o șansă uriașă să arate că poate organiza competiții de anvergură. Prezența Torței Olimpice ne motivează suplimentar și sînt convins că vom avea parte de Jocuri Olimpice de calitate în Brașov, Predeal, Poiana Brașov, Râșnov și Fundata” a declarat Dan Mălușel, director Executiv al Comitetului de Organizare al Festivalului.

Începând cu 1928, când baronul francez Pierre de Coubertin a folosit pentru prima dată în Germania, Berlin, Flacăra Olimpică, aceasta a devenit un simbol al purităţii, care a păstrat legătura între lumea antică şi cea modernă. Flacăra este aprinsă de pe o torţă şi este luată din Grecia şi purtată din ţară în ţară până în locul unde se vor desfăşura următoarele Jocuri Olimpice. Prima torţă olimpică a călătorit timp de 12 zile şi 11 nopţi, pe o distanţă de 3.187 de kilometri, cu ajutorul a peste 3.300 de persoane, urmând traseul Olympia – Atena – Salonic – Sofia – Belgrad – Budapesta – Viena – Praga – Dresda – Berlin. Deşi la început această torţă era dusă doar de sportivi, de alergători, lucrurile au evoluat astfel încât celebrităţi sau oameni obişnuiţi au ajuns să transporte acest simbol, pe jos, călare pe cai, cu vaporul sau cu avionul, în funcţie de locaţia jocurilor. Acest fenomen al Flăcării Olimpice este cunoscut la nivel mondial, atrăgând de fiecare dată mai mulţi alergători, mai mulţi spectatori şi distanţe mari de parcurs, aşa cum s-a întâmplat în 2004 la Jocurile Olimpice de la Atena când au fost traversate toate continetele pentru a readuce torţa în Olympia. În ziua ceremoniei de deschidere, flacăra, ajunsă în oraşul unde se vor desfăşura jocurile, va aprinde focul într-un recipient mare, semn al deschiderii oficiale a Jocurilor Olimpice. Pe tot parcursul evenimentului aceasta va arde perment până în ultima zi, la ceremonia de închidere, când este stinsă.

Lasă un comentariu

Corpul voluntarilor pentru F.O.T.E. a fost selecţionat

Voluntarii au fost repartizaţi pe departamente în urma procesului de selecţie care a constat într-un interviu psiho-pedagogic, în verificarea gradului de cunoaştere a unei limbi străine, a abilităţilor sportive, dar şi experienţa în alte evenimente şi acţiuni de voluntariat.

Au avut loc patru perioade de training: unul la Pârâul Rece şi trei în Poiana Braşov. Instruirea voluntarilor a cuprins două mari componente: prezentarea generală a festivalului şi cea de-a doua, şi cea mai importantă parte, pregătirea specifică în funcţie de departamentele unde au fost repartizaţi.

Un prim feedback l-au primit în cadrul Seminarului Şefilor de Misiune ce a avut loc în noiembrie în Poiana Braşov la Hotel Piatra Mare. La această întâlnire a participat un corp al voluntarilor din cadrul NOC, care au lucrat efectiv toată acea perioadă împreună cu membrii comitetului de organizare. Aceştia au produs o impresie extrem de plăcută în primul rând membrilor Comitetului European Olimpic şi în al doilea rând delegaţiilor străine participante la seminar.

Lasă un comentariu

Cursul de instruire al voluntarilor

[scrollGallery id=6]

Lasă un comentariu

39 de zile până la startul FOTE Brașov 2013

Ieri, în Poiana Brașov a avut loc ședința Comitetului de organizare al Festivalului Olimpic European (FOTE) la care au participat primarul Braşovului George Scripcaru, în calitate de preşedinte al comitetului de organizare, reprezentanţii poliţiei, jandarmeriei, ai federaţiilor sportive de schi, patinaj sau hochei, precum şi reprezentanţii din fiecare departament al comitetului de organizare.

„Pregătirile sunt în grafic aşa că am intrat în linie dreaptă. Infrastructura a fost evaluată şi am primit asigurări că şi patinoarul olimpic din Poiana Braşov va fi gata până în 5 februarie. Noi menţinem în permanenţă legătura cu comitetele sportive din toate ţările participante şi până acum nu sunt probleme. Vrem ca totul să fie pus la punct pe toate planurile, începând de la transport, cazare şi finalizând cu securitatea şi echipamentele sportivilor”, a precizat primarul George Scripcaru.

Competiția va debuta în 17 februarie și se va încheia pe 22 februarie.

1 Comentariu la “39 de zile până la startul FOTE Brașov 2013”

 1. Laura Popescu

  Welcome in Brasov for European Youth Olympic Winter Festival!

Lasă un comentariu

Flacăra Olimpică se va aprinde pentru prima dată în România, la Braşov

olympic flame brasov eyowf 2013

Cu ocazia Festivalului Olimpic al Tineretului European 2013, Flacăra Olimpică se va aprinde pentru prima dată în România, mai exact în Braşov.

Plecând de la binecunoscuta legendă a lui Pormeteu, care a furat focul de la Zeus pentru oameni, se poate spune că tradiţia Flăcării Olimpice s-a născut în urmă cu 2700 de ani în Grecia. În cadrul fiecărei Olimpiade era aprinsă o flacără ce ardea pe tot parcursul jocurilor, simbolizând moartea şi renaşterea eroilor Greci.

Începând cu 1928, când baronul francez Pierre de Coubertin a folosit pentru prima dată în Germania, Berlin, Flacăra Olimpică, aceasta a devenit un simbol al purităţii, care a păstrat legătura între lumea antică şi cea modernă. Flacăra este aprinsă de pe o torţă şi este luată din Grecia şi purtată din ţară în ţară până în locul unde se vor desfăşura următoarele Jocuri Olimpice. Prima torţă olimpică a călătorit timp de 12 zile şi 11 nopţi, pe o distanţă de 3.187 de kilometri, cu ajutorul a peste 3.300 de persoane, urmând traseul Olympia – Atena – Salonic – Sofia – Belgrad – Budapesta – Viena – Praga – Dresda – Berlin. Deşi la început această torţă era dusă doar de sportivi, de alergători, lucrurile au evoluat astfel încât celebrităţi sau oameni obişnuiţi au ajuns să transporte acest simbol, pe jos, călare pe cai, cu vaporul sau cu avionul, în funcţie de locaţia jocurilor. Acest fenomen al Flăcării Olimpice este cunoscut la nivel mondial, atrăgând de fiecare dată mai mulţi alergători, mai mulţi spectatori şi distanţe mari de parcurs, aşa cum s-a întâmplat în 2004 la Jocurile Olimpice de la Atena când au fost traversate toate continetele pentru a readuce torţa în Olympia. În ziua ceremoniei de deschidere, flacăra, ajunsă în oraşul unde se vor desfăşura jocurile, va aprinde focul într-un recipient mare, semn al deschiderii oficiale a Jocurilor Olimpice. Pe tot parcursul evenimentului aceasta va arde perment până în ultima zi, la ceremonia de închidere, când este stinsă.

Torța olimpica FOTE Brașov 2013 va sosi în România în ziua de 3 februarie 2013 și va fi adusă de primarul Brașovului, George Scripcaru, președintele CO-FOTE Brașov 2013, și de Octavian Morariu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, respectiv șefii celor 2 structuri partenere în organizarea FOTE Brașov 2013.

Lasă un comentariu

Sursa: www.brasov.net

Comunicat de presa al domnului Director Executiv Dan Malusel – 20.12.2012

Va transmitem mai jos o scurta descriere a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE)

FOTE este o competitie multisport destinata sportivilor juniori (14-18 ani) din cele 49 de tari europene.
Apartine Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) si se afla sub egida Comitetului International Olimpic (CIO).
FOTE se organizeaza in fiecare an impar, iar fiecare an de organizare contine o editie de iarna si una de vara. Prima editie de vara a avut loc in 1991si prima editie de iarna in 1993.
Editia de iarna 2013 a fost incredintata spre organizare Romaniei, iar Orasul Gazda este Brasov. Este cea de’a 11’a editie de iarna.

Ceremonia de Deschidere a FOTE Brasov 2013 va avea loc in ziua de 17 februarie 2013, pe Stadionul Olimpic din Brasov, iar Ceremonia de Inchidere in 22 februarie in Poiana Brasov.
Satul Sportivilor va fi organizat in Poiana Brasov, unde se afla si cartierul general al Comitetului de Organizare (CO) FOTE Brasov 2013.

Competitiile sportive vor avea loc dupa cum urmeaza:
Brasov – Hockey pe Ghiata
Poiana Brasov – Ski Alpin, Patinaj Viteza pe Pista Scurta (Short-Track) si Patinaj Artistic
Predeal – Snowboard si Ski Fond
Rasnov – Sarituri cu Ski’urile
Fundata-CheileGradistei – Biathlon
Bazele sportive de rezerva se afla in orasele Azuga (Sorica), Busteni (Kalinderu) si Sinaia (Valea Dorului)

Torta Olimpica FOTE Brasov 2013 va sosi in Romania in ziua de 3 februarie 2013 si va fi adusa de dl. George Scripcaru, Presedintele CO-FOTE Brasov 2013, si dl. Octavian Morariu, Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, respectiv sefii celor 2 structuri partenere in organizarea FOTE Brasov 2013.
Acesta va fi un moment istoric fiindca este pentru prima data cand Flacara Olimpica se aprinde pentru Romania si ajunge pe teritoriul tarii noastre.

In legatura cu transmisiunea TV a competitiei pe canalul Eurosport, va comunicam urmatoarele:
• incheierea contractului de transmisiune directa este in sarcina EOC
• acum o saptamana am fost anuntati de EOC ca Eurosport’ul nu va mai transmite FOTE (nu numai Brasov 2013, ci si editiile urmatoare) pe canalele sale, iar aceasta decizie a fost luata din motive financiare
• sarcina initiala a CO-FOTE Brasov 2013 era de a incheia un contract cu o televiziune din Romania care, dpdv tehnic sa poata ridica semnalul pe satelit pentru Eurosport
• in acest sens, CO-FOTE Brasov 2013 a prevazut in buget suma necesara pentru acest serviciu si a incheiat un pre-contract cu una din televiziunile cu acoperire nationala, care dispune de tehnica necesara

12 Comentarii la “Comunicat de presa al domnului Director Executiv Dan Malusel – 20.12.2012”

 1. Petru

  Si, pana la urma, in Romania se va transmite pe vreun post de televiziune?

 2. Alex

  Se pare ca Digi Sport va transmite!

 3. Flor

  PROGRAMUL??? DAR PROGRAMUL? SAU NU IL STITI INCA?

 4. Flor

  LA CE ORA SI UNDE? SARITURILE DE PILDA. LA CE ORA? Si in CE ZI…proba de cobarare la ski alpin se tine sau nu? si daca da cand pot afla..sau nu stiti inca….pe cine pot intreba dintre organizatori????

 5. marius

  va rugam sa afisati programul pe site.

 6. EYOWF 2013 Press

  Este afisat in partea dreapta a siteului sub data evenimentului

 7. anna

  programul competitiilor si pretul biletelor? sunt primele si cele mai importante informatii

 8. EYOWF 2013 Press

  Programul competitiilor il gasiti in partea dreapta sub data evenimentului. Intrarea este libera la toate competitiile.

 9. alexandra

  pe tvr 1 pe 17.02.2013 la ora 19:30 ceremonia de deschidere

 10. mihaela

  Stie cineva daca la poiana brasov, pe durata olimpiadei, partiile sunt inchise pebtru turisti?

Lasă un comentariu

Hochei: Campionatul Mondial U 20 la Patinoarul Olimpic Brașov

Ice Hockey EYOWF 2013

La începutul lunii decembrie, la Patinoarul Olimpic Braşov, a avut loc Campionatul Mondial de hochei pentru tineret (U20), Divizia a II-a, Grupa A.

Echipa României, proaspăt promovată în această grupă, s-a clasat pe locul III, fiind învinsă de Ungaria, în ultima zi de întreceri, cu 1-5 (0-3, 1-1, 0-1).
Echipa noastră a obţinut la întrecerile de la Braşov trei victorii : 6-3 cu Spania, 5-4 cu Olanda, 5-3 cu Lituania şi a suferit două înfrângeri : 1-4 cu Japonia şi 1-5 cu Ungaria.

În urma rezultatelor, clasamentul final al competiţiei a fost următorul : 1 Japonia, 2. Ungaria, 3. România, 4. Olanda, 5. Lituania, 6. Spania. Echipa Japoniei, care a impresionat prin forţă, viteză, tehnicitate şi fair play, a promovat în Divizia I, Grupa B, iar Spania a retrogradat în Divizia a II-a, Grupa B.

Competiţia de la Braşov s-a încheiat cu o spectaculoasă festivitate, în care au fost acordate şi premii speciale, România primind două nominalizări : cel mai bun portar – Tőke Zoltán, cel mai bun atacant – Roberto Gliga. Mai trebuie semnalat că jucătorul cu cea mai bună evoluţie în echipa României, pe tot parcursul turneului a fost desemnat Zsombor Molnar.

Echipa României s-a bazat pe următorul lot : Tőke Zoltán, Onodi Ottó – Hodos Detre, Bors Huba, Gliga Roberto, Biró Mátyás, Dumitru Dennis – Györfy Tihamér, Trancă Daniel, Biró Gergő, Tamás Nándor, Hildebrand Szabolcs – Mátyás Zsolt, Salló Alpár, Molnár Zoltán, Molnár Zsombor, Márton Hunor – Gecse Hugó, Pataki Nándor, Csergő Hunor, Bocu Florin, Okos Csanád. Antrenori: Keresztes Ottó şi Trandafir Marius.

Aceasta competitie a constituit o competitie test premergatoare editiei Festivalului Olimpic al Tineretului European – Brasov 2013.

14 Comentarii la “Hochei: Campionatul Mondial U 20 la Patinoarul Olimpic Brașov”

 1. Anonymous

  Pacat de seniori

 2. Anonymous

  Pacat ca avem junior foarte buni si seniori fosrteeeeeeeee prosti

 3. Anonymous

  Ce naiba ba nationala feminina va da 7-0 ( sper ca acest mesaj sa ajunga sub ochii federatiei daca macar le pasa

 4. Anonymous

  Voi fi mereu aici sa va critic pana nu vad rezultate

 5. Anonymous

  Ce mai spuneti?????????

 6. Anonymous

  Nu meciuri nimic????

 7. Anonymous

  Mam intors fratilor

 8. Anonymous

  Macar tara asta are ceva de respectat in acest sport : bunul simt si ambitia rusiiiiineeeeeeeee!!!!!!!!!!!

 9. Anonymous

  Am si eu o intrebare ce ar fi daca eu ca sa mai spal din rusinea acestei mizeri de echipa as merge si as fi portar dar stai putin daca eu vin asta nu imi garanteaza ca nationala va inscrie sau va castiga

 10. Anonymous

  Acum intru pe sait sa vad ce minuni ati mai facut

 11. Anonymous

  Mam intors dragilor aporopo chiar daca brasov nu a castigat cupa corect , eu tot continu sa urasc Miercurea Ciucul (echipa de liga a2a)

 12. Anonymous

  Bine ba desteptilor am loat 9-1 de la Olanda am retrogratat ba prostilor

 13. Anonymous

  Ce naiba ba asta e Nationala Romania se face de rusine cu voi fara ambitie ba mai bine va desfintati daca nu stiti sa bagati un amarat de puc in poarta ce naiba!!!!!!!! Sa vezi cum joaca echipa feminina de la USA si Canada in prima repriza ati iesi cu 15-0 sau poate mai rau Si sa nu mai vorbim si de echipele masculine a celor doua reprezentative Singurul om pe care eu il respect din aceasta nationala este Roberto Gliga dativa in colo de unguri nenorociti si mai aveti tupeu sa i bateti si pe Romani Sa faceti asta cand o sa fiti la voi in tara voastra NEEDUCATILOR!!!!!!!!! Acum trebuie sa inchid criticile ca sa ma uit ce facem la polo macar aici sa fim buni RUSINE ROMANIA ( inafara de Roberto Gliga)

 14. Anonymous

  Bravo ma 6-4 la polo am batut slovacia

Lasă un comentariu

Au început lucrările la Patinoarul din Poiana Brașov

EYOWF 2013 Brasov

La începutul săptămânii, firma câștigătoare a licitației pentru construcția Patinoarului din Poiana Brașov a demarat lucrările de modernizare.

Patinoarul actual va fi acoperit cu o structură uşoară, vor fi instalate tribune demontabile și va fi dotat cu mobilier, sisteme de afişaj, sonorizare, echipamente electrice de ventilaţie şi frigorifice.

Valoarea estimată a investiţiei este de 3,3 milioane de lei, iar lucrările trebuie finalizate în termen de 35 de zile.
Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), competitie olimpica multisport destinata tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14-18 ani, este organizata sub egida Asociatia Comitetelor Olimpice Europene (EOC), sub patronajul Comitetului International Olimpic (CIO).

Sistemul de organizare si desfasurare al aceastei competitii este similar cu cel al Jocurilor Olimpice, in ceea ce priveste progamul concursurilor, ceremoniile de deschidere, inchidere si decernare a medaliilor. De asemenea, flacara olimpica este aprinsa pe toata durata competitiei.

Editiile de vara ale festivalului se organizeaza incepand din anul 1991, iar cele de iarna din 1993. Romania a participat la toate editiile de vara si de iarna.

Programul sportiv al FOTE Brasov 2013 va cuprinde 8 discipline sportive : schi alpin, biatlon, schi fond, schi sărituri, patinaj viteza pe pista scurta (short track), patinaj artistic şi hochei pe gheata.

Lasă un comentariu

Raport pozitiv al Comisiei de Coordonare F.O.T.E

EYOWF 2013 Brasov

În perioada 15-18 Noiembrie 2012 a avut loc la Poiana Brașov Seminarul Șefilor de Misiune al Festivalului Olimpic al Tineretului European (F.O.T.E.), ediția de iarnă 2013.

La acest eveniment au fost prezenți delegați din 37 de țări din cele 46 care și-au anunțat intenția de a participa la Festival, cei patru membri ai Comisiei de Coordonare F.O.T.E. din partea Asociației Comitetelor Olimpice Europene (E.O.C.), managerul EOC Katerina NYCOVA , nouă delegați tehnici, care supervizeaza toate cele 8 discipline sportive din cadrul competiției, reprezentanți ai Federațiilor Sportive Internaționale, precum și toți responsabilii de departamente din cadrul Comitetului de Organizare a editiei de iarna a F.O.T.E. 2013 .

Activitățile din timpul Seminarului au fost structurate în două etape. Prima etapă a cuprins descrierea stadiului pregătirilor organizatorice și sportive. A doua etapă a însemnat inspecția tuturor bazelor sportive precum și a facilităților de cazare care vor fi utilizate de delegațiile sportive străine pe perioada Festivalului

La sfârșitul evenimentului, raportul preliminar al Comisiei de Coordonare F.O.T.E. a fost unul pozitiv, fiind apreciate atât rezultatele, dar mai ales eforturile făcute de Comitetul de Organizare pentru atingerea tuturor parametrilor impuși de Charta F.O.T.E. precum și a îndeplinirii clauzelor din Contractul cu Orașul Gazdă – Brașov

“Întâlnirea a fost organizată impecabil, iar membrii colectivului de lucru al FOTE au demonstrat profesionalism de înaltă clasă. Prezentarea tuturor amănuntelor organizatorice, de la transport, cazare sau securitate până la cele care privesc desfășurarea propriu-zisă a competițiilor, s-a ridicat la nivelul tehnic impus de Asociația Europeană a Comitetelor Olimpice (EOC). În acest context suntem optimiști în ceea ce privește atât bunul mers al competiției europene cât și imaginea pe care o va avea România după organizarea acestui Festival. La seniori sunt fanii, iar la juniori sunt mai ales părinții și rudele care vor avea ce povesti despre România la întoarcerea acasă”, a declarat Carmen Tocală, președintele Autorității Naționale pentru Sport și Tineret.

“Nu mă entuziasmez prea ușor, dar prezentarea a fost peste așteptări la toate capitolele. Sunt extrem de încrezător în potențialul echipei care coordonează buna desfășurare a FOTE și sunt optimist că această mare manifestare sportivă va fi un succes de răsunet” a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

Lasă un comentariu

Prezentarea infrastructurii EYOWF 2013 Brasov

1 Comentariu la “Prezentarea infrastructurii EYOWF 2013 Brasov”

 1. Mihai

  Pacat ca nu e facut iarna. Oricum, felicitari pentru investitiile facute in infrastructura sportiva care sper sa aduca organizarea de cat mai multe competitii sportive de calibru si in viitor!

Lasă un comentariu

Invitatii participare

Mai jos gasiti o lista de achizitii pentru servicii, in vederea organizarii EYOWF 2013. Faceti click pe fiecare rand pentru a accesa informatii suplimentare despre fiecare procedura. Pentru orice informatie suplimentara, va rugam sa contactati Comitetul de Organizare.

1. Invitatie de participare – 17.12.2012
1.1.  Clarificare la invitatia de participare - 19.12.2012
1.2. Clarificare la Invitatia de participare – 28.12.2012

2. Invitatie participare servicii paza – 09.01.2013

3. Invitatie participare servicii ceremonii – 18.01.2013
3.1. Caiet de sarcini aferent invitatiei de participare servicii ceremonii – 18.01.2013

4. Invitatie participare servicii catering - 19.01.2013
4.1. Raspuns solicitare clarificari referitor la procedura – Servicii de catering pentru organizare eveniment sportiv, in cadrul FESTIVALULUI OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN - 23.01.2013
4.2. Raspuns solicitare clarificari referitor la procedura – Servicii de catering pentru organizare eveniment sportiv, in cadrul FESTIVALULUI OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN - 24.01.2013
4.3. Raspuns solicitare clarificari referitor la procedura – Servicii de catering pentru organizare eveniment sportiv, in cadrul FESTIVALULUI OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN - 24.01.2013

5. Invitatie participare servicii paza - 20.01.2013
5.1. Raspuns la solicitare de clarificari- Procedura “Servicii de paza pentru ORGANIZARE EVENIMENT SPORTIV, in cadrul FESTIVALULUI OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN - 24.01.2013

Lasă un comentariu

Atractii turistice in Brasov

Lasă un comentariu

Brasov – Bradul de Craciun din centrul vechi

[scrollGallery id=5]

photo credit: brasov.ro

Lasă un comentariu

Inspectia Delegatilor Tehnici

[scrollGallery id=4]

Lasă un comentariu

Schi Alpin in Poiana Brasov

[scrollGallery id=3]

Lasă un comentariu

Facilitati pentru sporturile de iarna in Brasov

[scrollGallery id=2]

Lasă un comentariu

Concurs de schi in Poiana Brasov

[scrollGallery id=1]

Lasă un comentariu

Oficialii IBU impresionati de facilitatile de biatlon din Fundata

biatlon cheile gradistei fundata

Cei 11 membri ai Biroului Executiv al Federatiei Internationale de Biatlon (Internatioanl Biathlon Union) au ramas profund impresionati de eforturile pe care colectivul FRSB le face pe linia dezvoltarii infrastructurii pentru sporturile de iarna in Romania, linie trasata prin programul “Construim pentru viitor”, prin care s-au stabilit obiectivele strategice ale schiului si biatlonului romanesc pentru urmatorul deceniu, astfel incat Romania sa poata prezenta loturi de sportivi care sa vizeze locuri din top zece mondial, cel putin la biatlon, schi-fond si sarituri cu schiurile.

“Construim pentru viitor” reprezinta in primul rand interesul pentru cresterea performantei sportive si pentru cresterea bazei de selectie. Lucrarile board-ului executiv al IBU s-au desfasurat pe parcursul a trei zile in Complexul Cheile Gradistei-Fundata, unde se afla in faza de finalizare un nou complex de biatlon si schi-fond, realizat exclusiv de Ovidiu Garbacea, proprietarul intregului complex turistic, fost biatlonist si antrenor, care a excelat in ultimii ani in domeniul turismului.

“Am ramas placut impresionat de ceea ce am vazut. Suntem convinsi ca veti fi o gazda foarte buna pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European pe care il veti organiza la inceputul anului viitor” – au spus, la unison, presedintele Besseberg si secretatul general al IBU, doamna Nicole Resch, ieri, la plecarea din Romania.

sursa:newsbv.ro

1 Comentariu la “Oficialii IBU impresionati de facilitatile de biatlon din Fundata”

 1. Doina Manolescu

  Sunt fericita ca un branean a facut ceea ce ministerul sportului n-a fost in stare. Cati oameni de afaceri investesc pentru tineret in tara noastra?
  Sunt mandra ca cel care a realizat complexul de la Fundataeste branean de-al nostru si n-a uitat de unde a plecat. FELICITARI

  /

Lasă un comentariu

Pregatiri pentru sezonul de iarna

Administratorii domeniului schiabil din Poiana Braşov fac ultimele pregătiri pentru sezonul de iarnă.

Lacul de acumulare de pe platoul Ruia, cu o capacitate de 140.000 de metri cubi de apă a fost aproape umplut, se montează plasele pe versanţi pentru a nu fi probleme cu pietrele, iar de la 1 noiembrie se pun plasele de protecţie la marginea pârtiilor, se pun semnele, iar partea inferioară a pârtiei Sub Teleferic a fost corectată.

Din punct de vedere al cerinţelor pentru organizarea anul viitor, în luna februarie, a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), pârtiile din Poiana Braşov sunt în regulă“, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Tot în această lună se vor verifica şi tunurile şi lăncile pentru producerea zăpezii artificiale astfel încât în luna noiembrie, dacă temperaturile vor scădea trei zile consecutiv sub minus patru grade, să poată porni instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, a mai spus Sorin Toarcea.

De asemenea, se fac lucrări la infrastructură fiind reparat drumul dintre Braşov şi Poiana Braşov şi drumurile care duc spre pârtiile de schi.

În iarna 2012-2013, se va putea schia pe toate pârtiile din Poiana Braşov, Drumul Roşu cu variantele sale, Pârtia Lupului cu variantele sale, Sub Teleferic, Kanzel, pârtii considerate cu grad mare de dificultate, Sulinar de dificultate medie, Bradul şi Stadion, considerate uşoare.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost modernizat anul trecut, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, investiţia fiind de 29 de milioane de euro.

În urma modernizării, domeniul schiabil s-a extins de la 50 de hectare la 80 de hectare, iar lungimea pârtiilor a crescut de la 13,8 km la 23,9 km. De asemenea, a fost construit un lac de acumulare pe platoul Ruia cu o capacitate de 140.000 de metri cubi, s-au amplasat 24 de tunuri de zăpadă,10 fixe şi 14 mobile şi 120 de lănci, pentru producerea zăpezii artificiale pe toate pârtiile.

Modernizarea domeniului schiabil a presupus şi instalarea a două telescaune, unul de patru locuri pe pârtia Lupului şi unul de şase locuri pe pârtia Ruia, iar capacitatea totală de transport pe cablu a crescut de la 7.300 la 11.300 de persoane pe oră.

Modernizarea domeniului schiabil a dus la creşterea substanţială a numărului de turişti în Poiana Braşov iarna trecută, înregistrându-se între 60.000 şi 85.000 de turişti la sfârşit de săptămână după monitorizarea trecerilor la turnicheţii de la instalaţiile pe cablu, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Lasă un comentariu

Brasov – Cel mai frumos oras din Romania

4 Comentarii la “Brasov – Cel mai frumos oras din Romania”

 1. alexa anghrl

  DA! Pentru mine Brasov e cel mi frumos oras din Romania. multi zic ca Sibiu e alti ca Timisoara dar nici unu nu e la fel de deosebit ca Brasovul. Are mai mult decat o biserica si o strada foarte foarte veche. Are foarte multa istorie si frumusete.

 2. Ileana

  Iubesc Brasovul, cel mai frumos oras din Romania!

 3. Simion Claudiu

  Aşa şi este. BEST OF THE BEST.

 4. unmicsubiect

  Este cel mai frumpos oras din romania!! Sibiul nu se compara cu BRASOVUL MEU IUBIT!!

Lasă un comentariu

Domeniul schiabil din Poiana Brașov

Lasă un comentariu

Vizita Delegaților Tehnici și a Comisiei de Coordonare a EOC pentru FOTE

În perioada 9-12.05 2012, la Poiana Brașov, a avut loc vizita Comisiei de Coordonare a EOC (Comitetul Olimpic European) pentru FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European), împreună cu Delegații Tehnici pentru fiecare din disciplinele sportive: Ski alpin, Biatlon, Schi fond, Patinaj artistic, Hockey pe gheață, Patinaj viteză, Sărituri cu schiurile și snowboarding.

Comisia a avut următoarea componență: Dna. Guro Lium (Norvegia) – Președinte, Dl. Leo Kranz (Liechtenstein) – membru, Dl. Norbert Bachl (Austria) – membru, responsabil cu serviciile medicale și anti doping și Dna Katerina Nycova, director EYOF.

Vizita Comisiei și a Delegaților Tehnici s-a desfășurat pe două direcții distincte:

- Inspecția infrastructurii sportive ce urmează a găzdui competiția în februarie 2013 (împreună cu Delegații Tehnici)

- Verificarea stadiului pregătirilor pentru organizarea competiției.

În privința bazei sportive, Comisia FOTE, Delegații Tehnici,  împreună cu toți factorii de decizie ai Comitetului de Organizare FOTE  au vizitat următoarele bazele sportive:

- Pârtiile de schi alpin  din Poiana Brașov,

- Baza de sărituri cu schiurile și pista de biatlon aflate la Râșnov, Valea Cărbunarii,

- Baza de schi fond de la Valea Râșnoavei, Predeal,

- Pârtiile de snowboard din Predeal,

- Patinoarul Olimpic din Brașov,

- Patinoarul din Poiana Brașov

De asemenea, au fost vizitate Hotelul Aurelius din Poiana Brașov, care va găzdui oficialitățile EOC pe parcursul competiției, precum și Complexul “Ion Țiriac” din Brașov, locație unde se va desfășura Ceremonia de Deschidere a Festivalului.

În ceea ce privește stadiul pregătirilor organizatorice, toți managerii departamentelor Comitetului de Organizare a FOTE au susținut prezentări individuale în care a fost descrisă situația actuală a fiecărui departament, progresele făcute de la ultima vizită a Comisiei precum și graficul acțiunilor viitoare.

Lasă un comentariu

Cupa de Vară FIS – testarea cu succes a trambulinelor de sărituri de la Râșnov

Continuă pregătirile pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013), care se va desfășura la Brașov în perioada 17-22 februarie 2013.

La Rașnov, în data  de 9 mai, a fost organizată etapa inaugurală a ediţiei 2012 a Cupei de vară  FIS. Dacă vă întrebați cum se organizează o astfel de competiție în timpul verii, răspunsul este simplu: cu iarbă în loc de zăpadă. Lipsa albului zăpezii nu i-a împiedicat nici pe sportivi nici pe spectatori, care s-au strâns în număr mare la baza trambulinelor de sărituri.

Un eveniment care a atras atenția râșnovenilor și brașovenilor deopotrivă, competiția a fost și un test pentru Festivalul Olimpic de la începutul lui 2013. În plus, marchează oficial intrarea noii baze sportive pentru sărituri cu schiurile de pe Valea Cărbunării în circuitul marilor competiţii internaţionale.

La concurs au participat 35 de sportivi din România, Austria, Ungaria, Cehia, Slovenia, Olanda, Bulgaria, Belarus și Ucraina, printre ei numărându-se campioni mondiali şi olimpici ca Thomas Morgenstern, Robert Kranjec sau Roman Koudelka.

Centrul de sărituri cu schiurile de la Râșnov are în prezent trei trambuline de sărituri – de 15, 35 şi 64 de metri – finalizate și omologate de FIS şi o a patra, cea de 90 de metri, aflată în construcție și care va fi finalizată până la sfârșitul anului. Baza sportivă de la Râşnov este la ora actuală cea mai modernă, nu doar din România, ci şi din Europa de Est.

Lasă un comentariu

Trambulina schi Rasnov

Patinoarul Olimpic Brasov este pregatit pentru gazduirea EYOWF 2013 (FOTE 2013)

Lasă un comentariu

Poiana Brașov a găzduit numeroase competiții de schi inainte de EYOWF 2013 (FOTE 2013)

Lasă un comentariu

Eveniment de lansare a mascotei EYOWF 2013 (FOTE 2013)

Lurările la domeniul schiabil din Poiana Brașov au fost finalizate iar sezonul de schi a fost deschis oficial in data de 26 Decembrie 2011.

În același timp, Comisia de Organizare a EYOWF 2013 (FOTE 2013) a prezentat mascota Festivalului, ursulețul Martin. La eveniment au participat peste 1000 de persoane.

1 Comentariu la “Eveniment de lansare a mascotei EYOWF 2013 (FOTE 2013)”

 1. Cristian Cazacu

  Buna Ziua,

  Unde se vand mascota, posterele, tricourile, insignele, etc cu FOTE 2013?

Lasă un comentariu

Brașovul a prezentat Raportul de Progres pentru anul 2011

În cadrul Adunării Generale, reprezentanţii Comitetului de Organizare al FOTE 2013 au prezentat raportul de progres privind stadiul pregătirii României din punctul de vedere al infrastructurii turistice şi sportive. În urma raportului a reieşit că ţara noastră se încadrează în graficul de organizare convenit cu Comitetul Olimpic European. Delegaţia română s-a angajat ca, până la sfârşitul lunii octombrie 2012, când va avea loc ultima vizită de monitorizare din partea Comitetului Olimpic European, va finaliza şi restul de lucrări care sunt încă în execuţie.

Patrick Joseph Hickey (preşedintele Comitetului Olimpic European), Octavian Morariu (preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român) şi George Scripcaru (preşedintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013 şi primar al Braşovului) au semnat, în cadrul reuniunii de la Soci, scrisorile adresate tuturor comitetelor olimpice europene prin care acestea vor fi invitate să înceapă pregătirile pentru competiţia organizata în România. “Mi-a făcut o deosebită plăcere să semnez invitaţiile oficiale de participare la Festivalul Olimpic din 2013 în dreptul cărora este scris, în calitate de gazdă, «Braşov, România». Decizia de astăzi a Comitetul Olimpic European confirmă eforturile deosebite pe care le-am făcut în ultimii ani noi, cei de la Primăria Braşov şi celelalte autorităţi din Valea Prahovei, alături de colegii de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi din întregul Guvern”, a precizat George Scripcaru.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului investeşte aproximativ 400 de milioane lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi sportive necesare organizării FOTE 2013. Printre investiţii se numără extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei, cu peste 40 de kilometri de pârtii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sărituri cu schiurile şi a anexelor (instalaţii de transport, tribune, parcări ş.a.), amenajarea a două trasee de biatlon cu utilizare permanentă iarnă-vară, construirea a trei instalaţii noi de transport pe cablu, construirea a două patinoare noi, dotarea cu instalaţii de înzăpezire artificială a tuturor pârtiilor şi amenajarea unui lac de acumulare pentru înzăpezire.

3 Comentarii la “Brașovul a prezentat Raportul de Progres pentru anul 2011”

 1. Andiz

  Te injur de patru ani de zile?Din cate-mi amintesc acsteaa a fost singura data cand te-am injurat, stiu ca nu este un lucru tocmai inteligent dar atat timp cat tu este de acord cu masacrarea caninilor fara(cu) stapani, nu am sa-mi cer scuze.Eu nu am o problema cu tine, ci cu hingherii care mi-au omorat cainele iar tu incurajezi aceste fapte.Ce spui, am dreptul sa-i urasc pe cei care mi-au omorat catelul?Tu m-ai ajutat pe mine? Cand?Eu unul nici macar nu te cunosc foarte bine, te cunosc doar din online, asadar nu-mi amintesc cu ce m-ai ajutat.Sunt de acord cu plasarea cainilor in adaposturi si cu sterilizarea acestora, dar nu sunt de acord cu omorarea acestora. Atat!PS: Chiar astazi discutam cu un prieten despre tipul acesta de articole negative, pe care majoritatea bloggerilor cunoscuti il adopta. Desi in ultimele postari sunt un mare hater, in general nu accept acest tip de exprimare dar am impresia ca acesta este singurul mod in care puteam sa iti atrag atentia asupra abuzurilor facute de catre cei pe care tu ii sustii.PS: Exista o organizate, care se numeste Animal Need Us, cu care voi merge maine in Bartolomeu pentru a scoate la plimbare cateii de acolo. Deci se poate!De asemenea in acsteaa perioada, am trimis catre adoptie peste 10 catei.Daca se vrea se poate si fara omorarea acestor animale!

 2. Yoshiko

  Ca să pari mai credibil een ce prpoui şi să demonstrezi că poate fi omul şi altfel dece2t ţăranii despre care vorbeşti, un prim pas ar putea fi acela de a vorbi măcar tu altcumva dece2t ei (să elimini pe ce2t posibil termeni de tip organe genitale, calificative psihiatrice, fecale, incitare la violenţă şi ură etc). cen caz contrar nu vei face dece2t un mare serviciu celor pe care poate pe bună dreptate eei critici, pe2nă la urmă devenind şi tu unul de-al lor.

 3. Matt

  Se poate ,dar noi nu stim altceva decat sa omoarm,nu crezi?Sunt de acord cu tine.Si eu am un catel si te inteleg.Dar nu vezi cata rautate e in oameni,cand e vorba de caini?Daca esti iubitor de animale ar fi in stare sa-ti dea in cap,Asa ceva nu am mai vazut.Cred ca suntem cei mai rai si egoisti oameni de pe pamant!Nu ii intereseaza de nimeni si de nimic altceva decat de ei si atat!

Lasă un comentariu

FOTE-LIVE-AICI
112 NUMAR UNIC DE URGENTA
WEATHER FORECAST
BRASOV LIVE CAMERAS
PROGRAM ZILNIC FOTE 2013
PROGRAM-SPORTIV-FOTE-2013